Vierailija

Miten tavallista on, että nykyvanhemmat kasvattavat lapsiaan huutamalla tai oikeammin sanottuna karjumalla? En voi muuta kun ihmetellä yhtiöömme vastikään muuttaneen nuoren perheen kasvatusmetodeja. Viimeksi tänään perheen äiti lähti lapsineen ja apuhoitajan kera liikenteeseen mielestäni erittäin epäasiallisella käytöksellä lapsia kohtaan, huutaa nyt pari vuotiaalle äänijänteet täysillä, että istuimesi on täällä - tule tänne, tule tänne, TULE TÄNNE! Ymmärrän, että lapselle saattaa joutua toistamaan samoja asioita, mutta huutamalla ei mitään hyvää saavuteta. Lapsen omanarvontunne järkkyy enkä usko, että lapsille joille huudetaan voi mitenkään kasvaa hyvää itsetuntoa. Näyttää vähän siltä, että nämä huutajaäidin lapset eivät tahdo totella - mutta se on kai kasvatuksen tulos - jos kasvatetaan lapsia huutamalla/karjumalla. Ymmärrän, että jokainen korottaa ääntään joskus mutta äänen korottamisella ja karjumisella on aika suuri ero. Miten tällaisessa tilanteessa pitäisi toimia vai kuuluuko nyky yheiskunnan mukaan olla välittämättä? Joku tuossa perheessä on ihan selvästi vailla apua ja uskallan väittää, että suurin avuntarvitsija on perheen nuori äiti.

Kommentit (1)

Sinun pitää päättää haluatko puuttua asioihin vai et. Kyseessä ei siis ole ruumiillinen kuritus (se on oma henkilökohtainen "kynnykseni" kun on ollut kyseessa toisten lapset) vaan huuto? Jos haluat puuttua asiaan, ehkä sinun pitäisi huomauttaa nuorelle äidille että hänen huutonsa kuuluu taloyhtiön seinien läpi. Ja kysyä onko hänen lapsensa kuulovammainen.

Nyky-yhteiskunnan mukaan ei "kuulu ollla välittämättä" mutta toisaalta: jokainenhan meistä haluaa kasvattaa lapset omalaa tavallaan. Kun minun lapseni olivat pieniä, en kyllä kasvattanut heitä ruumiillisella väkivallalla tai huutamalla, mutta ainakin anopiltani tiedän että hänen mielestään tein paljon virheitä. En suostunut kuuntelemaan häntä sillä niin "oma asia" se kasvatus kuitenkin minulle oli.

Ennenkuin puutut asiaan, ajattele seurauksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat