Vierailija

Ongelma on siis se, että olen kotiäiti jolla kohta 10kk vanha poika. Tuntuu, ettei meillä ole minkäänlaisia arjen rutiineja. Poika menee yöksi nukkumaan aina eri kellonaikaan ja herää yöllä ja aamulla siis herää ihan milloin sattuu. Tästä syystä päiväunet milloin sattuu myös. Aina samaan aikaan tapahtuu ehkä lounas. Miten saisin vauvalle hyvän päivärytmin ja millainen se voisi olla?? Entäs arjen muut rutiinit kuten kotityöt?? Esim. ruokahuolto on minulle melko vaikeaa ja kohta pitäisi rueta antamaan lapselle samaa ruokaa mitä me syödään. Mutta miten saan tehtyä siitä lapselle ja meillekkin maistuvaa?? Nyt haluaisinkin teiltä muilta vanhemmilta esimerkkejä miten hoidatte arkiaskareita ja vauvan hoitoa ja millaisia päivärytmejä 10kk ikäisillä vauvoillanne on. Tuntuu tämä arki niin sekavalta. Olisi ihanaa jos arjessa olis jotain rutiinia nukkumisineen, ruokailuineen ja ulkoiluineen + yhdessäoloineen. Tuntuu etten osaa yhtään mitään.. Olen ihan huono äiti

Kommentit (2)

Miten te muut äidit oikein osaatte pyörittää tätä arkea, että se olisi kaikille mieluista ja lapsi tulis hoidettua ja kotityöt ja että olis vielä yhteistäkin aikaa.. Meillä muksukin sitten kiukkuinen kun kaikki niin sekavaa..

pari vuotta aiemmin, paitsi etten kärsinyt asiasta. Huomasin vaan olevani erilainen äidit kun kuuntelin muiden päivärutiineja. Meillä ei ollut selkeää päiväohjelmaa, mutta kyllä me silti samoja juttuja tehtiin kuin muutkin, vähän vaan fiilispohjalta päivästä riippuen. Lapsi oli sopeutuvainen ja hänen kanssaan oli helppo lähteä reissuun, nukkui vieraassakin paikassa ym. Sopeutuu nykyäänkin aika helposti uusiin tilanteisiin.

Siskoni taas piti perheessään tiukat rutiinit ja kaikkien vierailujen ja asiointien järjestäminen oli heillä äärettömän hankalaa, kun tietyllä kellonlyömällä piti lasten olla kotona syömässä iltapuuroa (me syötiin iltapuuro kylässä ja puettiin yövaatteet siellä valmiiksi, lapsi sai nukahtaa autoon ja siirrettiin siitä omaan sänkyyn). Edelleenkin heidän lapset ovat hiukan hukassa, jos asiat tapahtuvatkin eri tavalla kuin yleensä.

En osaa auttaa rutiinien kehittämisessä, lähinnä yritin sanoa ettei niiden puute välttämättä niin kamalaa ole, kunhan perusasiat on kunnossa. Meillekin on tullut päiviin enemmän ryhtiä ja järjestystä tässä vuosien varrella ja vähän kuin itsestään: joku homma on tuntunut toimivan hyvin ja sitä tapaa ollaan sitten jatkettu, mutta niin ettei maailma kaadu jos siitä joskus poikettaisiin.

Tsemppiä, olet varmasti paras mahdollinen äiti lapsellesi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat