Vierailija

Hei.

Opiskelen opettajaksi ja teen tällä hetkellä kanditutkielmaani aiheesta: Opettajako esikuva virka-ajan ulkopuolellakin? Toivoisin, että joku teistä kouluikäisen vanhemmista voisi vastata näihin kysymyksiini:1. Tarkkaillaanko mielestäsi opettajien yksityiselämää tarkemmin kuin muiden?

a. Kyllä

b. Ei

c. En osaa sanoa2. Tarkkailetko itse lapsesi opettajan yksityiselämää tarkemmin kuin muiden?

a. Kyllä

b. En

c. En osaa sanoa3. Onko mielestäsi opettajilla yksityiselämässään joitain rajoitteita, koska hän on opettajan ammatissa?

a. Kyllä, mitä?

b. Ei

c. En osaa sanoa4. Pitääkö opettajan olla jonkinlainen esimerkkikansalainen?

a. Kyllä

b. Ei

c. En osaa sanoa5. Pitääkö opettajan olla myös yksityiselämässään käytöksellään esimerkki oppilailleen?

a. Kyllä

b. Ei

c. En osaa sanoa6. Mitä ajatuksia sinussa herää, jos kohtaat lapsesi opettajan Alkossa, ravintolassa tai yökerhossa?7. Jos näet lapsesi opettajan kaupassa, seuraatko, mitä hänellä on kärryissä?

a. Kyllä

b. Ei

c. En osaa sanoa8. Nostetaanko opettajan tekemät rikkeet tai väärinkäytökset julkisuudessa korostetusti esille?

a. Kyllä

b. Ei

c. En osaa sanoa9. Onko joitain sellaisia asioita, joista opettajan tulisi kieltäytyä siksi, että on opettaja?

a. Kyllä, mitä?

b. Ei

c. En osaa sanoa10. Mitä on mielestäsi opettajien yleisin luonteenpiirre?11. Onko sinulla mitään mielikuvia siitä, mitä lapsesi opettaja tekee/harrastaa vapaa-ajallaan?

Kysymyksiä lomakkeen toimivuudesta:

Millaista oli täyttää lomake? Helppoa/vaikeaa?Olisiko vastauksenne ollut jollain tapaa erilaisia, jos olisin käyttänyt lapsenne opettajan kohdalla yleisesti sanaa opettajat?Kommentteja kysymyksistä:Kommentteja lomakkeesta:Kiitän todella paljon vaivannäöstänne!Ystävällisin terveisin,

Pauliina

Kommentit (5)

1.a

2.a

3.a

4.b

5.b

6.ei mitään erityistä, jokaisella on oikeus yksityiselämään ja on hienoa vaan, jos opettaja on myös eläväinen, eikä kotona suupielet alaspäin tukka nutturalla

7.b

8.a

9.a

10. sosiaalinen ulospäin suuntautunut luonne

11. harrastaa jotain liikunnallista puuhaa ja ehkä yhteiskunnallisesti aktiivinenHelppo lomake.

Vastaukset eivät olisi erilaisia sanavalinnoista huolimatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei pauliina. En nyt vastaa kysymyksiisi, mutta mietin vaan sitä, miten opettajan ammattikunta taitaa olla yksi niistä harvoista, joissa opettajat itse tuovat opettajuutensa myös vapaa-aikaan ja ovat koko ajan opettajia. Se 30-lukuinen ajattelumalli tyhmää ja kouluttamatonta kansakuntaa sivistykseen ohjaamassa olevasta ja esimerkillisestä ja siveästä kansankynttilästä elää edelleen vahvana - opettajissa itseissään!!Me muut odotamme, että opettaja on ensisijaisesti ihminen. Työssään opettajana hän kohtaa oppilaansa yksilönä, samoin jos alaluokat, ne perheet yksilöinä ja yhteystyössä olisi paitsi opettajan roolissa, myös ihmisenä kohtaamassa ihmisen.

Vapaa-ajalla on aivan sama, mitä opettaja tekee, kunhan työnsä hoitaa hyvin.

Jos ei ole ns. hyvä opettaja, silloin tulee arvosteltua vapaa-aikaakin.

Ja eikö opettaja voisi vapaa-ajallaan kohdata oppilaansa ja tämän vanhemmat - ihmisinä. Rennommin, Ei opettajan roolissa.Opettajuutta ja opettajan roolia EI viedä naapurussuhteisiin. Eli kun näet ihmisen ja perheet, joiden arvomaailmaa et ymmärrä, tai joita halveksit, ja sitten kätkeydyt opettajan roolin taakse, toimit väärin.Sitä EI viedä vapaa-aikaan tai harrastuksiin, esim. jotain asiaa ei voi tehdä, kun oppilas on samassa harrasteessa, niin opettaja ei olekaan vapaa-ajalla ja ihmisenä, vaan edelleen opettajana ja opettajan roolissa.

Eivät oppilaat tai heidän vanhempansa odota, että opettaja on opettaja joka paikassa!

vaan haluaa inhimillisyyttä, tavallisuutta, IHMISEN. joka sitten toimii opettajana siellä koulussa.

1. Tarkkaillaanko mielestäsi opettajien yksityiselämää tarkemmin kuin muiden?

a. Kyllä2. Tarkkailetko itse lapsesi opettajan yksityiselämää tarkemmin kuin muiden?

b. En3. Onko mielestäsi opettajilla yksityiselämässään joitain rajoitteita, koska hän on opettajan ammatissa?

b. Ei4. Pitääkö opettajan olla jonkinlainen esimerkkikansalainen?

b. Ei ( jokaisen aikuisen PITÄISI OLLA, mutta ei opettajan sinänsä yksinään)

5. Pitääkö opettajan olla myös yksityiselämässään käytöksellään esimerkki oppilailleen?

b. Ei (jokaisen aikuisen PITÄISI OLLA, mutta ei opettajan sinänsä yksinään)

6. Mitä ajatuksia sinussa herää, jos kohtaat lapsesi opettajan Alkossa, ravintolassa tai yökerhossa?

Ei mitään erityistä, paitsi jos henkilö käyttäytyy typerästi/örveltää/oksentaa kännipäissään halveksin häntä siinä missä ketä tahansa7. Jos näet lapsesi opettajan kaupassa, seuraatko, mitä hänellä on kärryissä?

b. Ei8. Nostetaanko opettajan tekemät rikkeet tai väärinkäytökset julkisuudessa korostetusti esille?

a. Kyllä (tosin kaikkien viranhaltijoiden rikkeet nostetaan, ja niin virkaoikeuden mukaan pitääkin tehdä tietyissä tapauksissa, lehdistö tekee tätä tosin aiheettakin mielellään)9. Onko joitain sellaisia asioita, joista opettajan tulisi kieltäytyä siksi, että on opettaja?

b. Ei (ei siksi, että on opettaja, jokaisen AIKUISEN PITÄISI kieltäytyä siksi, koska on järkevä aikuinen)

10. Mitä on mielestäsi opettajien yleisin luonteenpiirre?

Sovinnaisuus, yksinkertaisuus, sääntöihin tukeutuvuus11. Onko sinulla mitään mielikuvia siitä, mitä lapsesi opettaja tekee/harrastaa vapaa-ajallaan?

eiKysymyksiä lomakkeen toimivuudesta:

Millaista oli täyttää lomake? Helppoa/vaikeaa?

HelppoOlisiko vastauksenne ollut jollain tapaa erilaisia, jos olisin käyttänyt lapsenne opettajan kohdalla yleisesti sanaa opettajat?Kommentteja kysymyksistä:

Et saa näistä kuin kategorisia muuttujia, joilla ei oikein tee tutkimuksessa mitään

Kommentteja lomakkeesta:

Lainaus:

Hei. Opiskelen opettajaksi ja teen tällä hetkellä kanditutkielmaani aiheesta: Opettajako esikuva virka-ajan ulkopuolellakin? Toivoisin, että joku teistä kouluikäisen vanhemmista voisi vastata näihin kysymyksiini:

1. Tarkkaillaanko mielestäsi opettajien yksityiselämää tarkemmin kuin muiden? a. Kyllä2. Tarkkailetko itse lapsesi opettajan yksityiselämää tarkemmin kuin muiden? b.En3. Onko mielestäsi opettajilla yksityiselämässään joitain rajoitteita, koska hän on opettajan ammatissa? a. Kyllä, mitä? EI SAA HEILUA KÄNNISSÄ JULKISILLA PAIKOILLA, EI AINAKAAN KOULUALUEEN LÄHIPUBISSA

4. Pitääkö opettajan olla jonkinlainen esimerkkikansalainen? a. Kyllä

5. Pitääkö opettajan olla myös yksityiselämässään käytöksellään esimerkki oppilailleen? a. Kyllä6. Mitä ajatuksia sinussa herää, jos kohtaat lapsesi opettajan Alkossa, ravintolassa tai yökerhossa? EI KUMMEMPIA, IHMINEN MUIDEN JOUKOSSA. JOS HÄN KUITENKIN KÄYTTÄYTYY TÖRKEÄSTI, UMPIHUMALASSA, EN KATSO HYVÄLLÄ. EN KATSO MUITAKAAN SAMOIN KÄYTTÄYTYVIÄ HYVÄLLÄ.7. Jos näet lapsesi opettajan kaupassa, seuraatko, mitä hänellä on kärryissä? b. Ei8. Nostetaanko opettajan tekemät rikkeet tai väärinkäytökset julkisuudessa korostetusti esille? a. Kyllä

9. Onko joitain sellaisia asioita, joista opettajan tulisi kieltäytyä siksi, että on opettaja? a. Kyllä, mitä? KÄNNISSÄ OLEMINEN JULKISESTI, KIROILEMINEN JULKISESTI, EPÄSIVEELLINEN PUKEUTUMINEN TÖISSÄ10. Mitä on mielestäsi opettajien yleisin luonteenpiirre? SUVAITSEVAISUUS11. Onko sinulla mitään mielikuvia siitä, mitä lapsesi opettaja tekee/harrastaa vapaa-ajallaan? EIKysymyksiä lomakkeen toimivuudesta: Millaista oli täyttää lomake? Helppoa/vaikeaa? HELPPOAOlisiko vastauksenne ollut jollain tapaa erilaisia, jos olisin käyttänyt lapsenne opettajan kohdalla yleisesti sanaa opettajat? EIKommentteja kysymyksistä: Kommentteja lomakkeesta: Kiitän todella paljon vaivannäöstänne! Ystävällisin terveisin, Pauliina


* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat