Vierailija

Kohta kolmevuotias lapsemme ei suostu syömään vihanneksia tai hedelmiä niiden oikeissa muodoissa.Ihan pienestä on saanut keitettynä,muussattuna,purkista kaiken näköistä kasvista tai hedelmää,mutta tällähetkellä ei suostu mitään edes maistamaan.Isojen sisarusten ja vanhempien malli ei auta.Syö kyllä hyvin ihan ruoka ruokaa esim:perunaa,riisiä,lihaa,kalaa,kanaa,makaronia,kasvissosekeittoa,leipää,näkkäriä,hapankorppua,karkkia(tosin ei ruoka,mutta pureksii ja hampaita on suu täynnä) jne.Mutta tuo välipalapuoli ja terveellinen sellainen on hankalaa(kurkku,porkkana,tomaatti,herne,maissi,vesimeloni,viinirypäle,marjat,omena,banaani,ananas,päärynä,mandariini,mansikka,vadelma,mustikka yms,mitään ei maista).Annanko edellen purkista,vai odotanko,että oppii aikanaan?

Kommentit (4)

Voisiko kokeilla antaa hedelmä- ja vihannesmehuja? Hopottajana olen itse tutustunut nyt God Morgon Bifido -mehuihin. Makuina löytyy ainakin omena ja appelsiini. Mehut ovat täysmehuja ja niissä on hyvää tekeviä probioottisia bakteereita. Lisättyä sokeria niissä ei kuitenkaan ole, joten sopivat myös lapselle. Muitakin mehuja tietysti kaupan hyllystä löytyy, mutta ainakin meillä myös lapset pitivät näistä: eivät olleet liian väkeviäkään.Ohessa linkki:

http://godmorgon.com/bifido/fi/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeiltu pirtelöä yms, mutta ronkeli tunnistaa väristä,eikä siedä möykkyjä...kauniit kattaukset eivät tehoa,eikä häntä häiritse,vaikka muut söisivätkin vieressä.Kaupan hedelmäsoseet menevät,mutta kypsyttää niitä ostaa isolle pojalle.No päiväkoti alkaa syksyllä,josko siellä rohkaistuisi maistamaan edes jotain.Kasvikset saan uppoamaan paremmin keitettynä ruokiin/keittoihin,mutta tuo hedelmäpuoli välillä ahistaa:)

Kohta 2,5-vuotias lapsi meillä ja aivan päinvastainen ongelma. Leipä, hedelmät, kasvikset jugurtti menee, mutta "oikea" lämmin ruoka ei sitten meinaa monesti maistua millään. Sylkee pois lihat, riisin,kalat, nakit, munat, potut jne.. Pasta maistuu onneksi paremmin, mutta yleisesti ottaenkin on hoikka ja pieniruokainen tapaus. Joten muutakin saisi syödä paremmalla halulla kuin vain hedelmiä ja vihanneksia. Kaikkea normaalia kotiruokaa on aina ollut tarjolla, joten en kyllä tiedä mitä tässä muuta tekisi kuin odottelee. Mukavaa silti, että edes maistelee vaikka pois sylkeekin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat