Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ravinto vaikuttaa!

http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinto.JPG



Lähes 50 vuotta monet ovat noudattaneet perinteisen terveydenhoidon sanelemia ravintosuosituksia, joissa neuvotaan runsaasti hiilihydraatteja ja vähän tyydytettyjä rasvoja sisältävää ruokavaliota. Lopputuloksena on ollut 700 %:n diabeteksen lisäys samalla aikavälillä, ja monet ovat alkaneet pitää diabetesta parantumattomana kroonisena sairautena.

Tämä ei ole totta, mutta väistämätön seuraus karkeasti virheellisistä ravintosuosituksista.

http://blog.vogel.fi/2012/03/alakarppia-aloittelijoille/



-Syö puoli kiloa erilaisia vihanneksia, joista osa vihreää.

-Syö vähintään kahta hedelmää tai marjoja, joista yksi on sitrus.

-Syö muutama eri lajin pähkinä.

-Syö ainakin vähän jotakin merenelävää.

-Syö vähintään yksi muna.

-Syö joko lihaa tai palkokasveja tai molempia.

-Katso että proteiinia tulisi vähintään 80 g päivässä.

-Syö ekstraneitsyt öljyä.

-Syö varastoitua juustoa ja hapanmaitotuotteita, jos ne sopivat.

http://mirkankysymyksia.blogspot.com/2012/04/karpin-kymmenen-kaskya.html





Kuka päättää, miten Suomi syö?

http://www.kemikaalicocktail.fi/2012/05/kuka-paattaa-miten-suomi-syo/



Yli 40 vuotta on ylistetty täysjyväviljan hyvyyksiä, mutta silti lihavuus vaan lisääntyy ja sairaudet. Kummallisinta on se, että kun viljat ja pottu vaihdetaan kasviksiin = KARPPAUS, hedelmiin ja marjoihin sekä luonnollisia rasvoja ja proteiinia syödään ihan suositusten mukaan (1g/painokilo), niin läski lähtee, voi syödä hyvää ruokaa, ei kärsi nälkää, parantuu lukuisista sairauksista ja moni muukin selittämätön vaiva, johon lääkärillä kyllä yrittää keksiä jonkin lääkkeen sieltä Pharmaca Fennicasta taikka sitten on vika potilaassa, kun lääke ei auta (ruokavaliota edes kysytä). Mutta on se hienoa, että rahaa silti laitetaan kaikenmailman tutkimuksiin, jotta pääsee esittelemään powerpoint- esityksiä niitä haluaville. No onhan tässä se työllistävä vaikutus aina. Toivottavasti rahat näihin ei mene veronmaksajien taskuista.



Karppaus EI aiheuta diabetesta

Suuri suomalainen "hiilihydraattitutkimus" hämmentää ihmisiä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL) tehtyä Minna Similän väitöskirjaa Glycemic Index in Epidemiologic Study of Type 2 Diabetes on uutisoitu mediassa harhaanjohtavasti, niin että karppaus muka aiheuttaisi diabetesta. Väitöstyö ei anna mitään tukea tällaisille väitteille, sillä tutkimuksessa ei ollut mukana ainuttakaan karppaajaa.



Pidän valitettavana sitä, etteivät toimittajat perehtyneet itse tutkimukseen, vaan tyytyivät THL:n harhaanjohtavaan tiedotteeseen. "[Ruoan] matala glykemiaindeksi ei liittynyt diabetesriskiin", lukee väitöskirjassa. "Karppaus aiheuttaa diabetesta", otsikoivat lehdet, vaikka tutkimuksessa ei ollut ainuttakaan karppaajaa. Uutisointi on herättänyt ihmetystä myös Ruotsissa ja muualla ulkomailla. Uutinen on absurdi, sillä on fysiologisesti ja biokemiallisesti mahdotonta, että vähähiilihydrattinen VHH-ruokavalio voisi suurentaa veren sokeripitoisuutta ja aiheuttaa insuliiniresistenssiä ja diabetesta.



Katsokaamme, mikä tutkimus oikein oli. Tutkija teki yhden (!) ateriakokeen, johon osallistui 11 henkilöä, ei lähes 26 000, kuten media antaa ymmärtää. Ateriakoe kesti vain yhden päivän, ei 12 vuotta, eikä siitä voida tehdä mitään johtopäätöksiä hiilihydraattien ja diabetesriskin suhteista. Kokeessa terveet, normaalipainoiset henkilöt söivät Oululaisen ruisleipää, Vaasan hiivaleipää, Raision Elovena-puuroa ja amerikkalaista perunamuussia. Ne vaikuttivat hyvin eri tavoin koehenkilöiden veren sokeripitoisuuteen. Tällainen koe ei ole mikään tohtorinväitöstyö.



Toiseksi Similä käsitteli tilastollisesti lähes 30 vuotta sitten Setti-tutkimuksessa kerättyjä kyselylomaketietoja. Tutkimus alkoi 1985 ja siihen osallistui lähes 26 000 miestä, iältään 50–59 v, kaikki suurtupakoitsijoita. Tupakointi lisää tunnetusti diabeteksen riskiä. Miehille annettiin ruoan lisänä beetakaroteenia tai E-vitamiinia tahi molempia taikka lumetta, ja seurattiin mahdollista sairastumista keuhko- ja muihin syöpiin, ei diabetekseen. Miehet olivat täyttäneet monisivuisen kyselylomakkeen, jolla tiedusteltiin 276 eri ruoka-aineen syöntiä. He ilmoittivat kuitenkin syöneensä 821 eri ruokalajia! Muutaman sivun täytön jälkeen ruutuihin alkoi siis tulla mitä sattuu.



Kyselylomakkeiden tiedot ole luotettavia, eikä niistä voida päätellä mitään diabetesriskistä, etenkään kun tutkimusta ei ollut edes suunniteltu tähän tarkoitukseen. Lomakkeiden tiedoista tutkija sitten yritti laskeskella taulukoiden avulla miesten syömien hiilihydraattien määrää ja suhteuttaa sitä diabetesriskiin. Hän myöntää itsekin menetelmän olevan "rajallinen". Kelan tilastojen mukaan 12 vuoden aikana (1985–1997) 1098 aineiston miestä sairastui diabetekseen. Sairastumisella ei voitu havaita yhteyttä ruokavalion glykemiaindeksiin eikä annettuihin ravintolisiin. Väitöstyö ei oikeuta missään tapauksessa päättelemään, että karppaus aiheuttaisi diabetesta!



Karppaus sopii hyvin diabeetikolle, sanoo diabeteslääkäri, sisätautiopin dosentti Juha Saltevo Iltalehdessä 13.4.2012. "Jos potilas syö leipää maltillisesti ja käyttää leivän päällä voita, sillä ei ole vaikutusta juuri mihinkään. Sen voin voi syödä", sanoo Saltevo.

http://www.iltalehti.fi/diabetes/2012041315271227_di.shtml



Uuden tutkimuksen mukaan liika sokerin syönti voi tehdä meistä unohtelevaisia ja mahdollisesti aiheuttaa pysyvän aivovaurion, uutisoi Forbes.

http://www.forbes.com/sites/gerganakoleva/2012/05/17/binging-on-sugar-we...



YLIOPISTON RAPPIO

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=268



Karppi-salarakas ja Kohuvegaani-viidakkobeibe tappelivat yökerhossa

http://blogit.iltalehti.fi/varpu-tavi/2012/04/20/karppi-salarakas-ja-koh...



Tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn tarjotaan hiilareita ja lakritsia?!?

http://uusimusta.squarespace.com/voita-ja-apiloita/2012/4/18/tyypin-2-di...



Hesari tarinoi karppaajista

http://vahahiilihydraattinen-ruokavalio-vhh.blogspot.com/2012/04/hesari-...





Länsimaisesta lääketieteestä on tullut painajaista siksi, että ihmisillä on nykyään oletusarvo, että lääke on oikea vaihtoehto vaivaan kun vaivaan. Ja jos lääkkeestä tulee oireita ne hoidetaan seuraavalla lääkkeellä. Lääkkeellä on tietysti paikkansa oikeassa tilanteessa, mutta miksi pehmeämpien keinojen käyttäminen on niin paha asia ja leimataan "huuhaaksi"?



Lääkebisnekselle terve ja terveenä pysyvä asiakas on huono asiakas, voittoa tuottamaton asiakas.

Kommentit (6)

"""""

Psychosis, or loss of touch with reality, is difficult to see in any loved one but is particularly difficult to deal with if it’s your teenager. Dr. Barbara Gracious and colleagues recently discovered that of 104 teenagers assessed at an acute mental health clinic, the teenagers with the lowest vitamin D levels were more likely to be psychotic. In what must be a tribute to video games and the like, 72% of the teenagers had vitamin D levels lower than 30 ng/ml (75 nmol/l) and 34% had levels lower than 20 ng/ml (50 nmol/l).



The magnitude of the vitamin D effect was not minor; if the teenager had low vitamin D levels, he or she was almost four times (OR=3.5) as likely to be psychotic.



http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22571731



I was disappointed with their usual call for more studies instead of the needed call to treat vitamin D deficiency now. Compare Dr. Gracious’s approach to that of Dr. Mats Humble’s approach at Sweden’s Karolinska Institute. Dr. Humble and colleagues assessed 117 mental health outpatients of all ages and found that teenagers had the lowest levels. Teenage females had vitamin D levels of around 20 ng/ml (50 nmol/l) and, in another nod to video games, teenage Swedish males attending a mental health clinic had average vitamin D level of around 10 ng/ml (25 nmol/l).



http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20214992



Dr. Humble also found that depressed, psychotic and autistic patients had the lowest vitamin D levels and anxiety patients had the highest levels. Instead of just calling for more trials, he treated the deficient patients with up to 4,000 IU/day (100µg) of cholecalciferol or, in other cases, up to 70,000 IU (1750µg) weekly of ergocalciferol, which resulted in “considerable improvement” in psychosis and depression.



No doubt, Dr. Humble is busy conducting a randomized controlled trial. At least I hope so. Moreover, I hope he is using pharmacological doses of vitamin D, not physiological doses. That is, I hope he is using 10,000 IU/day (250µg) and not 5,000 IU/day (125µg), although some may claim 10,000 IU/day (250µg) is physiological.



I predict the day will come when using 50,000 IU/day (1250µg) for ten days in very ill people with a vitamin D responsive disease, such as sepsis, congestive heart failure, and perhaps psychosis, to name but a few, will be commonplace. Now, 50,000/day (1250µg) is a pharmacological dose, which simply means the vitamin D is being used as a drug and not as a supplement for good health.

""""



http://blog.vitamindcouncil.org/2012/05/24/study-vitamin-d-linked-to-psy...



""""Eurooppalainen D-vitamiinin asiantuntijatyöryhmä on huolestunut Euroopan väestön hälyttävästä D-vitamiinin puutteesta. D-vitamiini on tarpeen ravintolisänä jopa aurinkoisissa etelän maissa, kuten Espanjassa. Pohjoismaissa tarve on 100 mikrogrammaa (µg) päivässä. Ihmisen seerumin D-vitamiinin pitoisuuden (S-D-25) tulee olla yli 75 nmol/l. Suomessa viranomaiset suhtautuvat nihkeästi ravintolisiin ja pitävät siksi riittävänä 50 nmol/l ja pelottelevat yli 50 µg:n muka olevan vaarallista. Liian pieni D-vitamiinin saantisuositus ja ravintolisien vastustus maksavat yhteiskunnalle miljardeja euroja vuodessa.""""

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2250



""""HYKSin lasten ja nuorten sairaalan dosentti Outi Mäkitie tuomitsee Duodecimin pääkirjoituksessa valtion ravitsemusneuvottelukunnan päätöksen lykätä D-vitamiinin saantisuosituksen nostamista. Mäkitien syyttävä sormi osoittaa suoraan Pekka Puskaan, joka johtaa neuvottelukuntaa. Sen toiminta on vastuutonta, sillä suosituksen välitön nosto voisi vaikuttaa merkittävästi suomalaislasten terveyteen, kirjoittaa lastenlääkäri Mäkitie.""""

http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"""""""Mieleni on jo kauan tehnyt puuttua lasten ja nuorten syömiseen. Nyt provosoiduin karppauskeskustelusta. Vanhemmat voivat antaa lastensa ravinnoksi karkkeja, sipsejä, ranskalaisia perunoita ja limppareita, eikä asia kiinnosta ketään. Nyt kun puhutaan ns. karppauksesta, on uhattu lasten huostaanotolla, jos lapsille syötetään proteiinipitoisia elintarvikkeita ja kasviksia. Huh, huh.



Eniten minua surettaa kouluruokailu. Asiakkainamme on ollut useita opettajia, joiden velvollisuus on syödä yhdessä lasten kanssa. Kun olemme käyneet läpi opettajien lihavuuden ja väsymyksen syitä, olemme todenneet, että kouluruuassa on liian vähän proteiineja ja liikaa hiilihydraatteja.



Koulussa on tarjolla hyviä salaatteja, mutta perunasta, riisistä, makaronista ja vehnäjauhosta saadaan aivan liikaa hiilihydraatteja ja äärimmäisen vähän terveydelle tärkeitä aineita. Suurin ongelma on kuitenkin vähäinen proteiinin saanti. Ymmärtäähän sen, jos yhtä ateriaa kohden on käytössä 53 senttiä, ei sillä paljon lihaa ja kalaa osteta. Tähän vielä suunnitellaan säästöjä lisäämällä puuropäiviä!



Kun kouluruoka sisältää paljon nopeita hiilihydraatteja ilman proteiinin vastavoimaa, verensokeri nousee korkealle, jolloin lapsi hyppii seinille ja on levoton. Samalla erittyy reippaasti insuliinia, mikä poistaa lähes kaiken sokerin verenkierrosta ja aivot jäävät ilman energiaa, jolloin lapsi sammuu kuin kynttilä. Tällaiseen lapsen toimintaan ei tarvita tv:n tai tietokoneen ääressä valvottuja öitä, siihen riittää huonosti tasapainotettu kouluruoka. Samasta sylttytehtaasta löydämme syyn lasten ja nuorten lihavuudelle.



Mielestäni vastuuseen tulisi saattaa kouluruuasta päättävät tahot, jotka syöttävät lapsille ruokaa, mikä tekee heidät levottomiksi, väsyneiksi ja lihaviksi. Kouluruokailusta lapset saavat mallin myös muuhun ruokailuun ja vanhemmat kuvittelevat lapsensa saavan koulussa ravintosisällöllisesti hyvän aterian. Jos lapsillanne on tällaisia ongelmia, kokeilkaa pari viikkoa omia hyviä eväitä oikeanlaisen kotiruuan kera ja koette ihmeen.



Suosittelisin esim. aamiaiseksi kasvismunakas, ruisleipää ja hedelmä, lounaaksi selkeä pala lihaa tai kalaa, kasviksia ja maitoa, välipalaksi hedelmä ja juustoa, päivälliseksi lounaan kopio sekä iltapalaksi marjoja ja rahkaa. Tätä kutsutaan hyväkarppaukseksi. Maistuis varmaan sullekin."""""""

http://www.turkulainen.fi/blogit/lukijan-kirjoitukset/104597-ravinto-vai...



"""""""Paras lahja lapselle on D-vitamiini!

Kävin äsken taas lauantain kunniaksi D-vitamiinipullollani. Otan D:tä lääkärin määräyksestä enemmän kuin ravintosuositus määrää. D on sairaan tärkeä vitamiini, joka oikeasti on hormoni- eritoten meille napapiirin asukkaille.



D auttaa tulehdustiloihin, reumasairauksiin, syöpien syntyyn, sikiön ja lapsen aivojen kehitykseen, flunssiin, osteoporoosiin ja moneen muuhun oireeseen, joita länsimaisella ihmisellä on. Silti saamme sitä aivan liian vähän. Näistä asioista suuresti tietävä lääkäri Erkki Antila suosittelee D-vitamiinin päiväannokseksi vähintään 50 µg eli 2000 kansainvälistä yksikköä. Katsokaa hyvät ihmiset D-vitamiinipurkkinne kyljestä, että saatte sen verran. Raskaana olevien tulisi hänen mukaansa saada 100µg.



Itselläni on amerikkalainen D-pullo menossa ja siinä suositus on juuri tuo 50µg eli 2000 kansainvälistä yksikköä. Lääkärin määräyksestä otan sen tuplana. En ole ollut flunssassa sen koommin kuin kuuri alkoi ja reumaattiset oireet ovat nekin muuttuneet hallittavimmaksi. Mutta minusta viis, antakaa lapsillenne ja itsellenne sitä pirun D-vitamiinia!!!! """""""

http://www.huonoaiti.fi/?p=460





Leipä on ravintoköyhää, kallista ja lihottavaa mättöä, jota kukaan ei tarvii.



Nuorten todellisuus hämärtyy D-vitamiinin puutteen takia!



Psykoosi, eli todellisuuden hämärtyminen, on hankala havaita rakkaassa ihmisessä. Erityisen vaikea sitä on hoitaa, jos kyseessä on teini-ikäinen lapsi.



Lääkäri Barbara Gracious ja hänen kollegansa havaitsivat äskettäisessä tutkimuksessa, että D-vitamiinin puutoksesta kärsivien teinien psykoosiriski oli korkeampi kuin muiden. Tutkimukseen osallistuneista 104 teinistä 72 prosentilla oli D-vitamiinia vähemmän kuin 30 ng/ml (75 nmol/l) ja 34 prosentilla sitä oli vähemmän kuin 20 ng/ml (50 nmol/l).



D-vitamiinin määrän merkitys ei ollut vähäinen. Jos teinillä oli alhainen määrä D-vitamiinia kehossaan, hänen psykoosiriskinsä oli lähes nelinkertainen muihin verrattuna.



Toisessa, Ruotsin Karolinska-instituutissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin myös, että mielenterveyspotilaista teini-ikäisillä oli kaikista alhaisimmat D-vitamiinitasot. Murrosikäisillä tytöillä D-vitamiinia oli noin 20 ng/ml (45 nmol/l), kun murrosikäisillä pojilla sitä oli vain 10ng/ml (25 nmol/l).

http://blog.vitamindcouncil.org/2012/05/24/study-vitamin-d-linked-to-psy...





Tutkimusten mukaan seerumin paras D-vitamiinipitoisuus olisi se, minkä auringon valo saa maksimaalisesti aikaan iholla, mikä vastaa seerumin kalsidiolipitoisuutta yli 100 nmol/l. Tähän pitoisuuteen päästään n. 100µg päiväannoksella aikuisella, eli nykysuosituksia tulisi nostaa kymmenkertaisiksi.



USA:n Endokrinologiyhdistyksen S-D-25:lle antama viitearvo on 75–150 nmol/. Espanjassa laboratoriot antavat viitearvoiksi 75–250 nmol/l. Suomessa väestön keskiarvot ovat noin 43 nmol/l luokkaa, mikä on selvästi liian vähän, ja lisää sairastumisen ja kuoleman riskiä.



D-vitamiini on välttämätön kasvulle, terveelle luustolle, aivojen normaalille kehitykselle, hermosysteemille ja normaalille sukupuoliselle kehitykselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat