Vierailija

Olemme muuttamassa perheeni kanssa ja vaihtoehtoina olisi joko Kulosaari tai Lauttasaari, joten kumpi olisi parempi kun kaipaa turvallisuutta varsinkin teini-ikäisille tytöille, hyvää koulua ja mukavaa naapurustoa sekä nopeita kulkuyhteyksiä keskustaan ja kaupoille :-) kummatkin alueet ovat kauniita ja meren läheisiä kuten toivomme.

Mutta kumpi vastaa muista edellämainituista?:)

Kommentit (7)

Olemme asuneet Kulosaaressa vauvaikäisten lasten kanssa ja voin kyllä suositella, jos vaan lompakko sallii. Kaunista, siistiä ja rauhallista, mutta siis kallista...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyviä paikkoja molemmat ovat, mutta kaiken kaikkiaan mun vaaka kallistuu Kulosaaren puoleen:Julkiset liikenneyhteydet: Kulosaari voittaa tällä hetkellä. Metron ansiosta suvereeni. Lauttasaari tulee tältä osin tasoihin parin vuoden päästä (paitsi Vattuniemi, joka jää kauas metrosta).Autoilu: Kulosaari voittaa. Itäväylä liityntöineen vetää huomattavasti paremmin kuin Länsiväylä. Ja Länsiväylä pahenee jatkuvasti, kun Jätkäsaari ja länsimetron varsi rakentuu. En jaksa uskoa, että metro pelastaa tilannetta.Palvelut: Lauttasaari voittaa. Selvästi väestömäärältään suurempana myös laajemmat palvelut.Koulut: Kulosaari voittaa. Selvästi tasokkaammat koulut tällä hetkellä. Kyllä Laruunkin voi laittaa, mutta tulokset heikohkoja. Kulosaaren ala-aste tällä hetkellä parakeissa, joka on miinus. Kahden vuoden päästä valmistuu uusi koulu, jonka jälkeen miinus on plussa.Esteettisyys: Kulosaari. Merellisyys molemmilla iso plussa. Molemmissa kerrostalojen arkkitehtuuri on varsin mitäänsanomatonta. Lauttasaari on tiiviimpi ja lähes kokonaan kerrostalovaltainen. Kulosaaren pinta-alasta kerrostaloja on n.puolet. Muu osa erittäin kaunista. Larussa rakentamattomat rannat kauniita. Kulosaari kokonaisuutena "kevyempi" ja kauniimpi.

Koulut:

Aikamoinen yleistys Larun kouluista... Siis edellinen kirjoittaja tarkoittanee Larun koulujen tuloksilla lukion heikohkoa ranking -tulosta? Larussa on erittäin tasokas ala- ja yläkoulu. Lauttasaaren yhteiskoulun yläkoulussa on Helsingin paras tulos toisen asteen opintoihin pääsyssä. (92%)

Larun lukiossa nostettiin vuosia sitten sisäänoton paikkamäärää, mikä laski lukion alinta sisäänpääsykeskiarvoa. Ikävä kyllä lukiolaisten tasoerot kasvoivat, mikä on näkynyt viime vuosina ylioppilastuloksissa. Sekä Larussa että Kulosaaressa on huippuja kirjoittamassa joka vuosi. Molempia lukioita kehitetään proaktiivisesti. Larun lukiokin on nousu-uralla.

Lauttasaari! Laajasti palveluita, hyvät ulkoilumahdollisuudet ja muutenkin mukava paikka asua! Ja hyvät liikenneyhteydetkin, ja nythän sinne on valmistumassa se metrokin mikä Kulosaaressakin on. ;) Vaikkei Kulosaaressakaan mitään vikaa ole!

Vierailija

Olemme asuneet Kulosaaressa vauvaikäisten lasten kanssa ja voin kyllä suositella, jos vaan lompakko sallii. Kaunista, siistiä ja rauhallista, mutta siis kallista...

 

Eikäs Kulosaari ole sitä kauheaa Itä-Helsinkiä :-) ?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat