Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Tyttö täyttää tässä kuussa 2. Aiemmin nukahtaminen ollut helppoa, viety vain sänkyyn, peitelty ja sanottu hyvää yötä. Tyttö on saattanut jutella itsekseen n. 15-30min hyväntuulisena, jonka jälkeen nukahtanut.Nyt n. kk:n ajan nukahtaminen ollut vaikeaa. Kun tulee puhe nukkumaanmenosta, tyttö alkaa heti itkeä. Sänkyyn jää itkien. Huutaa myös janoa, vaikka joka ilta juo mukillisen maitoa ennen sänkyyn menoa. Viereen olen yrittänyt jäädä, mutta huuto yltyy, koska hän ei halua jäädä sänkyyn. Väsynyt on aivan selvästi. Kokeiltu on myös hieman aiemmin ja myöhemmin laittaa nukkumaan, mutta aina sama tulos.Tyttö huutaa yleensä n. 15min, jonka jälkeen juttelee vielä 15-30min. En keksi millä saisin tytön sänkyyn hyvillä mielin, mutta huudattaminen tuntuu olevan ainoa keino jolla saa nukkumaan. i kuitenkaan siis nukahda itkuunsa. Luulen, että uhmaa nukkumaan mennessä. Mutta eihän tämä kenenkään mielestä kivaa ole :(Päiväunille menee kiltisti ja myös nukahtaa hyvin. Ollaan myös kokeiltu jättää päiväunia pois, ja lyhentää niitä. Nyt nukkuukin n. tunnin päiväunia vain. Ilman niitä nukahtaminen vielä vaikeampaa ja nukkuminen levotonta ja itkuista.Päivärutiinit meillä on aina olleet samat ja melko säännölliset. Lapsi on kotihoidossa. Iltarutiinit ovat olleet täsmälleen samat, eikä lapsen elämässä mikään ole muuttunut.Mikähän tähän voisi auttaa? On todella raskasta, kun toinen joka ilta itkee. Vieressä haluaisin olla, mutta lapsi pyrkii tällöin pois sängystä. Ei auta uudelleen peittelyt, ei mikään. Ainoa keino saada lapsi pysymään sängyssä, on pysyä pois huoneesta :(

Kommentit (2)

Tilanne on ikävä. Auttaisiko uusi rutiini, esimerkiksi kirjan lukeminen sängyssä pötköttävälle tytölle? Hakekaapa tänään kirjastosta kivoja iltakirjoja. Voit etukäteen kertoa tytölle, että näitä luetaan illalla ennen nukahtamista.

Kirjojen lukemista ollaan myös kokeiltu, mutta tämän jälkeen alkaa sama huuto, ja tyttö haluaa pois sängystä. Ehkäpä ajan kanssa menee ohi :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat