Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

En ole siis koskaan käynyt sivuilla, enkä ole sinne itse kirjautunut. Monet ystävät tekee sitä, mutta en ole nähnyt mitenkään tarpeelliseksi omalla kohdalla.Onko muista "kohtalokavereita"?

Sivut

Kommentit (44)

En yleensäkään hurahtele tällaisiin "muoti-ilmiöihin".Ne, jotka oikeasti haluavat tietää, mitä minulle kuuluu tai olla yhteyksissä, saavat yhteyden ilman FB:iakin. En tarvitse enempää näennäisiä ystäviä tai minusta ja elämästäni kiinnostuneita ihmisiä kuin niitä nyt jo on. Aidot, syvät ihmissuhteet antavat paljon enemmän.En ole myöskään mikään blogi-ihminen, joka vuodattaisi ajatelmiaan tai lörpöttelisi kuulumisiaan muiden luettavaksi. Peräänkuulutan todellisia kohtaamisia ja aitoa rinnallakulkemista.Ilman FB:a voi aivan mainiosti elää! :)

joten mahdollisuus tuohon on minimaalinen.

Itse en ole laittanut sinne kuvia, sillä lähetän niitä muutamalle kaverille suoraan spostiin ja muut voivat tarvittaessa tulla katsomaan meitä tai kuviamme vaikka ihan livenä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikä ennen kaikkea ole aikaa.Ehkä minäkin olen vanhanaikainen, mutta minua suorastaan hirvittää ajatus, että tuntemattomat voisivat lukea yksityisiä tietojani netissä. Ihan perusesimerkiksi vaikka se, että olet hakemassa uutta työpaikkaa ja työnantaja voi kaivaa etukäteen tietojasi netistä - ja muodostaa sitten mielikuvan sinusta pelkän nettiantisi perusteella. Puhumattakaan siitä, että tietojasi voidaan käyttää monella tapaa väärin.

Lainaus:

En yleensäkään hurahtele tällaisiin ;muoti-ilmiöihin;
Ne, jotka oikeasti haluavat tietää, mitä minulle kuuluu tai olla yhteyksissä, saavat yhteyden ilman FB:iakin. En tarvitse enempää näennäisiä ystäviä tai minusta ja elämästäni kiinnostuneita ihmisiä kuin niitä nyt jo on. Aidot, syvät ihmissuhteet antavat paljon enemmän.En ole myöskään mikään blogi-ihminen, joka vuodattaisi ajatelmiaan tai lörpöttelisi kuulumisiaan muiden luettavaksi. Peräänkuulutan todellisia kohtaamisia ja aitoa rinnallakulkemista.Ilman FB:a voi aivan mainiosti elää! :)

[/quote]
Kuules, toisin kuin vaikutat ajattelevan, Facebookiin kuuluminen ei tee ihmisestä automaattisesti pinnallista, näennäisen sosiaalista ja aitoon vuorovaikutukseen kykenemätöntä. Nämä ovat omia ennakkoluulojasi, joilla ilmeisesti nostat itseäsi muiden kustannuksella.Olen 26-vuotias akateeminen nainen, ja 95 % ystävistäni käyttää Facebookia. Facebookista on tullut yhteinen foorumimme, jonka kautta on entistäkin helpompi ottaa yhteyttä niihin ihmisiin, joihin joka tapauksessa ottaisi yhteyttä. Spontaanius on myös lisääntynyt. Olemme kaikki aktiivisia ihmisiä tahoillamme, ja tapaamiset on monesti aikataulutettava kalenterihin viikkoja etukäteen. Mutta viime aikoina FB:n avulla on ollut helppo ilmoitella, jos aikaa äkkiseltään vapautuukin, kaipaa lounasseuraa kenestä tahansa paikalle ehtivästä ystävästä tai päättää laittaa pystyyn extempore-juhlat. Erityisesti opiskelijamaailmassa hyödyt ovat aivan ilmeiset, kun hyviä opiskelukavereita on kampus täynnä, mutta koskaan ei voi olla ihan varma, kuka milloinkin on luennolla, kuka vapaalla.Facebook-ystäväni eivät siis ole "näennäisiä" ystäviä, vaan aivan todellisia ihmisiä, lihaa ja verta. He kulkevat "aidosti rinnallani" ja kohtaan heidät "todellisesti". Facebook vain tarjoaa siihen erinomaiset puitteet. Kyse ei missään nimessä vaikuta olevan ohimenevästä muoti-ilmiöstä - ennustan, että FB ja vastaavat yhteisöpalvelut ottavat kännyköiden tavoin paikkansa muutamissa vuosissa. Käpyjen ja ylemmyydentuntoisten muka-individualistien voi olla vaikea niellä sitä, etteivät yhteisöpalvelut ole vain teinibimboille.Enää ei jaksaisi rautalangasta vääntää, mutta pakko vielä muistuttaa: FB:ssä voi halutessaan piilottaa profiilinsa jopa niin, ettei edes nimeä löydä kukaan. Tällaisten suojausten takana oleva henkilö päättää itse, keitä pyytää kontakteikseen ja tulee Facebookissa näkyväksi vain heille. Yhteyttä ei siis todellakaan ole tarvis pitää puolituttujen kanssa, jollei niin halua.

kuka tahansa näkee profiilini ja juttuni, ja olin just tolla linjalla, että "mä en kyllä ikinä sinne liity". Nyt kun kuitenkin liityin, niin hauska paikkahan tuo on. Valitsen tarkkaan, ketä kavereikseni hyväksyn, ja muille ei näy kuin nimi ja kuva.

Juuri hain tänään kolmen päivän postit laatikosta kun en ole ehtinyt aiemmin - matkaa laatikolle noin sata metriä. Sitten vielä Facebookiin pitäisi ehtiä liittyä, ei kiitos.

koneen ääressä työkseen istuvia, kotiäitejä, työttömiä, yrittäjiä tai niitä hoitotyön ammattilaisia. Nousukkaita? :DMonilla on sellainen käsitys, että fb tarkoittaa automaattisesti rajua sosiaalipornoa ja koko elämänsä levittelyä. Sitähän se ei tosiaankaan ole, vaan jokainen tekee siellä mitä tahtoo.

että asetukset saa sellaisiksi ettei kukaan löydä sinua facebookista saati sitten näe tietojasi.Mulla on asetukset juuri näin ja kukaan muu kuin tarkkaan valitut kaverit ei näe tietojani, kuviani jne.

ei siitä hirveitä johtopäätöksiä voi vetää. mä tiedän monta kaveria, jotka normaalisti käyttävät paljon nettiä ja päivittävät omiakin kotisivuja, mutta eivät ole naamakirjassa.Itse olen löytänyt sieltä pari vanhaa ystävää, joihin ei muuten olisi tullut koskaan otettua enää yhteyttä. Tuolla naamakirjassa se viestin laittaminen on niin helppoa että juroinkin suomalainen saa kontaktin vanhaan lapsuuskaveriinsa :) Itse en ole laittanut sinne ainuttakaan kuvaa (enkä laita) ja keskustelut käydään siellä yksityisviestien puolella, ei seinän kautta. Ette löydä sen kautta mitään tirkisteltävää minusta ;)

enkä ole myöskään ajatellut hankkia. Ystäväpiirini oikeassa elämässä on laaja. Nautin ihan heidän tapaamisestaan oikeassa elämässä. En myöskään näe tarpeelliseksi, että kertoisin elämästäni aivan kaiken kaikille hyvänpäiväntutuille.

En kyllä koe sitä kohtalokseni, vaan olen tietoisesti päättänyt olla liittymättä.

Ja nämä Vauva-sivutkin koukuttaa ihan riittävästi ;D...

Kerrohan minulle asiaan perehtymättömälle, mikä siellä itse asiassa on niin hauskaa? En ole oikein sisäistänyt edes koko FB:n ideaa. Se on minun "tekosyyni". Olenko siis kuiva ja jäykkä, jos en edes ilmiöön ole tutustunut?Joo, pari tuttavaa on puhunut aiheesta, mutta en vain ole saanut aikaiseksi edes ottaa asiasta selvää. Kuulostaa sellaiselta ilmiöltä, että heti jos saisinkin itseni rekisteröityä, homma onkin jo ihan vanha juttu tai itse en vain jaksa kiinnostua alkuhuumaa kauempaa. Näin kävi esim mesen kanssa.Lainaus:

Tosielämässäkin hieman kuivahkoja ja jäykkiä. Just näitä "ei kiinnosta levitellä tietojani" -ihmisiä.FB:ssa on hauskaa!

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat