Vierailija

Lasten mummo ei halua olla lastenlastensa kanssa tekemisissä, koska ei saa päättää miten lastenlapset kasvatetaan. Hän sanoi, ettei tartte lapsia tuoda hoitoon, jos hän ei saa kasvattaa niitä omalla tavalla. (eli mahdollisesti päivunet jää kokonaan nukkumatta eikä rytmiä päivässä ole ollenkaan, joten lasten tullessa kotiin he ovat äkäisiä ja väsyneitä ja haastetta riittää siinä vaiheessa todella paljon.) Hän ei kunnioita millään tavalla lastensa kasvatusperiaatteita, vaikka mielestäni ne kasvatusperiaatteet on ihan normaalit; säännöllinen rytmi päivässä, joka tietenkin silloin tällöin poikkeaa erilaisen päiväohjelman mukaan ja lapsen oman rytmin mukaan. Tietenkin isovanhempien luona on erilaista ja "löysempää", mutta eikö isovanhempien kuitenkin pitäisi kunnioittaa lastensa omaa kasvatuskäytäntöä??

Kommentit (2)

Mistä sitä tietää mummoikäisen kiukuttelun syyn? Ongelma saattaa olla syvemmällä ja hän saattaa kuvitella että häntä ei arvosteta. Tässä järki käteen: jos vanhemmat eivät halua sellaiseen paikkaan lapsiaan viedä, he eivät vie ja sillä selvä. Yksi asia jäi epävarmaksi: menevätkö lapset sinne 'hoitoon' jolloin mummon saattaa olla vaikeaa toisessa ympäristössä saada äidin ja isän kasvatusperiaatteita (päiväunia j.n.e.) lapsille komennettua? Vai ovatko vanhemmat mukana ja kyseessä on vierailu?

Lapset ovat yökylässä ja päiväkylässä joko vanhempien kanssa tai ilman vanhempia. Kerran sattui myös sellainen tilanne, että mummo oli lapsensa luona kylässä ja lapsenlapsi sattui juuri silloin olemaan menossa päikkäreille. Mummo kiellosta huolimatta meni makuuhuoneeseen porisemaan lapsenlapselle ja tästä virkistyneenä ei lapsenlapsi enää nukahtanut päikkäreille. Mummo on antanut ymmärtää, että vain ja ainoastaan hänen tapansa kasvattaa lapsia on oikea. Mikä lie mummoa vaivaa, mene ja tiedä.. -ap-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat