Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

adhd:t pois normaalien joukosta!!

Vierailija

eikö näille adhd-tapauksille voisi esim. perustaa ihan omaa luokkaa, jossa ne saisi keskenään tapella ja häiriköidä "sielunveljiensä" koulunkäyntiä ja elämää?saisivat normaalit ihmiset opiskella ja olla rauhassa.piste.

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Tyttöni luokalla on adhd poika. Ensimmäisestä luokasta lähtien häiriköinyt tunnilla. Välitunnilla on taas väkivaltainen muita kohtaan.

Nyt ollaan viimeisillä luokilla ja meno senkun pahenee.

Tiedän tyttöjä, jotka pelkäävät tätä poikaa.

Vierailija

hän on vasta 4v. ei häiriköi. todella kapeakatseista kuvitella, että kaikki adhd lapset häiriköi. suurin osa lapsista sijoittuu normaalille luokalle. adhd lapset kärsivät monesti oppimisongelmista ja koulukypsyystestit määrittävät sen missä lapsi tulee opiskelemaan. lapseni on ylisosiaalinen, muttei häirikkö. todella mukava poika muutenkin. yleensä vieraat ihmiset kehuvat poikaani, kuinka hän on niin mukava poika.

Vierailija

ADHD:lle pitää olla tukea tarjolla. En silti automaattisesti sulkisi heitä ns. normaalien ryhmän ulkopuolelle. Yhtä hyvin sieltä voisi erottaa surkeat ja hitaat oppijat sotkemasta älykkäimpien kuvioita.

Vierailija

Lainaus:

tarkoittaa ihmistä, joka väkisin tuppautuu muiden seuraan, on aina äänessä , yrittää väkisin luoda ystävyys suhteita. Tyypillinen oire adhd lapsille, ja muillekin oireyhtymille.

Vierailija

Jos ja kun kaikki jollain tavalla erilaiset lapset eristetään omiin luokkiinsa jo lapsina, sama meno jatkuu läpi heidän koko elämänsä. Oma päiväkotiryhmä, oma erityisluokka, oma erityisammattikoulu... Aikuisena he roikkuvat työkkärissä työttöminä, koska eivät pääse töihin koska ovat "erilaisia" ja "vaikeita tapauksia." Korkeintaan pääsevät tukitöihin. Se, että on käynyt mukautetun opetuksen on valitettavan monelle työnantajalle punainen vaate tässä maassa ja työpaikan saa se, joka on käynyt "normaali"opetuksen.Olen työssäni törmännyt tähän elämänkaareen valitettavan usein enkä todellakaan kannata mitään erityisryhmiä!!!Erityislapset leimataan jo sillä, että heidät erotellaan muista tai että heitä ylipäätään nimitetään erityisiksi. Tuskinpa kenenkään lapsi saa kummempia traumoja jos hänen luokallaan on esim. adhd-lapsi. Oppiipahan ainakin sen, että ihmiset ovat erilaisia.

Vierailija

Lainaus:
Me "kasvatuksen asiantuntijat" eli tavalliset opettajat emme ole "erityiskasvatuksen asiantuntijoita", niitä ovat erityisopettajat! Tavallisen aineenopettajan tutkintoon kuuluu ehkä yksi peruskorssi erityispedagogiikkaa, jonka aikana lyhyesti luodaan katsaus, mitä erityishäiriöitä ylipäätään on. Siellä EI opita, kuinka näiden kanssa pitäisi sitten toimia. Sen puolen osaavat erityisopet!
Mutta kun ei riitä niin lapset kärsii.

Vierailija

Ärsyttävää, että häirikön edun nimissä koko luokka joutuu sietämään häntä.Nykyään oletetaan, että tämä häirikkö tulee normaalimmaksi normaalien seurassa, ulkomaalainen oppii suomalaiset tavat suomalaisten seurassa jne. On integroitua opetusta- Minusta aivan väärä linja. Toivottavasti pian palataan vanhaan systeemiin. Koululuokissa on aivan liian rauhatonta, kun siellä on niin kirjavaa porukkaa.

Vierailija

Lainaus:


Kyllä tällainen laki on olemassa. Tämän lain putteissa olen saanut lapselleni avustajan, koska näytin suoraan kyseisen lainpykälän kunnan koulutoimen johtajalle.

Se laki sanoo näin: "Opetus ja sen edellyttämät oppikirjat ja muu oppimateriaali sekä työvälineet ja työaineet ovat oppilaalle maksuttomia. Vammaisella ja muulla erityistä tukea tarvitsevalla oppilaalla on lisäksi oikeus saada maksutta opetukseen osallistumisen edellyttämät tulkitsemis- ja avustajapalvelut, muut opetuspalvelut, erityiset apuvälineet sekä 39 §:n nojalla järjestettävät palvelut. (13.6.2003/477)"Tämä ei valitettavasti tarkoita, etteikö suurin osa Suomen kunnista, esimerkiksi Tampereen kaupunki tulkitsisi lakia niin, että lääkärinlausunnoista huolimatta avustajaa ei tarvita jos lapsi voidaan sijoittaa erityisluokalle. Ihan sama, onko se erityisluokka lapselle sopiva ja "kykyjen mukainen" vai ei. Avustajaa ei tarvita, koska "lasten tarpeiden mukainen " opetus on paperilla jäjestetty toisin. Käytännössä tosin ei.Tampereella arat ja helposti pelästyvät mutta älykkäät aspergerit sijoitetaaan samalle luokalle kuin juoppojen vanhempien häirikkölapset ja kehitysvammaisen tasoiset oppimisvaikeuksiset lapset ja jatkuvasti säheltävät adhd-lapset. Lopputulos on, että kukaan ei opi mitään hyödyllistä sen enempää akateemisesti kuin sosiaalisestikaan, kukaan ei kuntoudu - sen sijaan kaikki häiritsevät toisiaan ja se mitä näissä ryhmissä opitaan, on väkivalta, katkeruus ja piittaamattomuus yhteiskuntaa kohtaan ja yläasteelle mennessä rikollisuus.[/]Kyllä voi saada. Sanoinhan että pjallamme on adhd diagnoosi, lisäksi lievä autismi, sekä asperger. Näin lukee lääkärinlausunnossa, ja kaikissa virallisisssa papereissa. MNäiden asioiden kanssa eläneenä, ja avustajana toimineena kyllä osaan tulkita diagnoosit oikein kun ne selkeällä, tai lääkärikielellä ovat kirjoitettu.
Kun ei vaan voi. En tiedä, minkä maaseututerveyskeskuksen lääkäri teille on tuommoisen paperin kirjoittanut, mutta ei se kyllä minkään normaalin diagnoosikehyksen mukainen ole. Autismi ja asperger ovat yksiselitteisesti toisensa pois sulkevia, koska asperger on autismin eräs muoto. Sitä ei voi olla yhtä aikaa kahta erimuotoa. Ja olen minäkin näiden asioiden kanssa elänyt. Olen yhden aspergerin vaimo ja toisen äiti.Sinänsä olet kyllä ihan oikeassa sen suhteen, että suuri osa "kasvatuksen asiantuntijoista" - opettajista ja avustajista, toimii autistien ja adhd-lasten knssa ihan väärin, ja provosoi ongelmia siinä missä pitäisi olla vahva ja jämäkkä ja rauhallinen ja turvallinen niiden vähentämiseksi.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat