Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

"Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaanKeskiviikko 18.4.2012 klo 09.33Tyttö oli lähtenyt vapaaehtoisesti poikien mukaan. Metsässä nämä vaativat yllättäen suuseksiä.

RIKOSPAIKKA Raiskaus tapahtui Malminkartanon rautatieaseman läheisessä metsikössä. Uhri halusi unohtaa tapahtuman, mutta sana kiiri.

RIKOSPAIKKA Raiskaus tapahtui Malminkartanon rautatieaseman läheisessä metsikössä. Uhri halusi unohtaa tapahtuman, mutta sana kiiri. (IL-ARKISTO)

FAKTAValvontaa ja yhdyskuntapalveluaSyyttäjä vaati helsinkiläisille nuorukaisille rangaistusta törkeästä raiskauksesta.

Kumpikin syytetyistä kiisti rikoksen. He myönsivät tavanneensa tytön ja tämän kaverin Kannelmäessä. Pojat kertoivat menneensä potkimaan palloa läheiselle Mätäjoen kentälle.

Helsingin käräjäoikeus ei uskonut syytettyjen kertomusta, koska uhri kertoi johdonmukaisesti ja uskottavasti muuta. Uhrin kertomusta tukivat myös lääkärinlausunnot ja hänestä rippijuhlassa otetut valokuvat, joista kävi ilmi vammojen olemassaolo.

Käräjäoikeus katsoi rikoksen raiskaukseksi - mutta ei törkeäksi raiskaukseksi.

Nuori ikä säästi syytetyt vankilalta. Kumpikin tuomittiin vuoden ja 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Sen ohella heidät määrättiin valvontaan ja suorittamaan yhdyskuntapalvelusta 90 tuntia.

Uhrilleen tuomittujen tulee maksaa 9 250 euron kärsimyskorvaus. Korvausta korotti tapauksen leviäminen kaveripiirin tietoon.Kaksi kouluikäistä poikaa raiskasi tytön metsikössä. Tieto tapauksesta levisi poikien rehentelyn vuoksi useiden muiden koululaisten tietoon. Viranomaiset kuulivat raiskauksesta vasta jälkijunassa.Helsingin käräjäoikeudessa käsitelty rikos sattui elokuun alussa 2010. 15-vuotias tyttö oli ollut Kannelmäen kirkossa konfirmaatioharjoituksessa, josta hän lähti kävellen kotiinsa.Ystävä oli mukana. Matkan varrella tytöt kohtasivat sattumalta kaksi ikäistään poikaa. Nämä tunnistivat 15-vuotiaan ja huutelivat häntä nimellä. 15-vuotias ei isokokoisia nuorukaisia tuntenut muuta kuin Facebook-kuvista. Heillä oli nimittäin yhteisiä ystäviä.Pojat totesivat 15-vuotiaalle, että heidän yhteinen tuttunsa oli haukkunut häntä "huoraksi". Poikien mukaan kyseinen nuori mies ei ollut enää heidän ystävänsä vaan vihollisensa. Pojat totesivat, että voisivat selvittää asian kyseisen pojan kanssa."Miksi jäät yksin?"Seuraavassa vaiheessa 15-vuotiaan kaveri lähti tapaamaan omaa poikaystäväänsä. Tyttö jäi poikien kanssa ja seurasi näitä Malminkartanoon.Malminkartanon aseman lähellä pojat kertoivat käyvänsä läheisessä metsikössä virtsaamassa. Tytölle he totesivat: "Miksi jäät yksin, tule mukaan". Tyttö seurasi poikia, koska nämä olivat ystävällisiä.Toinen pojista kävi virtsaamassa. Sitten pojat yhtäkkiä ehdottivat, että tyttö harjoittaisi suuseksiä heidän kanssaan.- En todellakaan, tyttö oli huudahtanut.Hän yritti päästä pois. Pojat eivät kuitenkaan päästäneet. Hennolla tytöllä ei ollut mahdollisuuksia rimpuilla isokokoisten poikien otteesta.Nuorukaiset painoivat tytön maahan ja raiskasivat hänet toisen pitäessä kiinni uhrista. Raiskaus toistettiin.Tyttö halusi unohtaaTytön mukaan tilanne kesti parikymmentä minuuttia. Tämän jälkeen pojat päästivät hänet menemään.Tyttö riensi kotiinsa. Hän halusi unohtaa tapahtuneen eikä kertonut siitä edes äidilleen. Kaksi päivää myöhemmin konfirmaatiojuhlissa hän peitti ruhjeet meikkivoiteella.Sana tapauksesta lähti kuitenkin liikkeelle paikallisten nuorten keskuudessa. Raiskaajat olivat rehennelleet teollaan kaverilleen, joka viestitti siitä netissä. Myös tytön ystävä sai tapauksen tietoonsa ja tyttö vahvisti hänelle asian.Rikostutkinta asiasta aloitettiin vasta alkutalvesta, kun myös uhrin koulun rehtori oli saanut tietää, mitä oli tapahtunut.Poliisi kutsui raiskauksesta epäillyt kuulusteluihin. 15- ja 16-vuotias kiistivät tietävänsä asiasta mitään. Kummallakaan nykyään ammattikoulua käyvällä nuorukaisella ei ole rikostaustaa.PETRI ELONHEIMO"

ja lukekaapa seuraavaksi hieman FB:tä...https://www.facebook.com/groups/215108221935106/

Kommentit (1)

Todella monilta sivustoilta on kadonnut tästä aiheesta keskustelevia ketjuja. Kirjotin itsekin eilen ihan asiallista takstiä ennen kuin menin nukkumaan ja tänään huomasin viestieni kadonneen. Mikä nyt mättää, jos tästä ei voi edes keskustella?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat