Vierailija

Sama ihminen sinä olet siellä kaukolomakohteessa kuin kotonakin.Monesti odotukset ovat niin ylisuuret matkalta, että ne eivät millään täyty.Mikseivät ihmiset tee enemmän matkaa itseensä? Vaeltaminen, retkeily, retriitit, tms. Henkinen matka ei maksa juuri mitään, mutta on taatusti rentouttavampaa kuin viikko Thaimaassa tai Kanarialla.Ymmärrän miesten kalareissuja paremmin kuin etelänlomia. Ne ovat varmasti oikeasti rentouttavia. Tarkoittaen oikeita kalareissuja eikä mitään ryyppyreissuja.Etelän/kaukolomille lähtemisen tärkein syy voi olla aika monelle vain se, että voidaan esitellä valokuvia jälkikäteen reissuilta. Aika turhaa.

Kommentit (5)

Minusta matkailu ei mitenkään sulje pois sitä, että ihminen voi myös miettiä syntyjä syviä ja omaa henkistä tilaansa. Kaikelle on aikansa, myös sellaiselle.Mutta jotta ihminen tuntisi itsensä, hänen on myös tunnettava ympäröivä maailma. Ja tietenkin myös päinvastoin, mutta balanssi ei synny pelkästään "erämaahan vetäytymällä".Voit lukea kymmeniä kirjoja maailmanmenosta ja eri kulttuureista, mutta se on silti vajaata tietoa, jos et itse koskaan käy ja näe, haista ja maista.Matkailuakin on monenlaista. Voi istua koko reissun suomalaisturistien seurassa, bussilla hotelliin ja takaisin... Tai voi kulkea omia polkujaan, nähdä avoimin silmin, kokeilla ja maistella, jutella sikäläisten kanssa, lukea paikallisia lehtiä...Asenteesi kuulostaa vähän "happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista" -ilmiöltä. Jos ei osaa/kykene tekemään jotain, on inhimillistä pyrkiä vähättelemään sitä jotain (sosiologiasta tuttu asia).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

koskaan kuullut sanontaa, matkailu avartaa?

Vaeltaa ja retkeilä voi ulkomaillakin. Ja eihän kukaan ulkomaille mene muuttuakseen toiseksi ihmiseksi vaan viettääkseen aikaa poissa tavallisista ympyröistä ja nähdäkseen ja koeakseen uutta. Kyllä mä paremmin rentoudun perheen kanssa reissussa, kun ei tarvitse siivoilla, kokkailla ja tehdä töitä. Saa nautiskella auringosta, uida, kuntoilla ja päästä valmiiseen ruokapöytään. Ei me lomalta sen kummempaa odoteta. Ja meidän kyllä pitäisi ottaa niitä kuvia enemmän, se tuppaa aina unohtumaan :)

mutta ei kai se ole sulta pois jos muut kuitenkin matkailee kauemmaksi,

kaikille kun ei aina ne korvet ja tunturit vaan riitä jos nekin on jo nähty,

ja haluaa vaihtelua niihin sekä nähdä muutakin kuin suomenmaan nurkkia tästä maailmasta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat