Vierailija

Meidän nelivuotiaamme on vihdoin kasvamassa ulos nelipistevöisestä kaukalomaisesta taaperoistuimestaan. Mutta mitä tilalle? Mittaa neidillä on kokonaista 95 cm ja painoa 14 kg, ja vyöistuimille ilmoitetut painorajat on jotain aivan ufoa. Nyt tuon ikäisenä se kestää kun painoa tulee, voi mennä vuosikin ennen kuin "lihoo" siihen 15 kg:oon, mikä painorajana usein on. Mutta mikä on vaihtoehto?



t. Ei tyhmiä kysyvä tieltä eksy

Kommentit (8)

Esin Britax-Römer Kid plus (katso www.lastenturva.fi) on turvallinen vaihtoehto. Suositusikä alkaen 3-vuotiaasta, painoraja on tuo 15kg, mutta se on vain viitteellinen. Tärkeää on se, ettei lapsi ole liian lyhyt istuimeen, mutta teidän tapauksessa ei ole sitä ongelmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Naama memosuuntaan tyttö nytkin istuu, kun meillä oli vähän kiukutteluongelmaa ja ilmeisesti pikku pahoinvointiakin.



Kiitos 8 ja muut vinkeistä. Täytyy lähteä pian turvaistuinkauppaan!



ap

Meillä 4v poika on 104cm pitkä ja siirtyi Garcon Duoflex-"taaperoistuimesta" kuukausi sitten Britaxin Rally sport-vyöistuimeen, jonka selkänojan korkeutta voi kasvattaa ja lopulta muuttaa sen vain korokeistuimeksi. Painoa on nyt 16,5kg.



Tuo painorajoitus johtuu käsittääkseni siitä, että auton turvavyöt eivät varmuudella reagoi kevyempään matkustajaan kolaritilanteessa. Eli koska vyöistuin ei ole autossa kiinni, vaan lapsi ainoastaan auton omilla vöillä kiinni, on tuon 15 kg painoa oltava ehdottomasti kasassa.



Mikä istuin teillä on nyt? Tuntuu uskomattomalta, ettei tyttönne siihen enää mahtuisi...

no, kuitenkin sellainen vähän kaukalomainen istuin, jonka kallistusta saa säädettyä. Gracon se taitaa olla. Ongelma on, että tytön selkä on niin pitkä, että vöiden suurinkin säätö jättää niiden yläpään kohta selän taakse, mitä ei missään nimessä saa tapahtua koska silloin menevät olkapäät sijoiltaan törmäyksessä.



Minusta tuntuu uskomattomalta se, että tyttö on nelivuotiaaksi asti mahtunut käytännössä vauvan istuimeen... :D

Kyllä meillä on siirrytty turvavyöistuimeen ennen 15 kg painorajan ylittymistä. Kun ei lapsi mahdu turvaistuimeen, niin se on oikeataan ainoa hyvä vaihtoehto.

Niissä voi käyttää 5-pistevöitä 18 kg asti, sen jälkeen käytetään auton turvavöitä ja istuin on ihan tavallinen turvavyöistuin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat