Seuraa 

Erilaisuudeta kiusaaminen alkaa jo päiväkodissa!Meidänkin lapset oppivat pk:ssa ollessaan karttamaan erilaisuutta jonkin verran.

Itse olen paikkaillut asiaa (kun ihmettelevät ihon väriä tai liikuntarajoitteisia ym.) sillä että eikö olisi tosi tylsää, jos kaikki olisi ihan samanlaisia, eihän tässä erottaisi enää kuka on kuka.On se kumma ettei nähdä tätä suurta potentiaalisuutta! On todellinen mahdollisuus aloittaa oikeiden tapojen kylväminen jo niinkin varhain, kun päiväkodissa ja eskarissa, ja sitten jätetään tämä hyvä, tai pikemminkin LOISTAVA mahdollisuus jossain määrin käyttämättä!?Ei, se EI riitä että kätellään tullessa ja mennessä, tai että sanotaan kiitos ja olehyvä.Lapsille pitäisi jo päiväkodeissa korostaa tehokkaammin, (entistä tehokkaammin) että erilaisuus on ok asia. Mielestäni tästä asiasta ei voi koskaan puhua liikaa."Free play" päivistäkin voisi pienen hetken käyttää leikin varjolla tapahtuvaan opetustuokioon.Jokainen lastenvälinen erilaisuudesta johtuva kiusaaminen (tilanne päällä) pitäisi käyttää hyväksi opetusmielessä, eli jakaa asia koko ryhmän kanssa, ja pohtia lasten kanssa miten tulisi toimia oikein.Suurin osa lapsista tietää miten tulee käyttäytyä ja eivät kiusaa, näin ollen "laumasieluisuus" toimii niin pahassa kuin hyvässäkin. Jos päiväkodissa kiusaaminen olisi TODELLA noloa niin kyllä se jäisi mitä luultavimmin suurelta osalta pois!Mielestäni päiväkodit toimivat myös nihkeästi ryhmien hajoittamisessa. Jos näyttää siltä että on joukko joka kiusaa, niin tietenkin hajoitetaan joukko tarvittaessa vaikka ihan eri ryhmiin. Usein se muun joukon tuoma "kannustus" voi välillä pistää hyväkäytöksisimmänkin lapsen kokeilemaan jotakin sellaista, mitä ei todellakaan tekisi spontaanisti.Taidan ottaa asian esiin meidänkin lasten päiväkodissa. Ottakaa tekin :)KYSYMYS

Mitä teidän päiväkodissa tehdään asian hyväksi että erilaisuudesta ei kiusata?Kiire on resursseista johtuen, sen tietää jokainen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat