Vierailija

Meillä näin: Vantaalla iso velka ja veroprosentti jo nyt 19% mutta 2015 menessä voisi olla 21,15% tai siiten menoja leikkataan eli palvelut (koulutus ja terveys). Meillä omistusasunto rauhallisella aluella Vantaalla (rivari) ja jos muutto Espooseen missä miehen työpaikka sekä lasten päiväkoti/koulu niin meillä olisi varaa vain kerrostalon omistusasuntoon kun ostaisimme isompa (emme halua ottaa iso lainaa). Täällä missä ollaan on hyvä taloyhtiö,luonto, lähikauppa, hyvät yhteydet, siellä mihin muuttaisimme voisi tulla ongelmia koska kun asunto ostaa niin ei tunne naapureita. Myös nyt meillä on pieni asuntolaina, jos hankitaan isompa asunto Espoossa niin laina kasvaa, miehellä hyvät tulot niin että nyt olen pystynyt olla kotona lasten kanssa. Mitä tehdä: pysyä samassa kampassa pienen asuntolainalla ja kärsiä että asiat/talous huononee Vantaalla tai muuttaa kerrostaloon Espoossa missä raha hoidetaan paremmin (Kaupungilla on pieni veroprosentti, pieni velka, ...)

Sivut

Kommentit (17)

Me asutaan omakotitalossa Vantaalla ja miehen työ on Espoossa. Ollaan kans mietitty, et muutettais Espooseen. Siellä tosiaan olis pienempi veroprosentti, mutta asunnot kallimpia. Ei saatais sieltä tämän asunnon kokoista/tasoista. Onko paikalla Espoolaisia, onko palvelut siellä paremmat kuin Vantaalla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin, tiedän että on kiva asua Espoossa, on niin paljon posiitivista sanottu. Ongelma on: kannattaisiko ottaa isompi lainaa että saisimme "vain" kerrostaloasunto sieltä..vaikka nyt meillä ei ole iso pihaa on kuitenkin kiva nauttia kesällä omast pihasta (uimaallas lapsille, grilli...) ja vuodenympäri oma sisänkäynti, oma sauna...ja myös että lapset saavat olla kotona mut jos isompi laina, joudun menemään töihin niin lapset hoitoon :/ Onko typerää toivoa/ epätodellionen että Vantaa nousee? jos Vantaalla ei olisi säin iso velkaa eikä hoitaisi raha-asioita näin huonosti niin en muuttaisi, se on aika kiva kaupunki ja meidän alue on todella mukavaa

-ap-

Vaikea sanoa, kun ei tiedä yhtään mistä päin Vantaata aiotte muuttaa ja mihin päin Espoota olisi tarkoitus asettua.Itse olen aikoinani asunut Länsi-Vantaalla varmaan 23 vuotta ja vanhempani asuvat siellä edelleen. Nyt olen asunut Espoossa jo 11 vuotta ja ollut tyytyväinen palveluihin, ympäristöön jne.Espoosta saa kyllä tosi erihintaisia asuntoja ja taloja, joten mitä aluetta tai hintaa olitte ajatelleet?

Jos espoossa niin olisi hyvää saada asuntoa jostain missä ei ole kaupungin vuokrataloja. Haluaisimme kuitenkin asua ainakin rivitalossa (erillis/paritalo olisi parempi) ja emme halua ottaa iso lainaa (eli asunto pitäisi maksaa alle 230000 eli pyyntöhinta vähän 235000-240000 ja 4h vähintään) niin ei ole paljoakaan vaihtoehtoja vai? Voinko kysyä miksi muutit länsi-vantaalta espooseen? eikö länsi-vantaa kuulemma hyvä asua?

Esim. Lähderannassa on juuri nyt myynnissä pari rivitaloasuntoa? (vai ovatko luhtitaloja, en ole varma näyttävät enemmän rivareilta), joissa tekeillä putkiremontit jne. Huoneita sen 4 kpl (neliöitä taisi olla 89). Hinta max 230 000 (laitoin sen ehdoksi etuoveen). Siis näissä asunnoissa hintapyynti alle 200 000.Rauhallista aluetta. Ruokakauppa (+ uusi tuleva) ihan vieressä. Bussiyhteydet hyvät. Alueella taitaa olla yksi pienehkö vuokrakerrostalo (vvo), joka valmistui nyt vuoden sisällä.Talot ovat vanhoja, mutta nyt siis tekevät niihin remontit, joten ovat pian ihan uudenveroisia.

no riippuu ihan siitä minne päin espoota ajattelitte muuttaa. Täällä alueet on palveluiden suhteen tosi epätasa-arvoisia... eli toisilla alueilla toimii terveyspalelut tosi huonosti ja vaikkapa neuvolat ihan ylikuormitettuja (aikoja ei saa) ja sitten jossain toisella alueella pääsee jopa terveyskeskuslääkärillekkin. Espoon päättäjät on hassannut verovaroja mm sairaalasuunnitelmiin (jota ei sitten rakennettaankaan, ...mutta olihan se kiva maksella poliitiikkojen syöminkejä ja turhia palavereita) ja millon mitäkin korruptiosyytettä on ilmassa eli ei täällä asiat varmaan hoidu yhtään sen paremmin kuin vantaallakaan. Toki poliitikot täälläkin osaavat huonontaa palveluita, ahtaa koulut täyteen jne.

kiitos, joo mutta ihan Lähderannan rivarin ja s-marketin vieressä on rakennettu 2 kaupungin vuokra kerrostaloja eli ei kiitos.Nyt kun luen jatkuvasti lehdessä europaan kriisitä, ehkä on parempi tällä hetkellä ettemme ota enempää lainaa ja että katsotaan rauhallisesti miten koko kriisi etenee :(kiitos vielä kerran kaikille vastaajille

Espoo on lapsiperheen helvetti. Slogan "Espoossa lapsen on hyvä kasvaa" on naurettava. Kaikesta lapsille suunnatusta/ lapsia koskevasta säästetään koko ajan. Mm. 1,5 vuotiaiden pitkä terveydenhoitajan tapaaminen on hyllyllä ("resurssipula" eli Espoossa lapsi ei tapaa terkkaria 1v. jälkeen kuin vasta 2-vuotiaana - jos on resursseja. Päivähoitopaikat on kortilla, (home)koulut täyteen ahdettuja, iltapäiväkerhopaikosta huutava pula. Iltikseen on turha haaveilla pääsevänsä 2-luokalla. Kunnallinen terveydenhoito kuralla - lääkäriin ei edes saa aikoja. Hammaslääkäristä puhumattakaan. Asutaan Pohjois-Espoossa, pientalovaltaisella alueella josta normaalin palkansaajan on turha edes haaveilla ostavansa omakotitaloa. Siispä viim. parin vuoden päästä meillä pakataan muuttoauto kohtu lapsiystävällisempiä seutuja. Espoo se ei ole.

kiitos tiedosta, mielenkiintoista. Ja olen kuullut että pohjois-espoo on jätetty sivulle (että Espoo keskittyy vaan etelä-espoon. Noh onpas se pääkaupunkiseutu ihan sama olisiko espoo, helsinki tai vantaa :/ kaikesta lapsia koskevasta säästetään :(

Muutin juuri pohjois-espooseen ja varasin ajan lapselle lääkärikäyntiä varten, koulu tarvitsee lääkärin todistuksen ruoka-allergioita varten. Yllätys oli melkoinen: alueella on lääkäripula. Olemme jonossa ja saamme ajan joskus 3 kk päästä. Siinä vaiheessa on jo kesä eletty yli. No, sitten joskus syksyllä saamme ajan lääkärille, joka kirjoittaa lähetteen allergiatesteihin jonne tietenkin on jonoa ja kun sitten joskus joulukuussa tai ensi vuoden tammikuussa on allergiatestit tehty, jonotan taas aikaa lääkärille ja sitten kun kouluvuosi on lopuillaa, minulla on antaa koululle lääkärin todistus lapsen allergioista.Tässä aikataulussa tämä kait menee kun ei akuuttivaiva ole.Päiväkodit on aivan ääriään muöten täynnä.Alue on luonnonläheinen, lähin kauppa on 3 km ja muut palvelut vielä kauempana. Bussivuorot aika harvat.Edellyttää omaa autoa siis.Niin ja muuten, tuohon yhteen vastaajaan viitaten; minä edustan niitä epämääräisiä vuokralla asujia. Meitä epämääräisiä on tässä taloyhtiössä useampikin perhe, on iso vuokrayhtiö.Olenko minä nyt jotenkin huonompi ihminen, epämääräinen, vastuuton, tyhmä ja niin edelleen, kun asun vuokralla - vuosi sitten olin parempi ihminen,vastuuntuntuinen ja siisti jne kun asuin omakotitalossa.Onhan se totta, että ne ihmiset, jotka asuu vuokralla voisi viedä tuonne rajalle ja ampua. tai sitten pakata tavaravaunuun ja viedä siperiaan, ok, lappi käy yhtä hyvin. Pois kuitenkin sivistyneistön parista. Tai vähintään heille voisi rakentaa kokonaan oman kaupunginosan, aidata sen ja päästää ulos tavallisten kunniallisten ihmisen sekaan vain määrättyinä kellonaikoina ja rajoitettu määrä keraallaan.

itse olen asunut vuokralla mutta olen kokenut että kaupungin vuokrataloissa on enemmän ongelmia kuin esim. yksityisessa vuokrataloissa tai pientaloaluella sen takia sanoin että ei kaupungin vuokratalojen vieressä. Pyydän anteeksi jos olet loukkaantunut.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat