Vierailija

Pieni vauva laitetaan heti alusta alkaen omaan huoneeseen nukkumaan. Itkuun reagoidaan: "huutakoot, siinähän oppii". Itsenäistä syömistä, pukemista, päivähoidon aloittamista aikaistetaan ja aikaistetaan. Edes lapsen sairastelun aikana tai sairastelujen jälkeen ei anneta periksi, vaan aina lapsen pitää jaksaa, pärjätä, osata. Jos sairas, uuden sisaren saanut, tai vanhempien eron kokenut pieni lapsi haluaa uudelleen tutin suuhunsa tai taantuu syömistaidoissaan, vanhempi vihastuu. Miksi Suomessa vaaditaan niin paljon niin pieniltä? Miksei lapsi saa olla pieni lapsi? Miksei hän saa tarvita hoivaa, syliä, apua, tukea, äitiä, isää?

Kommentit (6)

Mitä vikaa on siinä, että lapsi oppii itse syömään ja pukemaan? Minkä ikäiseksi vanhemman pitäisi syöttäminen sitten hoitaa tai lapsen pukeminen? Jos lapsi on tutistaan eroon päässyt, niin eihän sitä takaisin enää tarvitse antaa ja taas uudelleen huudattaa siitä irtautumisen vuoksi.Hoivan, sylin ja tuen antaminen on vähän eri asioita, kuin esim. 3-vuotiaan lapsen syöttäminen tai vielä eskari-ikäisen lapsen pukeminen...

Sen sijaan vanhemmat äidit patistavat meitä jo viemään potalle, antamaan hoitoon mummolle pidemmäksi aikaa kuin yhdeksi yöksi, tutista olisi pitänyt luopua jo ajat sitten ja kyllä tuon ikäisen jo pitäisi osata tehdä asia x.Lapsi on esikoisemme ja tod.näk. ainokaisemme- mitä pahaa siinä on, että haluan antaa hänen kasvaa omaan tahtiinsa vielä kun hän on pieni?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siellä puhuja kertoi 70-luvun lopun vanhempien toivoneen, että lapsista kasvaa rehellisiä. Tänä päivänä vastaus on miltei poikkeuksetta "itsenäisiä". Pohdin tuota vieläkin, enkä esim. odota/vaadi ekaluokkalaiseltani vielä yksinoloa yhtään!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat