Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Media ympäröi lapsiamme joka puolelta. Meidän tehtävänämme olisi ohjata lapsiamme mediakriittisyyteen. Lapset katsovat, kuulevat, tuntevat ja tunnustelevat sekä maistavat eri medioiden lähettämiä viestejä. Lasten vaatteissa, leluissa ja satukirjoissa toistuvat usein kulloinkin pinnalla olevat elokuvien, musiikkiyhtyeiden tai konsolipelimaailman tähti hahmot. Myös makeis- ja juomateollisuus hyödyntävät mediaa käyttämällä jo tunnettuja sankareita tai kehittämällä uusia hahmoja mainoksissaan. Joulun lähestyessä mainokset pursuavat toinen toistaan houkuttelevampia artikkeleita, jota lapset haluavat. Leikit esimerkiksi päiväkodeissa jäljittelevät elokuvien hahmojen tekemisiä. Voimmeko suojella lapsiamme mediatulvalta?

Kommentit (1)

esimerkikisi syksyllä kävely puistossa tai metsässä kirjavia lehtiä keräten, pullan leipominen kotijoukoin ilman että mikään toosa on päällä samassa huoneessa, pianon tai kitaran harrastus, paperin, värikynien, saksien ja liiman kanssa askartelu (vaikka adventtikalenterin teko) niin että taustalla soi hiljaa joku perinteinen suomalainen joululaulu-CD.

Eli: Medialta et voi suojella, eikä se olisi normaaliakaan. Mutta mediatulvalta kyllä.

PS. Olen syntynyt 1954. Kun olin 6, meille tuli yksi sen tuppukylän ensimmäisistä televisioista. Jo silloin pelottelivat muutamat naapurit ja tuttavat, että minusta ja sisaruksistani tulisi sellaisia "ameriikkatyyppisiä" tappelijoita, pintaliitäjiä, emmekä koskaan ottaisi esimerkiksi kirjaa käteen. Eli: kyllä mustamaalaajia ja pelottelijoita aina on. Tarkkaile lapsiasi ja tee järkeviä päätöksiä! Toivoo Mammamummikummi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat