Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Niin, onko? Poika on tällä hetkellä 14-vuotias ja hän haluaisi muuttaa Helsinkiin matematiikkalukioon. Lukuaineiden keskiarvo on hänellä tällä hetkellä n. 9,7. Pitää ja on pitänyt matematiikasta ja luonnontieteistä jo kauan aikaa ja haluaa siitä ammatin itselleen. Asuisi siellä siis soluasunnossa. Kotikuntaamme on Helsingistä matkaa n. 150 km.

Kommentit (6)

Paljon tietysti riippuu pojan luonteesta, onko helposti "vietävissä" kavereitten taholta yms. Osaako hän tehdä kotitöitä, siivota ja laittaa aterioita? Kannttaa koikeilla, jos ei pärjää, niin kokeilu loppuu lyhyeen ja kotiin takas.

Osaa kyllä tehdä kotitöitä, valitsi koulussa valinnaiseksi kotitalouden ja tykkää kyllä ruuanlaitosta sekä auttelee välillä minua ja tekee joskus itsekin ruokaa. Osaa myös siivota ja muitakin kotitöitä. Vaikuttaa myös, että hän osaa selkeästi ilmaista oman mielipiteensä ja on jättänyt nämä "hölmöilyt" vähemmälle. Mielestäni erittäin kypsä ikäisekseen.T: ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voi vielä muuttua huonoonkin suuntaan. :s Monet 14-vuotiaat on oikein fiksuja ym., mutta ehtivät siitä kyllä alkaa hölmöilemaan vielä, eli ei kannattane vielä ainakaan lupaamaan mennä.

Tuhannet tuon ikäiset muuttavat pois kotoaan opiskelemaan vieraille paikkakunnille, joten tuskin voidaan sanoa, että 16-vuotias olisi automaattisesti liian nuori asumaan omillaan. Yksilöstähän tuo toki riippuu eniten, mutta noin yleisellä tasolla hommassa ei ole mitään ongelmaa.

Hyvin pitkälti yksilöstä riippuvaa. Soluasunto on vähän tympeä, jos sattuu kehnot tai muuten vain vallattomat kämppikset. Varsinkin, jos poika on helposti houkuteltavissa typeryyksiin. Mutta antaisin muuttaa silti, monet näin tekevät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat