Vierailija

Hei,

Miten Finnmatkoilla huomioidaan taaperoikäisten ja vauvojen turvallisuus kohteessa tapahtuvissa bussikuljetuksissa? Onko esimerkiksi 2-vuotiaalle oma paikka bussissa, entä vauvalle? Jos vauvalla on mukana oma turvakaukalo tarvitsisi hän myös oman paikan.

Joitakin vuosia sitten olimme Finnmatkojen lomamatkalla Italiassa (silloin vielä lapsettomina), ja tällöin lentokentältä hotelliin bussilla kuljetettaessa ei istumapaikkoja löytynyt edes kaikille aikuisille. Muun muassa mieheni joutui istumaan bussin etuosassa käytävällä, mikä oli erittäin vaarallista. Annoimme asiasta palautetta loman jälkeen Finnmatkoille ja pyysimme siinä henkilökohtaista vastausta asiaan, mutta emme sitä valitettavasti koskaan saaneet.

Kommentit (1)

Asiakkaidemme turvallisuuden varmistaminen on Finnmatkoilla yksi tärkeimmistä toimintaamme ohjaavista periaatteista.Finnmatkojen oppaiden rutiineihin kuuluu bussin tarkastaminen aina ennen lentokenttäkuljetuksia ja retkiä. Heillä on aina mukanaan ns. Bus safety card, tarkistuslista asioista, jotka pitää ennen lähtöä tehdä. Opas mm. tarkastaa riskipenkit, että niiden vyöt toimivat. Jos ne eivät toimi, niin paikalle laitetaan laukusta valmis tiedote, että paikkaa ei voi käyttää. Opas kertoo asiakkaille bussiturvallisuudesta aina ennen lähtöä ja muistuttaa mm. turvavöiden käytöstä, hätäuloskäyntien sijainnista sekä ensiapulaatikon paikasta.Alle kaksivuotiaille varataan nyt kaikissa Finnmatkojen lomakohteissa bussikuljetuksiin oma paikka. Yleisestä käytännöstä poiketen TUINordic varaa tästä lähtien alle kaksivuotiaille vauvoille oman paikan, koska vauvoille otetaan yhä useammin oma turvakaukalo tai "kantokaukalo" mukaan. Oman paikan varaaminen ei kuitenkaan takaa sitä, että kaukalon voisi oikeaoppisesti ja turvallisesti kiinnittää tuoliin. Kolmipistevöitä löytyy usein vain etupenkeistä ja samaan bussiin voi tulla useampikin vauva.

Lennoilla vauva istuu vanhempien sylissä kuten aikaisemminkin. Näin on myös tapahduttava bussissa, jos vanhemmilla ei ole vauvan kantokaukaloa tai turvaistuinta mukana.

EU:n turvavyödirektiivi ei määrää alle 3-vuotiaiden matkustamisesta muuta kuin, että ne eivät voi matkustaa ilman turvaistuinta tai -kaukaloa. Niiden tarjoaminen ei ole kuitenkaan kuljetusyhtiön vastuulla ja alle 2-vuotias ei voi istua paikallaan yksin. Häntä ei voi kiinnittää turvallisesti aikuisten turvavöihin. Käytännössä EU-direktiiviä ei näiltä osin voi tulkita ja soveltaa yksiselitteisesti. .

.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat