Vierailija

Jos jäätte syksyllä ilman opiskelupaikkaa niin onks väliä? Jospa se kääntyykin todelliseksi mahdollisuudeksi. Olettehan vapaita tekemään melkein mitä vain ja ne jotka joutuvat jonnekin laitokseen ovat enemmän kuin vankeja. Kouluja ja vankiloitahan pidetään jo samankaltaisina paikkoina.Mitäs jos järkkäisitte itsellene vaikka traktorin, jonka rakennatte ja tuunaatte itsenne näköiseksi? Tänään näytettiin sellaisia aamuteeveessä ja jos kuulin oikein niin traktorin laittaminen maksaisi vain jotain 1000 euroa. Sen rahan saa aivan varmastai jostain, sillä traktorin arvo on paljon suurempi ja ajatelkaa mitä sillä voisi tehdä, jos tulee maahan kriisi. Ja ajatelkaa mitä oppisitte, jos rakentaisitte itsellenne traktorin ja kuinka hauskaa se homma voisi olla ja vielä yhdessä kavereiden kanssa tehtynä. Jos jäätte ilman opiskelupaikkaa niin älkää ollenkaan välittäkö. Laittakaa itsellenne oma päiväohjelma, missä teette kaikenlaista. Opettelette taitoja (esimerkiksi lisää enkkuakin) ja teette jonkun tommoisen kunnon jutun, minkä jälki näkyy. Traktorin arvohan on paljon korkeampi kuin tuo materiaalin arvo. Eikös sen arvo ole ainakin materiaali + sinun työ + mitä sillä voi tehdä + jonkilainen museoarvokin (jos on vanhasta laitteesta korjattu eikä uusi). Työn arvo jää sitten sinulle eikä mene millekään työnantajalle eli et sitten vaan ole saanut rahassa palkkaa. Ja jos jäät ilman opiskelupaikkaa niin jostakin on tultava rahat ruokaan ja asuntoon. Jos sitä rahaa ei tule niin se on sitten mielenilmauksen - jos ei ihan jopa vallankumouksen - paikka ja on lähdettävä sitä toimeentuloa vaatimaan. ENÄÄ EI ANNETA KENENKÄÄN TULLA SYRJÄYTETYKSI!

Kommentit (3)

HÄN AJAA TRAKTORIA!!!Mitä traktoria? Suomalaistako kun mies sanoo kerran olevansa suomalainen?Suosi suomalaista osta kotimaista? Miten olisi kelpaisiko myyntiin suomalaisten teinien manuaalisesti tekemä traktori? Ottakaa tänne kehitysmaista nuoria tekemään itselleen opastuksellanne suomalainen traktori, jonka sitten vievät hommiin kotimaahansa. Majoittakaa vaikka tyhjiksi jääneisiin tehdastiloihin ja muihin sellaisiin paikkoihin - ehkäpä koulurakennukseen omakustannushinnalla ja tehkää yhdessä ruoka tarjoiluun.KELPAISIKO TÄMMÖINEN BISNESIDEA SUOMEN TEINEILLE, JOTKA OVAT JÄÄNEET ILMAN OPISKELUPAIKKAA SYKYSLLÄ 2012? Tässä olisi pienen pieni alku Suomen "Uudelle Nokialle" - teidän itsenne paikallisesti pyörittämänä. Huolehtikaa itse myös ulkomaalaisten maalaisten traktorinrakennusmatkalle tekemästä matkasta ja sen täydellisestä turvallisuudesta matkan varrella asuvien teinien voimin. Pitäisikö tänne ehkä ajaa vaikka Afrikasta ja Kiinasta - traktorilla (mainosta!!!), jossa perävaunu matkatavaroita ja muutamaa muuta nuorta varten? Entäpä itse rakennetut moottoripyörät ja niiden perävaunut? Ei käy kun teillä ei ole ajokorttia. Traktorilla voisi ajaa läpi maailman pikkuteitä ja maaseutumaisemia, vai eikö???Niin ja sitten täytyy tietysti järjestää ne materiaalien alihankkijat. Jos tässä teille ideaa niin RAHOITUS JÄRJESTYY AIKA VARMASTI. Ei ihme jos kohta rahasäästöillä olisi negatiivinen korko. Se tarkoittaa, että rahan arvo tulee nousemaan. Se tarkoittaa sitä, että ihmset luultavasti haluavat sijoittaa rahojaan kunnon juttuihin. Minä en näe, että tämä bisnesidea ja projekti maksaisi just mitään. Yhden peruskoulun tai lukion open vuosipalkalla te tekisitte jo vaikka mitä. Ja ohjaajat tulevat kilpailemaan siitä, että saavat olla auttamassa teitä tämmöisten ideoiden toteuttamisessa. Uskokaa pois!TUUMASTA TOIMEEN! Jospa suomalainen sisu tulee takaisin maailmankartalle kuten myös REHELLISYYS BISNEKSESSÄ! Pankaa myyntiin mainospilleri, joka antaa suomalaista SISUa! Tehkää siitä tarttuva, kansainvälinen epidemia!!! Vetäkää projektiinne ensisijaisesti köyhiä ihmisiä, jotka ovat rehellisiä ja jotka haluavat tehdä jotakin oman tilanteensa parantamiseksi

Jokainen 16-vee joka jää ilman koulupaikkaa on säilönyt tilillään tuhatta euroa traktorin ostoon, no just...

Ilman koulupaikkaa jääminen ei ole mahdollisuus vaan oikea huolen aihe. Kavereiden elämä menee eteenpäin, päivärytmi häviää elämästä, joutuu helposti muiden "tekemättömien" porukoihin, töitä ei ole peruskoulun päättäville tarjolla (jos ei sukulaissuhteilla jotain löydy), työkkärin työharjoitteluun pääsee vasta 17-vuotiaana, tekemättömyys käy ahdistamaan ja ei se koulupaikka yhtään helpommin aukea seuraavana kesänä, varsinkin kun tuoreet ysiluokkalaiset saa aina automaattisesti 3 hakupinnaa, jotka häviää edellisten vuosien oppilailta. Vaatii tosi paljon teiniltä jos saa rytmitettyä arkensa niin, että on joka päivälle jotain järkevää tekemistä, jaksaa herätä vaikka ei ole pakko ja opiskelee itsenäiseti englantia ja traktorin laittoa.

Niin ja se toimeentulo, alaikäisten vahnemmat on elatusvelvollisia joten ei siellä välttämättä hirveesti juhlita jos se koulupaikka jäi saamatta huonoimmillaan rahat pitää hankkia muita vähän huonompia väyliä pitkin. Nuoret kouluun (ainakin ysin päättävät), jos ei oikeasti ole tehty suunnitelmia välivuotta varten!! Ilman tutkintoa on vaikea työllistyä, kun ei aina sen kanssakaan natsaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

- Nokian tilanne? Mitä ehdottaisitte?- Saabin tilanne? Mitä ehdottaisitte?- Näettekö jotain yhteistä m m Nokian ja Saabin tilanteessa? Miten hoitaisitte tämän homman?- koulutuksia telkkariin ja nettiin?- Enkeli-Elisa-juttu?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat