Vierailija

Voisiko joku joka asiasta ymmrtää, kertoa miten tämä tuleva lama vaikuttaa käytännössä juuri meidän perheen elämään. Itse näen oikeastaan vain yhden riskin, mikä on se että aiomme rakentaa talon ja ennen sitä pitäisi myydä nykyinen asunto, ja se puolestaan voi olla hankalaa ja myyntihinta alempi kuin mtä odotamme. Mutta entä muuten? Meillä on työpaikat, miehellä hyväpalkkainen vakityö alalla, joka on jonkin verran suhdanteille altis, mutta mieheni on tehnyt itsensä firmassa todella tarpeelliseksi ja firmalla menee hyvin. Minulla määräaikainen työsuhde, mutta olen alalla, jossa on pulaa työvoimasta. Palkka on melko hyvä. Nykyisestä asunnosta on velkaa n. puolet asunnon arvosta, eli 150000e. Rakentamiseen tarvittava lisälaina on n. 50000e. Tätä velkaa pystyisimme lyhentämään n. 2000e/kk, mutta varmaan tyydymme pienempiin, n1700e lyhdennyksiin. Rakennusalalla menee koko ajan huonommin, järjettömät urakkahinnat on laskussa ja työvoimaa on saatavilla. Meillä on uusi auto, joten autonvaihtoon ei ole tarvetta muutamaan vuoteen. Yllättäviä suuria menoja toivottavasti ei tule, mutta niitä varten on kyllä jonkin verran säästöjä olemassa. Vakuutukset on ja hoidetaan kuntoon myös rakentamisen ajaksi. Lapsia on kaksi.

Mitä muuta meidän pitäisi ottaa huomioon, kun suunnittelemme rakentamista laskusuhdanteen aikana, mitä riskejä?

Kiitos avusta :)

Kommentit (3)

Hyvin olette asioita miettineet, joten tuskinpa teille kovin paljon yllätyksiä tulee. Jos haluatte kaiken elämässä ottaa huomioon, niin suurin riski teillä lienee ero (50%:lle osuu kohdalle) ja lamassa asunnon pitäminen yksin, josta kuluja on tuommoiset 2000t on aika mahdotonta varmaan ja sitten toisaalta taas asunnon myyminen voi olla aika hankalaa. Lisälapset on kans sellaisia, jotka voi taloutta heilauttaa.Luultavasti taantuma tulee rakennusprojektissa olemaan vaan teille hyvä - saatte helpommin hyvää työvoimaa.Pankissa saattaa tulla rahoituksessa yllätyksiä - nyt uusiin lainoihinhan usein marginaalit nousee ja pankeille jää myös oikeus nostaa niitä jälkikäteen. Myös viitekorkojen vaihtaminen on jatkossa hankalampaa ja kalliimpaa, esim. op ottaa ensi vuoden alusta 150 viitekoron vaihdosta.Vaikka olisi vakituiset työpaikat, niin lomautuksiin täytynee varautua monilla aloilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Avioerostahan ei tosiaan ikinä tiedä, mutta emme tietysti olisi ryhtymässä tähän projektiin jos suhde olisi epävakaalla pohjalla. Jos ero kuitenkin tulisi, olet oikeassa siinä, että talo pitäisi myydä, eikä se välttämättä olisi helppo tehtävä. Lapsia meille on toivottavasti tulossa vielä yksi lisää, sitten kun talo on valmis. Jos tulee lomautuksia, voidaan käyttää varatiliä.Kiitos näkökulmista!

Vieläkö on talousihmisiä paikalla?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat