Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tekisi mieleni sanoa ystävätterelleni aika suoraan, että eikö hän tajua etän lapsiin käyttämää rahaa.Lapsilla etän luona omat huoneet, sinne on ostettu vaatteita, harrastusvälineitä, puuhasteltavaa ja etä ostanut jopa polkupyörät lapsille.Etä vie lapsia elokuviin, reissuihin jne.Etä maksaa myös elatusmaksut ajallaan.Kuitenkin kaikesta tästä huolimatta ystävättäreni on sitä mieltä, että etän pitäisi antaa hänelle vielä elatusmaksun lisäksi rahaa. En ymmärrä!Kuinka paljon etävanhempien tulee ammentaa rahaa lapsilleen? Vai onko niin, että lapsilla ei saisi olla etän luona mitään ja tapaamisissa käytetyt rahat tulisi antaa lähivanhemmalle?Itse elän ydinperheessä eikä meidän lapset saa todellakaan tuota kaikkea mitä ystävättäreni lapset saavat; ei meillä olisi yksinkertaisesti varaa. Me joudumme suunnittelemaan elintason tulojemme mukaan eikä voida olettaa, että haluamme tietyn elintason ja sitten joku ulkopuolinen antaa lisää rahaa kun omat tulot ei riitä.Onko kukaan muu pannut merkille samaa?

Kommentit (3)

kuukaudessa rahaa miehen lapseen elatusmaksujen lisäksi:

- matkakulut 50

- ruoka 40

- oma huone, vesi, sähkö 50Kerran kuussa tehdään jotain kivaa eli vaikka leffakäynti, uiminen tms Tuolle tulee kokonaishinnaksi helposti 100 - 150 euroa kun huomioidaan kaikki syntyvät kulut; matkat, liput, juominen, mahdollisesti syöminen.Eli kuluja tulee elatusmaksujen lisäksi 200-300 euroa kuukaudessa. Jos käydään vielä jollain reissuilla niin äkkiä menee isokin summa.Eli kyllä etälle tulee tosiaankin paljon muita kuluja kuin vain elatusmaksut.Tietysti voisi säästää sillä, että lapsi nukkuisi patjalla olohuoneen lattialla, söisi makaronia ja jauhelihaa eikä koskaan käytäisi missään.

tai ei. Näissä erotapauksissa on menty jokseenkin liian pitkälle siinä, kuinka paljon lähivanhemmalle lapsen asumiskulut ovat ja varsinkin kun perään huudetaan erittäin helposti, että lapsell tulee olla etän luona oma huone; ihan yhtä paljon se huone maksaa etälle kuin lähillekin.Toisekseen ruokailu; kun lapsi lähillä, hän syö suurimmaksi osaksi koulussa/hoidossa; viikonloputhan jaetaan puoliksi yleensä vanhempien kesken puoliksi.Eli tähän menessä ei ole syntynyt eroa kustannusten suhteen etälle ja lähille.Lähi saa elarit ja lapsilisän yh-korotuksella eli minimissään 300,- euroa kk ja kyllä sen pitää ihan oikeasti riittää niihin lapsen muihin kuluihin ja kyllähän se LÄHIKIN ON ELATUSVELVOLLINEN; tuntuu unohtuvan lähes aina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

omaa elintasoaan etällä.Kyllä jokaisen täysi-ikäisen tulee elättää itse itsensä ja hankkia itse oma elintasonsa.Jos omat rahat ei riitä siihen, mitä haluaisi, on se voi-voi.Jos haluaa tietyn kokoisen asunnon, pitää katsoa onko se varaa hankkia kerrostalosta, rivitalosta, paritalosta tai omakotitalosta, oli sitten eronnut, sinkku tai ydinperheessä elävä.Jokainen meistä joutuu pohtimaan, onko rahaa pitää autoa, käydä ulkomailla jne jne.Perusmatikkaa menot pienemmät kuin tulot.Paljonko lapsi ihan oikeasti kuluttaa? Ei niitä vaatteita joka kuukausi tarvitse ostaa eli lapselle tili, johon lapsilisät ja elarit menee ja niistä tehdään hankintoja. Lähin osuus olkoot asumiskustannukset ja ruoka.Ja niille, jotka älähtää, ei se lapsen 8-12 neliön huone nosta asumiskuluja paljoakaan, puolet ruuasta tulee koulusta ja yleensähän lapset joka toisen viikonlopun etän ruuissa kuten joku jo aiemmin mainitsikin.Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat