Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

ja miten siirtymä tapahtui, kuinka varovasti totutellaan lehmänmaitoon? milloin ankoi totuttelu ja missä vaiheessa korvike/imetys jäi kokonaan pois?

Kommentit (14)

alkoi hapanmaitotuotteiden maistelu 10kk ja vuoden ikäsenä sai lehmänmaitoa maistella. Imetys jatkuu vieläkin (lapsi 1v2kk) ja lehmistä juo kerran päivässä lämpimän ruuan kanssa hoidossa ollessaan. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeile hapanmaitotuotteita n.10kk lähtien. Käytä "oikeaa" maitoa ensin vaikka ruuanvalmistuksessa. Sekoita maitoa korvikkeeseen tai rintamaitoon ensin vähän. Lisää maidon osuutta lapselle sopivaan tahtiin. Jos lapsi oirelee keskeytä joksikin aikaa ja aloita myöhemmin uudestaan.Meillä poika sai aika pienestä asti korviketta. Oikeaan maitoon aloimme siirtyä n.11kk iässä, aloitimme viilillä... Viili ei tuottanut ongelmia joten aloin lisätä korvikkeeseen maitoa vähän kerralla. Pikku hiljaa tosiaan lisättiin oikeaa maitoa enemmän ja enemmän. En tiedä minkä ikäisille yleensä maito vielä lämmitetääm, mutta itse lopetin lämmityksen kun poika joi jo oikeaa maitoa. Ajattelin että siirtyminen olisi helpompaa jos ei tarvitsisi samaan aikaan tottua kylmään maitoon. Meillä siirtyminen kesti muistaakseni reilun kuukauden. Eri juttu tietysti sitten jos lapselle tulee jotain oireita, toivottavasti ei.

kertokaa jos tiedätte, miksi kaupan vauvanruoissa on järjestään maitoa tai sen ainesosia 8 kk lähtien? Etsimällä saan etsiä purkkia, jossa ei ole maitojauhetta/juustoa/ym.

Sitähän korvikekin on, lehmänmaitoa, josta on proteiineja pilkottu niin, etteivät haittaa lapsen elimistöä.Lainaus:

kertokaa jos tiedätte, miksi kaupan vauvanruoissa on järjestään maitoa tai sen ainesosia 8 kk lähtien? Etsimällä saan etsiä purkkia, jossa ei ole maitojauhetta/juustoa/ym.
Aika hurjalta tuntuu, jos joku on juottanut jo 7-kuiselle lehmänmaitoa. Ok, sitähän meille äideillekin on saatettu lapsena antaa (kun ei korvikkeita ollut ja imetys oli mm. 60-luvulla harvinaista), mutta NYT sitä korviketta saa kaupasta halvalla.

lehmanmaidosta tehtyja, niista on vaan kai poistettu jotain juttuja (proteiineja? mineraaleja/suoloja?) joita vauva ei saa kasiteltya ja jotka kai risttavat sen muniaisa (???).Sorry, ei oo oikein tietooo...Mutta siis taalla Belgiassa missa asumme on nyt suosituksena jatkaa rintaa tai korviketta 18 kk (eli 1.5 v) ikaan saakka, ja sitten vasta antaa tavallista maitoa!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat