Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Päiväkodissa tapahtunut tällaista meidän 5 v tytölle.

Saman ryhmän 5 v poika jäi kiinni sananmukaisesti housut kintuissa kun päiväkotitäti tuli katsomaan kaksoishuoneeseen,(huone jossa saa olla vain kaksi lasta yhtä aikaa leikkimässä) että mitä siellä touhutaan.

Poika oli huoneessa housut kintuissa meidän 5 v tytön kanssa ja oli laitellut barbinukkea ja nuken vaatteita pippelinsä päälle lapsemme edessä ! Päiväkotitäti oli ottanut poikaa niskasta kiinni ja vienyt pojan puhutteluun ja pesetyttänyt nuken ja nuken vaatteet pojalla lavuaarissa.

Eikä siinä vielä mitään, mutta lapseltamme kyseltyämme kävi ilmi että tätä on tapahtunut jo useasti että poika on yrittänyt tyttöämme saada kahdestaan johonkin huoneeseen "leikkimään" kahdestaan ja opettanut tytöllemme että tämä on meidän salaisuus eikä saa sanoa kenellekkään ja kerrankin ennen tätä tapausta kun poika jäi kiinni tempuistaan, niin olivat vessassa kahdestaan kun poika oli vienyt tyttömme vessaan ja vetänyt housut kinttuun ja sama homma nukeilla ja kun tulin tyttöä hakemaan hoidosta niin ei löytynyt tyttöä kun etsimällä joka huoneesta ja vessasta sitten löytyi pojan kanssa ja kun kyseltiin että mitä siellä olivat tehneet niin poika oli opettanut tytöllemme että ei saa kertoa kun se on salaisuus ja poika tuli vain viereen ja kehuskeli että eikös ollutkin kivaa ja ihanaa !!!

Silloin jo heräsi epäilys että mitähän ne oikein tekivät vessassa ja kyselin tytöltä kotona, mutta en saanut millään tyttöä puhumaan, tuumas vaan että se on salaisuus ja sanoin että isille ja äitille pitää kertoa ihan kaikki asiat eikä pidä olla semmoisia salaisuuksia mitä ei voi vanhemmille kertoa mutta ei puhunut.

Mutta kun asia tuli ilmi mitä poika oli puuhaillut niin tyttömmekin rupesi puhumaan että se ei ollut hänen ideansa, vaan joka päivä se poika yrittää saada hänet johonkin huoneeseen kahdestaan ja tyttömme sanoi että oli sanonut pojalle, että ei halua leikkiä tämmöistä leikkiä ja poika kuulemma pyytänyt tyttöämme koskettamaan pippeliänsä mutta onneksi ei tyttömme ole sitä tehnyt ja yrittänyt päästä poies huoneesta mutta poika ei ollut päästänyt !!!

Nyt tätä juttua on käyty vähän läpi ja päiväkoti on sitä mieltä että tämä on kuulemma ihan normaalia ja tällaista sattuu ja että ei pidä tehdä tästä isoa asiaa !!!

Ei hemmetti, sanokaapa onko tämä tosiaan normaalia ja mitä teemme asian suhteen ?!

Sanoimme että poika ei saa olla enään missään tekemisissä tyttömme kanssa.

sanoivat että voisitte laittaa tytön toiseen ryhmään, mutta eihän meidän viaton tyttömme ole mitään tehnyt vaan se poika ja sanoimme että sehän pitäisi siirtää muualle tai että ei ole enään päiväkotiin asiaa sillä pojalla.

Ihmettelimmekin kun öisin tyttömme nukkunut levottomasti ja huutanut pojan nimeä!!!

Itse olemme asiasta erittäin järkyttyneitä !!

Äiti on yrittänyt käydä päiväkodissa asiasta juttelemassa mutta siihenkin sanottu että ei nyt kerkeä ja oltu sitä mieltä että unohtakaa asia ja sillä hyvä !

Ajattelin huomenna soittaa päivähoitotoimistoon johtajalle ja pyytää asiasta palaveria että asia saadaan käytyä kunnolla läpi ja asialle jotain tehtyä !

Lastamme emme ennen päiväkotiin vie, kun asia käsitelty asiallisesti ja sittenkin taidamme vaihtaa päiväkotia !

Olemme miettineet että pitäskö pojasta tehdä lastensuojelu ilmoitus, että onko heidän perheessä kaikki kunnossa kun tuollalailla käyttäytyy ?!

Edes anteeksi ei päiväkoti ole pojalla pyydättänyt tytöltämme ja meidän mielestä pojan vanhempien jos asiallisia ovat olisivat ottaneet yhteyttä ja pyytäneet anteeksi !

Mitä mieltä olette jutusta onko tämä nyt tosiaanki vaan normaalia lasten käyttäytymistä ?

Kommentit (2)

Vaihtaisin ehkä itse päiväkotia. Turha odottaa että mitään nopeita muutoksia tulee, esim. että poikaa siirretään mihinkään toiseen ryhmään, varsinkin jos päiväkodin asenne on tällainen. He eivät ehkä ymmärrä asian vakavuutta. Johtajan kanssa kannattaa asiasta tosiaan keskustella, jonka olet varmaan jo tehnytkin.

Lastensuojeluun voi ilmoittaa nimettömänä ja ovat velvollisia asiaa selvittämään. Voi olla että perhe on jo lastensuojelun asiakas, jolloin ilmoituksella voisi olla iso merkitys. Soita lastensuojeluun ja tiedustele asiasta. Myös päiväkoti on velvollinen ilmoittamaan lastensuojeluun jos jotain ikävää on meneillään jonkun lapsen käytöksessä/elämässä.

Ei ole normaalia, mutta muista ja ymmärrä myös se, että sinun tyttäresi on se maailman suloisin ja ihanin ja herttaisin vain sinulle ja muille läheisilleen eikä todellakaan mikään prinsessa, jota pitää suojella ennen muita lapsia. Ei pientä poikaa voi syyttää pahaksi ja rankaista siirtämällä toiseen ryhmään vain siksi että sinun lapsellasi olisi hyvä olla. Muita lapsiako poika saa mielestäsi häiritä kunhan ei ole sinun lastasi lähellä? Ymmärrätkö lainkaan että poika tarvitsee tukea ja lempeää rakkautta päästäkseen ongelmistaan, ei pompottelua paikasta toiseen jos on jo muutenkin esimerkiksi huonoista kotioloista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat