Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olemme lähdössä kesällä etelään 2 aikuista, 2 isompaa lasta ja sylilapsi. Voinko luottaa, että pääsemme lentokoneessa vierekkäin ilman lisämaksua? Onko muilla kokemuksia? Entä 1v lapselle eväitä koneeseen, kun ruokaahan ei saa koneeseen viedä, paitsi purkkiruoka? Onko banaanit ym takavarikoitu? Kiitos jo etukäteen!

Kommentit (7)

Riippuu lentoyhtiöstä pääseekö koko porukka ilman lisämaksua vierekkäin. Kysyisin sinuna yhtiöstäsi reilusti ennen lentoa. Yl. nykyään lennoille tsekkaudutaan kotona tietokoneella/lentokentän masiinoilla, jolloin voi myös itse etsiä koneelta sopivat paikat porukalleen.Lapsille saa ottaa eväitä, ja turvatarkastuksessa voi tarv. sanoa, että ne ovat lapsille. Kyllä meillä on ollut mukana banaania, omenaa, sipsejä, pähkinöitä, rusinoita, karkkia, keksejä, tarpeelliset vauvaruuat jne jne jne. Nesteet (esim. pillimaidot/pillimehut tms) pakataan 1 l minigrippussiin ja laitetaan sellaisenaan securityssä hihnalle. Kerran meiltä takavarikoitiin securityssä Saksassa (liikoja) vauvan purkkiruokia ja silloin ko. setä sanoi, että jauhemaisia ruokia voi ottaa mukaan miten paljon vain käsimatkatavaroihin haluaa (ts. esim. puuroja, korvikejauhetta yms). Nestemäisiä/purkkiruokia voi olla esim. Saksa-Suomi-välillä hänen mukaansa 6 kpl per lapsi.Huom, myös vauvan vesipullon sai viedä securitystä läpi!

Olinkin jo kysynyt asiaa Finnairin asiakaspalvelusta ja sain vastaukseksi, että ainoastaan lasten purkkiruoan saa viedä koneeseen, ei mitään muuta ruokaa. Kysyin vielä, eikö esim rusinoita tai banaania voi ottaa mukaan, vastaus oli kaikkiin ehdottamiini

"Ruokaa ei saa viedä koneeseen." Siksi kysynkin nyt omakohtaisia kokemuksia ja käytännön tilanteita, sillä virallinen kanta on hyvin jyrkkä.

Samoin paikkojen suhteen. Finnairilta sanottiin, etteivät voi taata vierekkäisiä paikkoja. Kysyin, onko mahdollista, että lapset sijoitetaan erilleen vanhemmista? Vastaus oli edelleen "Emme voi taata vierekkäisiä paikkoja."

En saanut kovin hyvää kuvaa Finnairin asiakaspalvelusta!!!

Yleisissä määräyksissä puhutaan vain nesteistä ja tölkkiruoista. Mistään en löytänyt mainintaa muista eväistä. -ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllähän lapsiperheet laitetaan vierekkäisille paikoille, tossa nyt oli tarkoitus vaan että asiakas varaisi lisämaksusta tietyt paikat.

Muut eväät on kielletty, koska koneessa myydään ruokaa. Ihan hyvin voit ottaa ne rusinat, banaanit, yms. mukaan. Turvatarkastuksessa ollaa kiinnostuneita vaan nesteistä ja lentoyhtiö ei ainakaan vielä ratsaa laukkuja omien ruokien varalta. Sama juttu noiden vierekkäisten paikkojen kanssa, ne haluaa, että pelästyt kun ne ei muka voi taata vierekkäisiä paikkoja ja ostat lisämaksulla teille ne paikat.

Itse reissaan väliä Englanti-Suomi vähän väliä ja repussa on ollut kaikenlaista evästä (sipsejä ja muuta kuivaruokaa) eikä ikinä ole turvatarkastuksessa niitä pois otettu. Banaanit ja muut hedelmät kyllä otetaan pois ihan turvallisuus syistä ettei vieraan maan (haitalliset) bakteerit pääse leviämään eli niitä en suosittele mukaan ottamaan. Mutta muu kuivaruoka kyllä menee! Tietysti kannattaa tarkistaa lentoyhtiön omat säännöt. Finnskistä en tiedä koska sillä en lennä ikinä.

Eväät ja lapsen maidot ollut hoitolaukussa eikä olla erikseen niistä mainittu. Siinä ne on aina mennyt läpivalaisun läpi eikä niihin ole puututtu. Näin Helsinki-vantaalla. Taitaa turvatarkastajat "nukkua" lapsiperheiden kohdalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat