Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tyttö söi konvehteja toissailtana, eilen toisessa poskessa oli pieni ryyhkä (punainen, hieman rypyläinen läiskä) jonka arvelin olevan pakkasen purema. No, iltaa kohti se lähti leviämään ja nyt kattaa lähes koko alanaaman + kaulaa ja iho on selvästi ärtyny sekä turvonnu.Illalla mietin, että tyttöön vissiin iskee flunssa ku oli kauneimmissa joululauluissa ihan nuutunu ja aivasteli paljon. Tänään jäinki miettii, että oisko noi flunssaoireet voinuki johtua mahdollisesta allergiareaktiosta?? Kuumetta ei nimittäin ole ja tänään tyttö on taas normaali oma itsensä, naaman ryyhkää lukuunottamatta.Ja siis mitään allergiaa ei ikinä ole todettu ja mietin myös sitä, että pitäiskö mulla lähteä näyttää tuota naamaa lääkärille ja saada mahdollisesti lähete allergiatesteihin. Konvehdit oli täys arvaus voisko niistä johtua, mutta tosiaan tiistaina niillä herkuteltiin ja eilen aamupäivästä tuli se pieni punainen läikkä poskeen.Kokemuksia?? Jelppiä???

Sivut

Kommentit (19)

Ja eipä käyny mielessäkään vaikka iteki siitä kärsin siitepölyaikaan, heh...Nuha tytöllä ei ole vaan aivasteli kovasti eilen illalla samalla kun punoitus lisi. Nyt ei oo aivastellu, mutta naama on ihan karmeen näkönen.Lääkärille???

Kuukkeloinki jo päivällä pikaseen tuosta parvorokosta ja pitääki mennä nyt uudestaan kurkkii mitä se sanoo siitä. Pitänee varmaan soitella aamulla josko sais lääkärille millasella aikataululla aikaa. Terkkarille ku aamulla soitin niin sanoin ite, että epäilen sen olevan allerginen reaktio... En taida lääkäriaikaa soitellessa sanoa mitään ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tomaatista ja mansikasta, iho muuttui punaiseksi, turposi, ja esim ranteet olivat turvotukset takia kaksi kertaa normaalin paksuiset. Oireita tuli lähinnä kasvojen ja käsivarsien alueelle. En muista, että olisi nuhaa tai muuta tullut, mutta toisaalta en ihmettele, kyllähän nielun ja kurkun limakalvot saattavat myös reagoida. Nyt kun lapsi on 5-v, oireita ei enää tule. Lääkkeeksi sai ataraxia ja kortisonivoidetta, mutta lääkäri ei ollut huolissaan eikä mekään.

Ei enää oo niin lähellä paidan kaula-aukkoa eli ilmeisesti alkaa helpottaa. Sitä kuitenki vielä mietin, että kannattaisko mun varalta käyttää sitä lääkärissä? Puol naamaa edelleen hehkuu punaisena (poskipäistä leuan alle asti) ja on selvästi turvonnu.Ne flunssaiset oireetki on ollu koko tän aamun pois ja jopa ylivirkeältä kuullostaa tyttö.

että onko normaalia, että se ihottuma-alue on kuumoittava? Rasvaa ku levittää niin oikein tuntee miten se hehkuu ja piti ihan miehelleki iltamassa sanoa, että kokeile sinä tuntuuko sen käteen kuumalta se iho!!Ostin nyt puolprosenttista kortisonia ja laitoin sitä yöksi, kattoo helpottako. Edelleen on tosi ärhäkän punainen ja taas levinny päivän aikaan suurimalle osalle naamaa vaikka jo aamupäivästä näytti että ois vähän helpottanu.Jostain luin, että jos ihottuma-alue on kämmentä suurempi niin pitää ottaa yhteyttä lääkäriin (oli siinä siis muitaki kohtia, mutta tää pätee tytöllä). Kumpiki poski on ihan punainen eli siinä jo kaks kämmenenkokoista läikkää + vielä leuka, leuan alaosa ja osa kaulaa... :/

kuvia näkyy netissä, näyttääkö samalta? ihottuma alkaa poskista ja leviää alaspäin, samaan aikaan flunssan oireet. Suosittelen lääkärissä käyntiä.. osaavat antaa oikeat rasvat ja kertoa mitä tehdä ja oisko kenties jotain muuta kuin allergista ihottumaa. Allergiatesteihin ei lähetetä heti vaan vasta jonkin ajan kuluttua... monella lapsella ihottumat tulevat ja menevät ihan yht'ä nopeasti.

allerginen reaktio ja flunssa.Olisikohan ihan edesvastuutonta antaa tytölle samaa konvehtia sitten, kun tämänkertaiset oireet katoavat? Eli jos reaktioita taas tulisi, voisi melkein kuvitella, että konvehti on syypää.Tietysti jos hengityselimet turpoavat, niin testailut sikseen ja varmaankin suoraan allergiatesteihin. Altistushan pitäisi sitten tehdä valvotusti.Tuli mieleen, että olisiko konvehdissa ollut esim. pähkinää?

että osais paremmin kattoa mitä rasvaa kannattais käyttää ja muutenki kattois, että voisko se olla allergista ihottumaa vai mistä toi vois johtua! Ja mahdollisesti kans niitä allergiatestejä...

Viimesestä tuli mieleen, että sehän tässä vähän toisaalta huolestuttaaki ku viime keväänä oli tytöllä koko alaleuka ihan punainen, ruvilla ja vähän märkivä. Siihen auttoi yks kosmetiikkasarjan lääkerasva jota apteekin myyjä suositteli ku näki ihon. Ja pienenä tytöllä oli välillä aika huonossa kunnossa pyllynposket. Että näitä iho-oireita on ollu, mutta harvakseltaan eli silläki ois toisaalta hyvä päästä sinne allergiatesteihin.Ja kyllä meillä terkkari aamulla puhelimessa suositteli, että oottaa nyt että iho paranee kunnolla ja kokeilee taas sitten konvehdilla uudestaan, että johtuiko siitä ja tuleeko taas oireita.

mutta ei asialla kiirettä ole muuten jos on jo paranemaan päin. Laita ihottumaan 1% hydrokortisonia, se auttaa jos syy on atooppinen/allerginen. Konvehdit ja pähkinät ym. epäilyttävät, mitä ei muulloinkaan syö, jättäisin tältä joululta väliin, myohemmin voi varovasti kokeilla uudestaan.

Meidän pojalla oli parvorokko viime keväänä, ja ihottuma alkoi juuri tuollaisena todella punoittavina, erittäin kuumottavina poskina.. niissä ihottumaa ja iho turvoksissa. Punaiset läiskät olivat siis tulikuumia. Ihottuma levisi pikkuhiljaa koko kroppaan ja ainoa millä sai ihottuman/kuumotuksen/turvotuksen rauhoittumaan oli antihistamiini. Kortisoni, jota lääkäri erikseen määräsi eri tuubin kasvoihin kuin kroppaan aiheutti vaan enemmän punoitusta kasvoilla, muualle auttoi.Parvorokon ihottumaanhan hoidetaan aivan samoin, kuin muitakin ihottumia, on vaan viruksen aiheuttama, ei allergian.Suosittelen käymään näyttämässä ihottumaa lääkärissä, että saatte neuvoja, mitä rasvaa kannattaa käyttää ja jos tarvetta antihistamiiniin, saatte reseptin... Toivottavasti ihottumat helpottavat.

olen allerginen esim. eläin- ja siitepölylle. Oireina mulla on allerginen (eli vetinen) nuha, aivastelu, yskä, silmäoireet ja viime aikoina myös keuhkoputken ärsytys ja lievä hengenahdistus. Välillä oireina on vain joku tai muutama noista ja toisinaan kaikki yhtäaikaa. Väsymystä ja nuutumistahan nuo oireet aiheuttavat jo välillä nostavat lämpöäkin.Itse sanoisin, että tyttösi aivastelu ja nuutuneisuus voivat hyvin olla allergiaoireita, tosin en tiedä voiko ruoka-aineet aiheuttaa tuollaisia oireita. Yleensä niistä kai tulee iho- tai suolisto-oireita. Tottahan toki voit käyttää tyttöä lääkärissä. Lääkäri osaa varmasti antaa hoito-ohjeita ihottumaan ja arvioida, onko tarvetta allergiakokeille.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat