Vierailija

Eli tätä mietitään. Jos kileliluokka olisi lähikoulussa tai 5km säteellä, olisi valinta selvä, kyllä haettaisiin. Nyt matka on kymmenisen kilometriä ja mietin, miten tuo matka kuormittaa lasta ja ainakin alussa koko perhettä. Kielestä olisi kyllä hyötyä, mutta pitkä matka ja se, että kavereista suurin osa asuu varmasti kaukana, mietityttää kovin.

Kommentit (5)

Minkäikäinen lapsi on? Mikä kieli on kysymyksessä? Kuinka suuret luokat kieliluokalla? Muita lapsia mahdollisesti lähistöltäsi käymässä sitä luokkaa? Mitä opettajat kertovat kieliluokan lasten vanhempien yhteistyöstä? Kimppakoulumatkamahdollisuus?

Kuulisin mielelläni mihin ratkaisuun päädyitte ja millä perusteella? ihan saman asian parissa tuskaillaan ja tilanne kuulostaa hyvin samanlaiselle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihan sama tilanne. Lapset täysin valmiita, mutta minä murehdin koulumatkaa ja sitä että kaikki naapuruston lapset eivät olekaan sitten tuttuja,  pahimmassa tapauksessa ei kavereita lähellä.  Haluaisin niin perinteisen pienen yhteisön mallin( kävellen kavereiden kanssa kouluun ja kaikki tuttuja) lapsillemme, mutta kieli on " väärä" lähikoulussamme. 

Kummasta on enemmän hyötyä tulevaisuudessa: erinomaisesta kielitaidosta vai siitä että kaverit asuu just siinä naapurissa? Jos kaikki ei sujukkaan hyvin niin aina voi vaihtaa takaisin lähikouluun, mutta ei ikinä tiedä mitä tapahtuu jos ei edes kokeile. Ei tuo 10 kilometriä mikään hirveän pitkä matka oo, helposti ja nopsaa sen bussilla taittaa. Kyllä kavereille aina kylään pääsee ja hyvällä onnella sinne saattaa tulla joku muukin teidän lähellä asuva.

oon päätynyt nyt ihan samaan ajatukseen kuin edellä, naapuruston lapset kyllä löytyvät pihalta kuten tähän asti, ovat nytkin eri ikäisiä keskenään ja hyvin leikkivät yhdessä. Ja todellakin, erinomainen kielitaito on upea ilo tulevaisuuteen minkä saavuttaminen tavallisen koulunkäynnin kautta vaatii hurjan määrän pänttäämistä ja lopputulos jää silti helposti heikommaksi (ainakin kaltaisellani jolla kielipää ei ole kummoinen). Tosin jos koti olisi kaksikielinen muutenkin, en tiedä onko koulunkäynnin kielellä niin suurta väliä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat