Seuraa 

Isoveljet ovat kutsumanimiltään Toivo ja Onni Aarre. Kuopukselle (poika) on edelleen nimi ihan hukassa. Mitä mieltä olette, täytyisikö kolmannenkin nimi olla merkitysnimi vai voisiko ajatella myös muita?Kovasti olemme merkitysnimiä sulatelleet, mutta ei vain tunnu hyviltä.

Miten jatkaisitte veljessarjaa?Kiitos :)

Kommentit (7)

ei tarvitse olla merkitysnimi,jos ei sopivaa löydy.Meillä on Toivo-poika,mutta sisaruksilla ei merkitysnimiä,en ikinä edes miettinyt asiaa niin. Yksi mun mielestä kiva merkitysnimi on kuitnekin Arvo,jos meille vielä poika tulis niin harkitsisin vakavasti!Kerropa sitten mihin päädytte!

...mielestäni Toivo ja Onni (sekä vähän harvinaisempana myös Aarre) on niin vakiintuneita nimiksi, ettei merkitystä tule monestikaan edes ajatelleeksi kun sen nimisia poikia/miehiä kohtaa (vaikka siis merkitykset kauniit onkin). Tunnen esim. sisarukset Onni ja Aino enkä ole tähän saakka muistanut edes ajatella että toisella on merkitysnimi ja toisella ei, päinvastoin nimet mielestäni sopivat hyvin sisaruksille :) Mielestäni siis kaikki perinteiset suomalaiset nimet käy kuopuksellenne, sen sijaan monet uudemmat/vähemmän käytetyt merkitysnimet (kuten Havu, vaikka sinänsä kaunis onkin) istuisi huomattavasti huonommin veljessarjaan.

Koska isommilla pojilla on kauniit merkitykselliset nimet, antaisin jonkin merkitysnimen kuopuksellekin, muttei nimen tarvitse välttämättä olla kutsumanimenä :)Esim. tällaisia tulee mieleen:

Nestori Voitto Johannes

Niilo Voitto Johannes

Kalle Sisu Kasperi

Vilho Sisu Eevertti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä minustakin tuntuisi luontevalta, että kolmaskin nimi tarkoittaisi jotakin. Mutta ei sen tarvitse olla sisällöllisesti samanlainen kuin veljien (toivo, onni, aarre, ilo, valo, usko, ...).Minulle tulee mieleen luontonimiä:

Aarni

Vesa

Visa

OtsoVarsinkin tuo Vesa olisi minusta sopiva ja yllättävän harvinainen: Vesa Veikka Viljami tai Vesa Mikael.

jollei mikään merkitysnimi (luonto, tai mikään) teille kelpaa niin ei pakolla. kuitenkin pitäytyisin vanhanaikaisissa nimissä: Jussi, Lassi, Pekka, Heikki, Paavo, Martti, Vilho, Juho, Eero, Huuko, Jukka, Tuomo, Simo etc...tiedän veljekset Toivo ja Vilho :)voisitteko ajatella esim. kaksoisnimeä (kun tuota teidän toistakin kahdella nimellä siis kutsutaan?) eli tavallinen+merkitys? jollei merkitysnimi yksinään siis kolahda. ehdotan nyt vaikkapa Jussi-Veikka tai Oiva-Pekka, siis noin malliksi :)Tiina :)

merkitysnimistä ei löydy äänneasultaan tai merkitykseltään yhtä kaunista kuin Toivo ja Onni ovat. Oiva, Veikka ja Voitto ovat olleet kovasti "työn alla", mutta ne eivät vain tunnu istuvan siltikään. Taistosta ja Tenhosta pidän jonkin verran äänneasullisesti, mutta merkitykseltään ne eivät oikein sovi sarjaan kuitenkaan. Tarmo olisi mukavan pirteä ja merkityskin oikein hyvä, mutta ärrää sisältävistä nimistä en oikein pidä, paitsi tuo Aarre.Paavosta ja Lassista tykkään. Yhdysnimeä Veikan tai Veikon kanssa olen kyllä pohtinut sitäkin. Vilho on oikeastaan myös aika kiva. Heikki ja Hugo löytyy serkuista, Pekka samoin lähisuvusta.Kiitos. Vilho mietintään ainakin.

Toivo, Onni ja Sisu. Myös Sulo vois olla kiva. Minusta ei pakko olis olla merkitysnimi, mutta olishan se aika hauska jatkaa sitä sarjaa. Itse pidän hyvin paljon Vilho-nimestä, joka kyllä myös sopis tuohon veljessarjaan, vaikkei tarkoitakaan mitään.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat