Vierailija

Olisi kiva kuulla löytyykö kohtalotovereita. Olen mieheni kanssa olleet yhdessä 18 vuotta. Meillä on 5-vuotias tyttö. Saman katon alla olemme asuneet yli kymmenen vuotta alle 100m2 omakotitalossa, joka on kokonaan mieheni omistuksessa. Emme ole naimisissa. Kaikki olisi hyvin niin taloudellisesti kuin muutenkin hyvin. Emme riitele, muutakuin...kaappien tavara paljoudesta.Mieheni mielestä kaapit ovat täynnä tavaraa. Suorastaan survottu. Sitä en kiistä, etteikö jotain tavaraa voisi laittaa vielä pois, mutta tavarat ovat järjestyksessä kaapeissa ns. jokaiselle tavaralle paikka. Kaapeissa ei ole ylimääräistä tilaa, näin on. Mutta KAAPIT EIVÄT TODELLAKAAN OLE SURVOTTU TÄYTEEN turhanpäiväisiä tavaroita.Harrastan käsitöitä ja kankaita, lankoja löytyy jonkin verran. Lapsen vaatteita on kertynyt myös, mutta kaikki tarpeeseen. Myyn heti pois pienet ja muuten tarpeettomat tavarat. Kaikkea en ehdi heti myymään kirpputoreilla tai huutonetissä, vaan odottavat YHDESSÄ muovikassissa lipaston päädyssä.Meillä ei ole lämpimiä varastoja, jossa voisi säilyttää ns. kesävaatteet talvella ja toisinpäin, vaan kaiken on oltava sisällä samoissa tiloissa kuin oleskelemme.Pöytäpinnat, eteiset, makuuhuone, keittiö, kaikki ylimääräinen tavara on poistettu piiloon ja joka paikassa on TODELLA siistiä, vaikka lapsiperheessä eletään. Ei loju vaatteita, lehtiä ym. pitkin taloa...ei, ei. Kengät ovat eteisen telineessä järjestyksessä jne.Tytön huoneessa (10m2) on leluja (näitä kertynyt Bratz, Barbie ja pienet tavarat.) Kaikki ovat kuitenkin muovilaatikoissa järjestyksessä, lisäksi leikkikeittiö, joka vie eniten tilaa. Kaikella on paikat niin kuin sanoin. Asumme 90-luvulla rakennetussa alle 100m2 omakotitalossa.Mies itse harrastaa moottoriurheilua ja hänen valtakuntansa on noin 70m2 autotalli, jossa ovat kaikki hänen harrastusvälineensä ja työkalunsa. Minun käsitöihin liittyvät ovat omakotitalon sisällä. Ompelen esim. kodinhoitohuoneen pöydällä ja joudun siirtämään kosteuden vuoksi koneeni pois makuuhuoneen lattialle nurkkaan. Ei ole kiinteää huonetta, johon saisin kaikki harrastukseen liittyvät tavarani vaan ne täyttävät makuuhuoneen kaapit jne.Meillä siis erilaiset mielipiteet tavarapaljoudesta kaapeissa. Minusta kaikki tarpeellinen kaapeissa ja jokaiselle paikkansa. Ylimääräinen lähtee kirppareille tms.

Välillä mies on hiljaa asiasta noin viimeiset parisen kuukautta, mutta nyt taas nalkuttaminen jatkunut. Mies on luonteeltaan vahva, vain hän on oikeassa. Mutta löytyy se toinen puoli hellä, huolehtivainen jne. Meillä ei ole väkivaltaa, ei käytetä minkäänlaisia päihteitä.Mies pahoittaa mieleni sanomalla. "Ensi viikolla siivoan itse kaapit ja kaikki ylimääräinen lähtee." Niin mikä ylimääräinen, kun kaikki ovat järjestyksessä, eivätkä kaapit pursua tavaraa. Kaiken vapaa-aikani käytän lähes päivittäin siivoamiseen. Lapsikin jo välillä pelkää, että isi vie hänen lempilelunsa roskiin jne.Millä saisin loppumaan tuon ainokaisen riitelyn aiheen? Miestä en tuon takia jätä, ennen kuin viimeisenä vaihtoehtoa, jos ei asia korjaannu. Jatkuvaa naljailua ko.asiasta en aio sietää.Olen miettynyt vaihtoehtoja. Vuokrata varastotila, jonne voisin viedä tavaroita joita en käytä päivittäin esim. kankaita/lankoja, lapsen kausivaatteet jne. Mutta varastosta ei viitsisi maksaa vuosien aikana 50e/kk, kun tuon rahan voisin säästää tyttäreni tilille. Kun tuo varaston vuokraaminen tuntuu turhalta, koska kaappeihin mahtuu kaikki tarpeellinen ja ovat järjestyksessä. Sen ymmärtäisin jos tavarat lojuisivat kaappien ulkopuolella, ja talo olisi kuin pommin jäljiltä. Meillä on ns. ylisiistiä lapsiperheeksi.Löytyykö kohtalotovereita? tai mistä teillä mies nalkuttaa?Kommentit (2)

..ja ihan siis sama, mistä hän nalkuttaa: pääasia on että on löytänyt asian josta voi nalkuttaa. Ja kun aina menet - ilmeisesti - tähän keskusteluun mukaan, hän saa sinut aina vähän altavastaajaksi kun aloittaa samasta asiasta. Voi voi. Sanoisit hänelle että sulkee suunsa. Että sinulle riitti nyt. Että lähdet illalla kapakkaan jos ei motkotus lopu. Että lähdet yksin lomalle. Mitä hyvänsä mutta anna hänen ymmärtää että et halua häntä enää sellaisena motkottavana kuin hän on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat