Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Suomen lääkäriliitto pitää ennenaikaista kuolemaa lääketieteen perinteisenä vihollisena, sillä lääkärin etiikan lähtökohta on ihmisen palveleminen elämää kunnioittaen. Lääketieteen kehittyessä ja ihmisen keski-iän huomattava pidentyminen on herättänyt lääkäriliitossa myös keskustelua, että onko pitkitetty elämä aina ihmisarvoista.Suomen potilaslaki (785/1992) ja lainsäädäntö ei hyväksy eutanasiaa ja lain mukaan potilaalla ei ole oikeutta vaatia eutanasiaa. Suomen rikoslain mukaan potilaan elämän lopettaminen on rangaistava teko, joka luokitetaan tappo- tai surma-nimiseksi rikokseksi.Suomen lääkäriliitto suhtautuu kielteisesti aloitteisiin eutanasian laillistamisesta. Lääkärien ammattikunta pidättäytyy toimenpiteistä, joiden ensisijainen tarkoitus on potilaan kuoleman jouduttaminen. Maailman lääkäriliitto (WNA) kehottaa lääkäreitä pidättäytymään itsemurhan (eutanasia) avustamisesta, vaikka se ei olisikaan maan lakien mukaan kiellettyä. Amerikassa Oregonin osavaltiossa eutanasia on laillistettu, samoin Euroopassa Hollanti, Belgia ja Sveitsi ovat hyväksyneet eutanasian.Maailma on menossa koko ajan moraalittomampaan suuntaan kaikilla rintamilla. Jossakin vaiheessa myös eutanasia tullaan hyväksymään maailmanlaajuisesti kuten moni muukin väärä asia, joka on ensin nostatettu keskustelunaiheeksi ja sitten sen johtopäätöksenä asia on hyväksytty.Lääketieteen pitäisi suojella elämää ja ylläpitää sitä kaikin mahdollisin tavoin, eikä surmata potilasta, vaikka potilas sitä toivoisi. Kivunhallinta ja kipujen lievittäminen on nykyään lääketieteessä korkealla tasolla. Lääketiede kehittyy tässä suhteessa huimaa vauhtia ja kivuissa sekä kärsimyksissä kamppaileva potilas voi saada vaivoihinsa apua hyvinkin pian sekä jopa parantua niistä.Kivuista kärsivä potilas voi parantua Jumalan tai lääketieteen avulla. Tällaisia tapauksia on useita. Myös tästä syystä eutanasia on väärä ratkaisu, sillä parantuminen voi olla edessäpäin. Kenenkään kohdalla emme koskaan voi tietää mitä heille tapahtuu, siksi eutanasia on aina surma ja eettisesti väärä teko.Monet lääkärit ovat nähneet omin silmin potilaita, jotka Herra Jeesus on parantanut yliluonnollisesti. Aina kun on elämää jäljellä, niin on toivoa jäljellä. Eutanasia on eettisesti väärin sekä syntiä Jumalan kasvojen edessä.tekstin lähde; http://koti.phnet.fi/petripaavola/eutanasia.htmlKommentit (3)

Itse en ole samaa mieltä asiasta. Jos itse olisin moniraajavammainen tai muuten pahasti vammautunut ja kärsisin jatkuvista kivuista ja tätä olisia jatkunutt jo vuosia niin mielummin uinuisin pois rauhallisesti piikkistä kuin kituisin loppuelämäni.Sekä omasta mielestäni uskonto ja lääketiede kuuluisi pitää erillään. Minusta on loukkaavaa kiittää Jumalaa parantumisesta lääkärin sijasta, joka on tehnyt kaikkensa, jotta tähän ollaan päästy.Jos Jumala kerran pelastaa niin mitä virkaa sairaaloilla on?

jumala ei kaikista rukouksista huolimatta uudelleenkasvata amputoituja raajoja, vaan vain vaivoja jotka ovat luonnollisesti ihmisen immuunijärjestelmän voitettavissa?

Tietysti siksi että jumalaa ei ole olemassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paavola nyt onkin pihalla kuin lumiukko, olipa aihe sitten eutanasia, rokotteet taikka evoluutioteoria. Onneksi nämä sankarit ovat sen verta pienessä vähemmistössä Suomessa, että eutanasia vielä tännekin saadaan joskus.Inkvisiotiollahan oli aikoinaan pyhä tehtävä säilyttää ja suojella elämää, toisin sanoen pitää kidutetut vangit mahdollisimman kauan kärsimässä kuritushuoneissaan. Hekin olivat Jumalan asialla, joten kait tämä sadistisuus jollain tasolla kulkee kaikkien tosiuskovaisten rinnalla. Antaisitte vaan meidän muiden lopettaa turhat kärsimykset ja pitäisitte huolen omista asioistanne. Eihän teitä kukaan ole tulossa eutanisoimaan ilman tahtoanne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat