Vierailija

Järkyttyneenä luin Kangasniemen perheen elämänmenosta ja huolestuin lasten kehityksestä. Siis isommilla lapsilla tietokoneet omissa huoneissaan, eikä kukaan tiedä mihin aikaan käyvät unille, alle kouluikäiset pelaavat tietokonetta tuntikausia illalla ja nukahtavat koneen ääreen, 2-vee nukahtaa sohvalle. Isä ei osallistu mitenkään, äiti syyttää ongelmista päiväkodin päiväunia (jossa lapset virikehoidossa, mutta ei puututa

puututa siihen). Ja kuvassa kattolappu roikkuu vaarallisesti jatkojohdossa. Mitä olitte mieltä?

Kommentit (16)

Mainittakoon vielä niille, jotka ei juttua ole lukeneet, että 4 11-20-vuotiasta menevät huoneisiinsa (tietokoneelle?) klo 21, isä menee nukkumaan klo 22, 2-v. nukahtaa klo 24, 4-v. nukahtaa klo 1.00, 6-v. klo 1.30 ja äiti sitten 2.20.

Äidin toive olisi, että kaikki muut nukkuisivat klo 22, että hän saisi pari tuntia rauhassa istua koneella. Joskus äiti nukahtaa ennen lapsia, onneksi toistaiseksi ei ole sattunut mitään (paitsi ulko-ovi ollut auki ja 2-v. nukkunut kirjahyllyn ylähyllyllä!). Huh!

-ap

tätä samaa tapahtuukaan???? ainakin meidän naapuris on sama meininki, ei lapsii käytetä ulkona ja ruokakasseja ei näy niillä ikinä kun tuleevat kotiin. Ihmeellistä mutta valitettavasti totta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta kuten jo joku mainitsikin, niin tuollaisia perheitä löytyy paljon lisää:(. Ottais nyt hyvänen aika äiti vastuun äitiydestä!! Meillä lapset (ei koululaiset) laitan pesten ja nukkumaan puli kahdeksalta, ja isommat ala-astelaiset kömpivät suihkun kautta petiin yhdeksältä, jossa lukevat tms vielä tovin. Tietokonetta käytetään paljon ennen nukkumaan menoa. Eikä ole mitn ongelmaa ollut tässä järjestelyssä, ja me vanhemmat saamme joka ilta sitä omaa aikaa. Lapset aamulla virkeitä ja iloisia:)

Luulenpa että se perheen äiti on aika uupunut, lapsia tais olla ainakin 6 ellei enemmänkin. Jos pääsee nukkumaan aamuyöllä ja herää aamulla seiskalta laittamaan koululaisia kouluun, ihmettelen että ylipäätään jaksaa. Itte olisin ihan kuollut. Mä ihmettelin enemmänkin sitä, etteä se perheen isä osallistunut iltatoimiin lainkaan, "koska äiti on lapsille tärkeämpi." Vaikka se äiti ilmiselvästi ei jaksa pitää kuria. V*ttu mikä mies, sanon ma.

Perheen vanhemmat ovat selvästi aivan pihalla. Eihän 2-6vuotiaat mene nukkumaan jos heitä ei laita nukkumaan. Eikä yeinitkään varmaan mene nukkumaan jos ei joku sano koska pitäisi mennä. Eiköhän vuorokausirytmin luominen helpottaisi kaikkien elämää, ja siihen ei nyt varmaan kuitenkaan päiväkodissa nukutut päiväunet kovin paljon vaikuta pienimmillä. Tuomperhe tarvitse apua. Jonkun jutun lukeneen (itse olen vain kuullut parilla foorumilla jutusta) tai perheen tuntevan pitäisi tehdä lastensuojeluilmoitus, ehkä he sitä kautta saisivat apua ennen kuin nuoriso on aivan hunningolla ja pienemmille sattuu jotain.

Joten lastensuojeluilmoituksille ei ole tarvetta. Lisää apua he kyllä tarvitsisivat, mutta kaikki tietää yhteiskunnan resurssit lapsiperheille suunnatussa työssä.

että miksi nukkumisesta kertovassa jutussa pitää esimerkiksi ottaa tällainen sossutapaus. Siis tietenkin lehti haluaa tehdä mielenkiintoisia artikkeleita, mutta aika vastuutonta mässäillä tän perheen ongelmilla vain lukijoita miellyttääkseen. Ja totta on, että näitä perheitä riittää, valitettavasti.

-ap

Olisin mieluummin lukenut perheen tilanteesta Perhe testaa -osiossa, jossa kasvatuspulmiin etsitään apua.Eikö tuo perheen tilanne täytä heitteillejätön kriteerit?

Samaa mieltä ap. Tuli tosi huono fiilis perheen äidin puolesta kun luin jutun. Eikö kukaan auta häntä? Ja miksi niitä lapsia pitää hommata niin monta, jos ei jaksa heistä huolehtia? Pääsevätkö pienet syliin iltaisin vai touhuavatko vaan omiaan? Pelaavat murhapelejä? Ei kai nyt amerikkalaiset elokuvat ole ihanne, ihan normi suomalainen arki ja maalaisjärki nyt tarvittaisiin apuun. Ja isä livistää vastuusta, lapset ovat hänen ja kiintymystä kyllä saa ottamalla vastuuta. Ja teinit koneilla, tekevät mitä tekevät... No varmasti tekevät,jos ei vanhempia kiinnosta lainkaan. Nyt ois Oilin ja Jannen aika ottaa itseään niskasta kiinni eikä syyttää päiväunia. Ulkoillaanko tarpeeksi? Syödäänkö muutakin kuin leipää? Voi huokaus. Mitä toimittaja Pihlajaniemi ajattelee tästä? Ei varmaan ole hyvä fiilis hänelläkään. Voi auttakaa joku heitä!

Hyvät keskustelijat,

Meidän Perhe lehden toimitus muistuttaa, että Sana vapaa -palstalla tulee noudattaa palstan sääntöjä. Ihmisten herjaaminen ja yksityishenkilöiden yksityisyyden suojaan kuuluvien asioiden julkinen levittäminen ei ole sallittua. Tulemme poistamaan sääntöjen vastaiset viestit ja laittomista viesteistä ilmoitamme poliisille.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat