Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Osaisiko joku täällä auttaa, tilaanteeni on siis se, että olen tällä hetkellä yrittäjä ja jäämässä äitiyslomalle keväällä. Työtuloni mukaan saisin parempaa äitiysrahaa kuin minimiä äitiyslomallani. Mutta onko nyt niin, etten voi tehdä töitä _yhtään_ jotta saan tuota parempaa äitiysrahaa (paitsi sunnuntaisin) ??? Yritykseni on nettikauppa, joten pystyisin sen helposti hoitamaan myös vauvan kanssa, mutta kannattaako se?Tähän asti olen ajatellut hoitaa yrityksen vauvan kanssa, mutta onko siinä mitään järkeä. Palkkaa en yrityksestä juuri saa, enemmän siis harrastus. Mutta onko nyt niin, että tilanteessani on järkevämpää pistää pillit pussiin ja jäädä vain äitiyslomalle??Kiva jos aiheeseen löytyy asiallisia vastauksia!

Kommentit (9)

Kyseilin täälläkin samaa oisko ollut toissapäivänä ja kävin sen jälkeen vielä Kelassa. Oma yritystoimintani on juurikin harrastuksenomaista, en siitä oikeasti mitään (vielä ainakaan) tienaa. Kelan kanta (ja virkailija soitti vielä varmistaakseen johonkin) oli selkeä: Jos esim. postitat paketin arkena, se päivä on ilmoitettava työpäiväksi, jolloin siltä päivältä saat minimin. Samoin esim. yhteen asiakkaan sähköpostiin vastaaminen lasketaan yritystoiminnan hoitamiseksi. Siis työpäivä. Pientä pilkunviilausta.Monihan vaan pokkana jättää ilmoittamatta, mutta itse en sitä riskiä halua ottaa. Saan kuitenkin ihan hyvät äitiysrahat vanhojen palkkatulojen perusteella. Tod. näk. teen sunnuntaisin sen mitä pystyn ja ilmoitan esim. neljä arkipäivää kuussa työpäiviksi ja koitan sitten hoitaa pakolliset hommat silloin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vaan hoitaa hommat reilusti.Palkkaa naapurissa asuva opiskelija tms. viemään paketit postiin kerran viikossa siinä tapauksessa, jos hänelle maksettava korvaus sivukuluineen jää pienemmäksi kuin samaiselta päivältä mahdollisesti menetettävä äitiysrahan minimin yli menevä osa. Huomioi myös oman veroprosenttisi vaikutus.Ryhdyin yrittäjäksi ensimmäisen äitiyslomani jälkeen. Ennen kuin saimme hoitopaikan lapselle, työn ja lapsenhoidon yhdistäminen ei ollut mitään herkkua. Aina joku tai jokin kärsi. Hyppään yrittäjän pallilta äitiyslomalle keväällä. Aion ulkoistaa mahdolliset projektini jotta voin ottaa yritykselle töitä vastaan myös poissaoloni aikana. Asiakassuhteet eivät kärsi ja Kelan kanssa ei tule ongelmia. Mahdolliset työnjohdolliset velvoitteet aion tehdä sunnuntaisin kun lapset nukkuvat ;)

että vain sunnuntaina saa tehdä töitä mutta kuka sitä valvoo ja miten? Jos pystyt päiväämään kaikki tapahtumat sunnuntaille niin eihän siinä ole mitään ongelmaa, mutta sinun tapauksessa ei taida onnistua.

Itse teen jonkinverran töitä mutta ns. jälkiä jättämättä.

Sitten kun jäät vanhempainvapaalle niin on mahdollista käyttää osittaista vanhempainvapaata mutta se pienentää päivärahaa.

Kannattaa melkein kysyä kelasta suoraan.

Vaikea tilanne sinulla

Kyllä taas sapettaa tuo Kelan byrokratia...

Jaksaiskohan lähteä asiasta vääntämään, vai pitäisikö vain tehdä hommia kuten tähänkin asti ihan hyvällä omallatunnolla...kun itse kuitenkin tiedän, ettei kyse ole mistään oikeasta tienaamisesta, ennemminkin yrityksen hengissäpitämisestä äippäloman yli. Ei kai siitä pahoja sanktioitakaan voi tulla - kai korkeintaan voivat periä osan äitiysrahoista takaisin jos oikein huonosti käy?T:6ps:Aina sanotaan, ettei se Kela lähde ihmisten asioita niin tarkasti tarkastelemaan, että kannattaisi pikkujuttuja ilmoitella. No, kirjanpitäjä juuri kertoi eräästä sairaseläkettä saaneesta taksikuskista, jonka joku kateellinen kylänmies oli käynyt narauttamassa Kelalle tyyliin: "tuollahan se on aina taksitolpalla". Että ihmiset jaksavat.

eikä siitä hirveitä tuloja saa äitiysloman aikana niin sillon Kela ei "velota" mitään siitä. Mutta kannattaa ottaa selvää. Ite alotin ä-loman aikana kotikutsumyyjänä ja perustin yrityksen sen takia ja kävin kelassa niin kuulemma jos se on harrastuksen omaista niin ei se mitään. Kotihoidontuen mahdolliseen lisäosaan sit tietty vaikuttaa.

Aika jännä!! Iteki kävin tuossa reilu kuukausi sitten kelassa just tän asian takia ja siellä se virkailija meinas (ja soittiki jonneki niiden neuvontapisteeseen), että kyllä näin on, päivät pitää ilmottaa Kelaan ja ne maksaa niiltä päiviltä sen minimin mukaan pvärahan. No, seuraavana päivänä soitti joku toinen virkailija, että kyllä heillä on semmoset säännöt, että jos nimen omaan tää homma on harrastuksenomaista eikä siitä hirveesti rahallisesti kostu niin ei siitä mitään sakoteta.Eli nyt en ilmota mitään ja pidän kotikutsuja ihan minä viikonpäivänä tahansa ja teen jotain pientä yritykseen liittyvää muinaki päivinä kotoa käsin ku kerta se soittava virkalija niin sanoi ja piste =)Aika erikoista tää käytäntö eri puolilla Suomea!!5

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat