Vierailija

Opillisesti Äiti Amma on suuntautunut hindulaisuuteen. Siihen kuuluvat jälleensyntyminen ja karma sekä oppi ihmisen ja kaiken jumaluudesta. Nämä hindulaisuuden perusopit tulevat esille hänen käsityksissään. Kuitenkaan Äiti Amma ei kehota ketään vaihtamaan uskontoaan, vaan ajattelee monien hindujen tavoin, että kaikki tiet ovat samanarvoisia ja vievät samaan päämäärään. Hän opettaa, että ihminen voi tulla yhdeksi Jumalan ja kaikkeuden kanssa myös muiden uskontojen kautta.

Lisäksi ominaista on, että hänen seuraajansa pitävät häntä pyhimyksenä ja guruna, jotkut jopa avatarina, yhtenä jumalan inkarnaatioista. Samanlaisia guruja on kymmenittäin Intiassa, jossa hindulaisuus on pääuskontona. Sai Baba on ollut yksi sellainen, lähes samantyyppinen guru kuin Äiti Amma. Barbara Szandorowskan kirja Pimeää valoa (Escape From The Guru) kertoo, miten kirjailija oli mukana Sai Baban yhteisössä ja miten hän vapautui sen otteesta.Sensaatiomainen artkkeli aiheesta; http://www.jariiivanainen.net/aitiamma.htmlKommentit (1)

Tämä on kyllä turhin juttu aikoihin, johon olen erehtynyt käyttämään aikaani.

Linkin juttu oli ensinnäkin lähinnä lainauksia, tekstissä ei tuntunut olevan mitään kirjoittajan omaa. Sen lisäksi kirjoituksesta pystyi selvästi aistimaan sen Kristinuskon (yleensäkin, minkä tahansa uskon) perusongelman ja kompastuskiven; minun uskontoni on parempi kuin sinun. Ja kirjoittaja vaikutti ärsyttävän omahyväiseltä jeesustelijalta, joilta ikävä kyllä monet uskovat vaikuttaa, etenkin ne, jotka ovat jotenkin, joko jostain toisesta uskonnosta tai ateismista, uskoonsa hurahtaneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat