Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kertokaa mitä eroa on opintotuessa ja opintorahassa?

Ollaan laittamassa lasta hoitoon ja opintorahaa ei lasketa tuloihin mukaan.. mutta lasketaanko opintotuki? mitä eroa näillä on?

Kommentit (4)

"Opiskelijat voivat saada Kelasta erilaisia tukia peruskoulun jälkeisiin opintoihin. Yksi tuista on opintotuki. Voit saada sitä päätoimisiin opintoihin lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa tai korkeakoulussa. Opintotuen määrä vaihtelee oppilaitoksesi, ikäsi ja asumismuotosi mukaan. Siihen vaikuttavat omat tulosi ja joissain tapauksissa myös vanhempien tulot.Opintojen aikana voit saada opintotukea, johon kuuluvat opintoraha, asumislisä ja opintolainan valtiontakaus."

luitko mitä kysyin.. kysyin että mikä näiden ero on, kun opintorahaa ei lasketa tulona, kun haetaan päiväkotiin, niin kysyin että onko opintotuki, osa opintorahaa, vai kuinka se menee?? lasketaanko opintotuki, opintorahaksi, vai?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos osaat lukea niin opintotuki siis koostuu opintorahasta, asumislisästä ja opintolainan valtiontakauksesta. Se on nimitys näille kolmelle asialle.

En näköjään osaa lukea, joten siksi kysyinkin, jos joku tietäisi. Ehkä olen tyhmä mutta en tajunnut miksi päiväkodin sivuilla oli mainittu, että opintorahaa ei lasketa, eikä myöskään asumislisää.. joten siksi kysyin jos joku osaisi vastata ihan suoraan tuohon, että kuuluuko opintotuki tohon samaan kategoriaan, koska nuo muut oli mainittu erikseen, mutta ei opintotukea..

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat