Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Hei,

suunnitelmissa on oman päiväkodin perustaminen pääkaupunkiseudulle ja haluaisin tietää onko kellään palstalaisella kokemuksia päiväkodin perustamista. Mielenkiintoista olisi myös kuulla, että jos nyt etsisit päiväkotipaikkaa lapsellesi (yksityiseltä puolelta), niin mitä ominaisuuksia etsisit/arvostaisit? Paljonko olisi mielestäsi kohtuullinen kuukausimaksu (ennen kelan korvauksia) päiväkotipaikasta lähellä helsingin keskustaa? Suunnittelemassani päiväkodissa on tietty pedagoginen suuntaus. Hakisitko mielummin tällaiseen päiväkotiin vai "perinteiseen"?

Te, jotka olette joskus perustaneet päiväkodin: kauanko koko prosessissa meni? Eli miten nopeasti sait päiväkodin pystyyn, kun olit esim. rekisteröinyt yrityksesi? Miten kauan itse byrokraattisissa prosesseissa menee? Ideana olisi saada päiväkoti toimintaan ensi syksystä, onlenko aikaoptimisti? Oliko asiakkaita helppo vai vaikea saada? Millä yritysmuodolla toimit? Mistä lähdit liikkeelle tehtyäsi yrityssuunnitelman? Voiko lainaa hakea ennen kuin on tiloja tiedossa tai voiko tiloja saada ennen kuin on rahoitusta? Voinko jo nyt avata yritykselleni kotisivut ja ottaa vastaan tiedusteluja, vai pitääkö yritys ensin olla rekisteröity ja tilat tiedossa? Paljonko sinulla oli alkupääomaa ja paljonko sijoitit huonekalujen, lelujen, materiaalien yms. hankkimiseen? Ostitko käytettynä jostain vanhasta päiväkodista vai kaiken uutena? Minkälaiseen tilaan perustit päiväkodin ja miten helppo oli saada ympäristövirasto hyväksymään tila?

Ja muillekin, jotka jotain asiasta tietävät: Onko esiopetusryhmä pakollinen päiväkodissa tai jos ei ole pakollinen, niin miten ite suhtautuisit päiväkotiin, joka on 3-5 vuotiaille ja sen jälkeen joutuisit hakemaan muualle esikouluun?Kiitos etukäteen!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat