Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko kenellekään viimeaikaista käytännön kokemusta, millaista päivähoitoa Tampereella Peltolammin päiväkodissa saa. Oman lapseni on tarkoitus aloittaa siellä kesälomien jälkeen, ilmeisesti ns. isompien lasten ryhmässä. Tällä palstalla on samasta asiasta kirjoitettu vuonna 2007, mutta siitä on jo suht. monta vuotta aikaa ja haluaisin kuulla päivitettyä tietoa. Ja en siis nyt tarkoita ilmeisesti samalla alueella toimivaa Multasillan päiväkotia.Luin Tampereen kaupungin sivulta Peltolammin päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelman (http://www.tampere.fi/sote/phoito/keskusta/peltolamvasu.pdf), ja se vaikuttaa hienolta. Ainoa askarruttava seikka on se, että kuinkahan vanha se on. Esim. päiväkodin johtajan nimi on siinä eri kuin mitä päiväkodin omalla sivulla on. Tekstikin on hieman teoreettista.Olen ymmärtänyt, että siellä on vähän aikaa sitten remontoidut, kauniit ja kodikkaat sisätilat. Mutta vähän ahtaat? Tai missäpä päivähoitopaikassa lisätilat eivät olisi tervetulleita... Hyvät leikki- ja askarteluvälineet?Sen tiedän, että heillä on kaksi ns. omaa puistoa ja paljon kaunista luontoa ympärillä. Käyvätkö lasten kanssa paljon luonnossa retkillä? Onko ihan vieressä sijaitsevasta kaljakuppilasta ja sen asiakkaista päiväkodin toiminnalle vaaraa tai haittaa?Entä henkilökunta, jonka merkitys on hyvin tärkeä. Onko sitä riittävästi? Lain mukaanhan taitaa olla pakko olla riittävästi. Entä käytetäänkö siellä paljon sijaisia? Vaihtuvatko hoitajat usein? Tämä on hyvin tärkeä asia. Usein vaihtuvat aikuiset ympärillä luovat varmasti levottomuutta, epävarmuutta ja turvattomuutta lapsissa. Onko henkilökunta pätevää? Teen yleistyksen: ovatko hoitajat uusia ja työstään innostuneita vai vanhoja ja työhönsä=lapsiin leipääntyneitä. Ovatko hoitajat mukavia? Millainen ilmapiiri siellä heidän keskuudessaan on? Sehän on seikka, joka väistämättä heijastuu myös joka päivä tekemänsä työn laadussa, eli lasten kohtelussa ja kanssakäymisessä vanhempein kanssa. Toivottavasti ei ole mitään ns. nokkimisjärjestyksiä niin kuin hoitoalalla valitettavasti usein väitetään olevan.Ruoka sinne taitaa tulla jostakin keskuskeittiöstä tms., että tuskin valmistavat itse paikanpäällä. Liekö missään enää niin tehdäkään.Tiedättekö saako sinne mennä aluksi lapsensa mukaan, kun päivähoito alkaa, että olisi vähän "pehmeämpi" alku. Vai pitääkö vaan heti jättää uuteen ympäristöön vieraiden lasten ja aikuisten hoiviin. Kannattaako?Mikä Peltolammin päiväkodissa on parasta? Kerro jos sinulla on jotain hyviä muistoja!Kyselen näin tarkasti, sillä olen kuullut kavereiltani paljon esimerkkejä myös sellaisista päivähoitopaikoista, joissa jonkin asian suhteen kaikki ei ole ollut hyvin eikä ole keskustelujenkaan jälkeen sellaiseksi korjautunut.Nimim. "Jännittää etukäteen"

Kommentit (2)

Meidän molemmat muksut oli aikanaan ko. päiväkodissa. Toinen isojen jatoinen pienten osastolla. Ei pahaa sanaa sanotavana tosi hyvin viihtyi. Mielellään lähtivät aamulla hoitoon. Ainakin sillon oli mukavia hoitsuja ja paikkahan on tosi kodikas, melko uudet tilat.Uskoisin että hoidon alkuun saa ottaa vähän pehmeemmä laskun ja vrmaan saa olla mukana seuraamassa päivän alkua. Kysy jos saatte mennä etukäteen vaikka leikkiin niitten kanssa samaanaikaan ulos. Kyllä se hyvin menee älä huoli. =)

..ja paljon varmaan teille jo selvinnyt tänä aikana :=) Oma muisto oli että aika paljon hoitajat vaihtuivat. Ei aina tiennyt kuka oli aamulla vastassa ja juuri kun lapsi oppi tuntemaan niin jopa vaihtui taas uusi tilalle.. Ja kun on paljon väkeä niin sekaan mahtuu kaikenlaista luonnetta. Niihin vakkareihinkin..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat