Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Tyttö täyttää tässä kuussa 2. Aiemmin nukahtaminen ollut helppoa, viety vain sänkyyn, peitelty ja sanottu hyvää yötä. Tyttö on saattanut jutella itsekseen n. 15-30min hyväntuulisena, jonka jälkeen nukahtanut.Nyt n. kk:n ajan nukahtaminen ollut vaikeaa. Kun tulee puhe nukkumaanmenosta, tyttö alkaa heti itkeä. Sänkyyn jää itkien. Huutaa myös janoa, vaikka joka ilta juo mukillisen maitoa ennen sänkyyn menoa. Viereen olen yrittänyt jäädä, mutta huuto yltyy, koska hän ei halua jäädä sänkyyn. Väsynyt on aivan selvästi. Kokeiltu on myös hieman aiemmin ja myöhemmin laittaa nukkumaan, mutta aina sama tulos.Tyttö huutaa yleensä n. 15min, jonka jälkeen juttelee vielä 15-30min. En keksi millä saisin tytön sänkyyn hyvillä mielin, mutta huudattaminen tuntuu olevan ainoa keino jolla saa nukkumaan. i kuitenkaan siis nukahda itkuunsa. Luulen, että uhmaa nukkumaan mennessä. Mutta eihän tämä kenenkään mielestä kivaa ole :(Päiväunille menee kiltisti ja myös nukahtaa hyvin. Ollaan myös kokeiltu jättää päiväunia pois, ja lyhentää niitä. Nyt nukkuukin n. tunnin päiväunia vain. Ilman niitä nukahtaminen vielä vaikeampaa ja nukkuminen levotonta ja itkuista.Päivärutiinit meillä on aina olleet samat ja melko säännölliset. Lapsi on kotihoidossa. Iltarutiinit ovat olleet täsmälleen samat, eikä lapsen elämässä mikään ole muuttunut.Mikähän tähän voisi auttaa? On todella raskasta, kun toinen joka ilta itkee. Vieressä haluaisin olla, mutta lapsi pyrkii tällöin pois sängystä. Ei auta uudelleen peittelyt, ei mikään. Ainoa keino saada lapsi pysymään sängyssä, on pysyä pois huoneesta :(

Kommentit (4)

Eli meillä poika oli vähän yli kahden vanha kun hänellä alkoi tuo vaihe. Yritin kaikkea.. Huomasin kuitenkin, että meidän poikaan tepsii se, että kerrottiin aina hyvissä ajoin (n. 1h) ennen nukkumaan menoa, että kohta mennään nukkumaan. Ennen nukkumista luen pojalle kirjan ja samalla makaan sen vieressä saman peiton alla (saa sen läheisyyden, mikä jäi vajaaksi päivän aikana). Kun kirja on luettu, joskus puhutaan päivän tapahtumista, jos vaikka olisi pojalla joku merkittävä tapahtuma, josta haluaisi puhua. Joskus vaan ollaan vierekkäin ja silitän hänen päätä ja samalla sanon, että äiti menee myös nukkumaan ja että huomenna taas nähdään. Ennen valojen sammuttamista lupaan silittämään tai pitämään kädestä vähäsen ja lähden sitten pois. Se käy hänelle hyvin. Valojen sammuttua, en enää puhu hänelle mitään, vaan silitän käden noin 1min ajan ja lähden pois. Tämä rutiini on helpottanut meidän nukkumaanmenoja huomattavasti, ennen sai kuunnella huutoa 30-60min ja ravata edestakaisin kaiklla jano-, pissahätäverukkeilla. Huomasin, että poikamme tarvitsee etukäteen tietoa, mitä seuraavaksi tapahtuu - rauhoittaa hänen mieltä. Toivottavasti teillä löytyy se oma konsti :)

Kiitos vastauksestasi :) Kerron joka ilta lapselle ajoissa, että kohta mennään nukkumaan. Kun alkaa olla jo väsynyt, niin alkaa myös tällöin itkemään jo pelkästään siitä, että puhutaan nukkumaanmenosta :( Ollaan kokeiltu lukea kirjaa sängyssä, ja jaksaa hetken kuunnella, ennemmin katselee kuvia ja kääntelee sivuja. Mutta tämän jälkeen kun kirja on luettu, alkaa kuitenkin huuto ja haluaa pois sängystä. Olen kyllä miettinyt, mahtaisiko paremmin kuunnella äänikirjoja tai musiikkia soittimesta. Meillä ei ole cd-soitinta, joten ehkä kokeilen sitä kun saan sellaisen ostettua :) Silittely ei auta ollenkaan, koska ei malta pysyä sängyssä.Ehkä vaan ei haluaisi nukkumaan. Ollaan myös kokeiltu ottaa samaan huoneeseen meidän kanssa nukkumaan, jopa samaan sänkyyn. Mutta ei auta. Olen myös pitänyt sylissä niin kauan, että rauhoittuu, ja taas takaisin sänkyyn. Mutta sama huuto alkaa silloinkin. Ehkä aika sitten vaan auttaa, toivotaan että nopeasti :)Meillä lapsi ei vielä osaa puhua kunnolla. Vain yksittäisiä sanoja, joten ei vielä pystytä keskustelemaan tapahtumista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

teillä yövaloa? Tuli vaan mieleen, että poikamme mielikuvitus tuona aikana kehittyi huimaa vauhtia. Alkoi näkemään painajaisia, ja luulisin, että hänen sänkyyn jäämiset johtui siitä, että muisti painajaisia joita pelkäsi... Meillä kaveri pystyy vähäsen ilmaisemaan itsensä, teillä on vähän kinkkisempi juttu. Mutta muistan hänen selittävän dinosauruksista aamulla ja samana iltana oli sitten vaikeaa jäädä yksin sänkyyn. Yövalo meillä on ollut aina käytössä, mutta vain sen ajan kun hän nukahti, eli meni yöllä (ajastimella) pois päältä. Silloin laitettiin se koko yöksi päälle ja taisi vähän helpottaa (tai sitten vaan yhteensattumaa).

Kovasti tsemppiä teille!!!

on viereisessä huoneessa ja ovi raollaan, joten huone ei ole täysin pimeä. Välillä olen jättänyt ihan kattovalon päälle viereiseen huoneeseen, jolloin tytön huone on vielä valoisampi. Ei ole auttanu asiaan. Nyt on alkanut nukahtamaan hieman paremmin. Silti nukkumaanmennessä alkaa itku, ja itkee n. 5-10min. Tämän jälkeen jatkaa juttelua vielä. Nyt vaan alkanut heräilemään aamuyöllä kerran itkemään.

Toinen juttu sitten onkin muu uhma. Heittelee nyt tavaroita ja pomppii sohvalla. Huhhuh. Sylihoitoa vaan ja kaikki lelut pois mitä heittää. Ilmeisesti meidän tyttö on erittäin uhmakas, eiköhän se aikanaan rauhoitu :) (kunnes taas tulee jotain muuta :D )

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat