Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Pystynkö äitinä estämään isyyden selvittämisen ja tunnustamisen ? Lapsen isän kanssa tuli välirikko ja erilleenmuutto jo ennen raskauden toteamista. Lapsi sai alkunsa lyhyen avoliiton seurauksena. Isälle raskaudesta ilmoitin heti tiedon saatuani, hän ehdotti aborttia, mutta päätin lapsen silti pitää. Koko raskausajan välit ovat olleet hyvin epämääräiset, pääsääntösesti tulehtuneet miehen kiusanteosta, railakkaasta elämäntyylistä ja välinpitämättömyydestä johtuen. Yhdellä neuvolakäynnillä mies oli mukana ja siellä hänen tietonsa kirjattiin ylös neuvolan papereihin. Sairaalalle menneessä yhteistietolomakkeessa ei miehen tietoja ollut. Nyt lapsen laskettuun aikaan on kuutisen viikkoa ja välit isään totaalisen poikki, mutta isä saanut jonkinasteisen herätyksen tulevaan isyyteen, haluaisi päästä silti nauttimaan jälkikasvustaan syntymän jälkeen. Itse olen aivan poikki näitä miehen tempauksia ja raivonpuuskia ja mielessä on nyt käynyt että helpompi voisi olla lapsellekin jos isä ei olisi kuvioissa. Muita vakaita miehenmalleja kuitenkin lähipiiristäni löytyy. Voinko kieltää jotenkin isyyden tunnustamisen lapsenvalvojan tapaamisessa ? Mies haluaisi isyytestin ja sitä myöten tunnustaa isyytensä, mutta pystynkö tämän estämään ja pystyykö isä hakemaan oikeusteitse lupaa isyyden tunnustamiseen ?

Kommentit (2)

Voit kieltää sen kuka isä on, mutta ex miehesi voi vaatia isyystestiä jos haluaa olla isä.Sen jälkeen joudutte sopimaan huoltajuudesta jne.

Lapsen isä voi nostaa kanteen, jos et suostu isyyden vahvistamiseen, ja oikeus tarvittaessa määrää isyystestit jne. Sinun tapauksessa valitettavasti, myötätuntoni on puolellasi, kun lapsen isän käytös on tuollaista. :( Toisaalta jos hän tulisi "järkiinsä" ja alkaisi käyttäytyä aikuismaisesti, siinä tapauksessa se voisi olla lapsen etukin tavata isäänsä. Vai mitä tuumit? Onnea ja voimia vauvan kanssa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat