Äh, lapsi näytti äsken lapun, jonka mukaan huomenna pitää kouluun viedä tonttuvaatteet.

Vierailija

Siis huomenna, ja lappu näytettiin 8 maissa!!! Ei sitten yhtään aiemmin voitu koululta ilmoittaa. Mitähän ihmettä nyt sille keksin - ei taida olla mitään harmaata tai punasta...

Kommentit (15)

No toki minäkin luotan pojan opettajaan - ei tästä ole kyse. Omaan poikaanihan minä en luota, että hän samana päivänä muistaisi tarttua kokeeseen lukemiseen, kun sitä ei ole merkitty mihinkään (toisin kuin esim. läksyt aina kyllä merkitään). Toki tyylejä on monia, mutta naivia olisi kuvitella etteikö olisi hyviä ja huonoja opettajia. Jokaiseen ammattiin mahtuu monenmoisia tekijöitä. Oma poikani on onneksi saanut hyvän opettajan, joka on alan ammattilainen ja pätevä. Valitettavasti jatkuvasti esim. pääkaupunkiseudun ala-asteilla on melkein joka kolmas opettaja epäpätevä ja osa ihan vaan "kadulta tempaistuja" ylioppilaita, osa toki viittä vailla valmiita ja suurella sydämellä työtä tekeviä kohta valmiita opettajia. Mielestäni on ihan hyvä joissain tilanteissa kyseenalaistaa se mitä opettaja tekee, jos siinä on jotain omituista (ja painotan, että tässä tilanteessa ei moista ollut). Ette kai te antaisi lapseltanne leikellä umpisuolta vaikka ylioppilaaksi viime vuonna kirjoittanutta? Tai antaisi itseltänne porata hampaita jonkun hammashoitajan?

Tietty lapsessakin on syytä - mutta en olis enää kyllä viiden jälkeen kauppaan lähtenyt mitään ostamaan, kun sieltä just tulin. Mutta jos eilen olis tullut lappu kotiin, niin...

Kovistelua on kyllä harrastettu ja toki olen samaa mieltä, että oppilaita pitää vastuuttaa, mutta alussa mielestäni koteja voisi infota, vähemmässä määrin sitten ajan kanssa. Lisäksi en millään usko, että oma poikani olisi luokan pahvipäisin - hänellä ei kuitenkaan ole esim. mitään oppimisvaikeuksia yms, joita nykyään on varmasti lähes joka luokassa integroituina.Niin, mutta se sanottakoon, että kun kokeesta on kerrottu vasta edellisenä päivänä, niin joka tapauksessa se valmistautumisaika on mielestäni aika nuiva. Kollegaltani taas kuulin, että heillä aina ilmoitetaan kokeet etukäteen ja ne ovat aina maanantaisin, mutta opettaja ei anna viedä matikan kirjaa viikonlopuksi kotiin. Ihmettelen kyllä, että ei tämäkään kyllä kokeisiin valmistautumiseen kannusta. Mielestäni yksi koulun tehtävä olisi myös innostaa kotona opiskeluun.

Juu, tätä mietin minäkin. Jos kokeesta haluaa ilmoittaa, niin mielestäni voisi ilmoittaa muutamaa päivää tai vaikka viikkoa aikaisemmin. Tai jos katsoo, ettei lasten tarvitse stressata kokeesta, niin jättää kokonaan ilmoittelematta. Yhden illan panikointi ilman rauhallista harjoitusaikaa saa vaan ongelmia aikaisksi. Monilla on kuitenkin esim. harrastuksia ja yhtenä iltana ei välttämättä ehdi siten valmistautumaan ollenkaan tai pitää nipistää yöunista tai jättää harrastuksia väliin. Varsinkin tietyt erityisoppilaat eivät pysty millään opiskelemaan mitään pitkää pötköä kokeeseen, joten juuri tuommoinen yhden illan valmistautuminen voi aiheuttaa vaan turhaa paniikkia.

kyllä luotan opettajien ammattitaitoon ja siihen mitä he tekevät ja päättävät ja miten opetuksensa ja kokeiden järjestelyn ja niistä tiedottamisen hoitavat. Ei tulisi mieleenkään näin eri alan ammattilaisena käydä kyseenalaistamaan, niin monta on tyyliä kun on opeakin.

ja lisäksi meillä olisi tosi kätevä sähköinen reppuviestisysteemi, jota vilkaisen pari kertaa päivässä, mutta ei sinnekään ollut viestiä laittanut.

No ei muuta kuin jouluisinta mahdollista päälle mitä kotoa löytyy. Jatkossa osaat varmaan ainakin tonttulakin arvata, että lapsi tarttee.Meillä on vastaavaa tokaluokkalaisen kanssa, kun kyse on kokeista. Ekalla kerralla herra muisti kertoa kokeesta edellisenä iltana vartin yli kahdeksan, jälkimmäisellä kerralla ei ollenkaan. Pikkuisen ottaa kupoliin, kun eivät voi ilmoittaa sitä paperilla, reppuvihkossa tai sähköpostitse. Onko tarkoitus opettaa itsenäisyyteen ja hyvämuistisuuteen? Käytännössä opettaa ainakin mun pojalle, ettei kokeisiin lueta.

aina miettiä, että jos luokan 20 muuta oppilasta pystyvät tehtävän hoitamaan ja oma ei niin kummissa sitten on vika. Meillä ope tiedottaa tosi hyvin kaiken kotiin mikä on tietenkin kiva, se ei oo kuitenkaan opettajan velvollisuus missään määrin. Nykyvanhemmat vaan oppineet siihen. Mulla ei ollut 80- luvulla edes reissuvihkoa eikä puhettakaan, että opettaja olis lähettänyt kotiin lappuja jostain kokeista. Itse niistä piti oppia huolehtimaan, pienen kovistelun jälkeen toivottavasti myös sinun herrasi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat