Vierailija

Onko Sinusta oikein, että Suomessa työtön ansaitsee enemmän kuin kotiäiti? Miksi työttömän peruspäiväraha on suurempi kuin Kelan maksama kotihoidontuki? Ansiosidonnaisesta päivärahasta puhumattakaan!Onko Teistä OK, että 24/7 kotona lepäilevä työtön on taloudellisesti paremmassa asemassa kuin 24/7 omia lapsiaan hoitava vanhempi??? Ja mitä mieltä olet, että osa kotiäideistä ilmoittautuu työvoimatoimistoon, "työttömäksi työnhakijaksi"? Vain saadakseen enemmän tukea kuussa?Omat lapsensa kotona hoitavalle äidille ja isälle vähintään takuueläkkeen suuruinen kotihoidontuki! Nykyinen päivähoitolaki uusiksi. Jokaiselle lapselle subjektiivinen oikeus kotihoitoon! Subjektiivinen päivähoito-oikeus pois. Kunnallinen päivähoitopaikka vain tarpeeseen ja perustellusta syystä!

Kommentit (4)

Todellaki ottaa päähän tuo. Jouduin laittamaan 11kk iässä lapseni päivähoitoon sillä minun oli palattava töihin. Asun Lahdessa missä ei ole edes kuntalisää! Eli 315 e - verot, jee jee. Mies tienaa nettona noin 1400 euroa, sillä muka sitten maksettas kaikki, ei tule kuuloonkaan! Olisin jäänyt todella mielummin hoitamaan lastani itse kotiin, vaan rahallisesti se ei ollut mahdollista.

joo ei todellakaan ole oikein; että työtön "ansaitsee" enemmän, kuin kotiäiti/-isä. Olen ehdottomasti samaa mieltä ap:n kanssa.mistähän löytyis joku poliitikko, joka ajais oikeasti lapsiperheiden asioita ja parantais kotihoidontukea edes työttömyyspäivärahan tasolle. Myös subjektiivisen päivähoito-oikeuden vois todellakin muutta subjektiiviseksi kotihoito-oikeudeksi. koti on lapsen ensisijainen ja paras kasvuympäristö

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Työttömyys on kuitenkin usein (ei aina) asia, joka kohtaa ihmistä elämäntilanteeseen ja omaan työhaluun katsomatta. Kun lainat yms on laskettu sen mukaan että töissä ollaan, on minusta hienoa, että tulot ei heti putoa melkein nollille, vaan ehtii etsiä työtä ilman että pitää asunto myydä yms.Kotiäitiys on taas oma valinta, en ota kantaa siihen onko se hyvä vai huono valinta, mutta valinta joka tapauksessa. En edes uskalla ajatella, mitä tapahtuisi naisten palkoille, oikeuksille ja asemalle työelämässä, jos jokaista kannustetaisiin olemaan kotona monta vuotta! Lisäksi joillekin lapsille on hyväksi mennä päivähoitoon, jos kotona oleva vanhempi ei pysty tarjoamaan tarpeeksi virikkeitä ja kontakteja muihin lapsiin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat