Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mietimme matkustamista Dubaihin tammikuussa mutta mieltäni vaivaa onko tuo kohde turvallinen? Onko mitään todellista terrorismin uhkaa ja miten ylipäätään suhtautuvat turisteihin? Onko naisen pukeuduttava kovinkin peittävästi, onko hellemekot esim. liian paljastavia?

Kommentit (4)

Varsin turvallinen, ei juuri varkaita ja vielä vähemmän pahoinpitelyjä yms. Porukka pääosin oikein mukavaa turisteja kohtaan, niin varakas maa ettei terroristeistakaan ole juuri pelkoa.

Polvet ja olkapäät tulisi peittää niin miehien kuin naistenkin, ja julkipussailukaan ei ole sopivaa (+ alkoholia ei saa kuin joidenkin hotellien baareista, ja humalassa julkisella paikalla näyttäytyminen vie putkaan).

Dubai on toki turvallinen ja siisti kohde, mutta ihan pienten lasten kanssa en suosittele. Liikenne on aikas hurjaa. Jalkakäytäviä ei juuri ole ja välimatkat pitkiä. Lapsiperheelle ehkä parempi vaihtoehto olisi viereinen emiraatti SHARJAH, josta kuitenkin helposti pääsee Dubaihin piipahtamaan ja shoppailemaan. Minkä ikäiset lapset ja montako ? Emiraatit sinänsä kohteena on aivan mahtava !!

Dubai on turvallinen lomakohde. Siellä rangaistukset rikoksista ovat sen verran rankat, ettei rikollisuutta juurikaan ole.Paikallisia arabeja Dubaissa on noin 20%, joten palvelut toimivat ulkomaalaisella työvoimalla. Tämä on tietysti kääntöpuoli Dubain luksuksessa, mutta muulla tavalla ei saisi hyvää halvalla. Paikalliset arabit eivät juurikaan tee töitä (ainoastaan näkee passintarkastuksessa, pankeissa jne.)Tuo olkapäiden ja polvien peittäminen on melko vanhanaikainen käsitys. Dubai on 100% turistikaupunki, jolloin turistit myös tuovat tulot ja täten heitäkin pitää kunnioittaa. Kyseessä on kuitenkin "luksus kaupunki", joten tyylikäs pukeutuminen on aina paikallaan vaikka olkapäät ja polvet näkyisivätkin. Varsinkin nuoret varakkaat länsimaalaiset pukeutuvat Dubaissa samalla tavalla kuin he pukeutuisivat kotimaassaankin.Sharjah puolestaan on erittäin konservatiivinen kaupunki. Siellä taatusti joudut peittämään itsesi ja alkoholi on täysin kiellettyä. Sharjah on tietääkseni UAE:n islamistinen keskittymä..?Lapsia rakastetaan arabimaissa valtavasti ja kateus voikin iskeä kun muslimimuksut saavat Dubain kauppakeskuksissa kaiken haluamansa ;) Mutta nämä ostarit ovat todella viihdyttäviä paikkoja myös pienille lapsille; löytyy sealife, laskettelukeskus, luistelurata, suuria karkkikauppoja jne.Varaatte Dubaista mukavan lapsiperheille tarkotetun hotellin rannalta ja kuljette takseilla paikasta toiseen. Taksit ovat todella edullisia.

Finnmatkat
Seuraa 
Liittynyt24.5.2010

Lainaus:

Mietimme matkustamista Dubaihin tammikuussa mutta mieltäni vaivaa onko tuo kohde turvallinen? Onko mitään todellista terrorismin uhkaa ja miten ylipäätään suhtautuvat turisteihin? Onko naisen pukeuduttava kovinkin peittävästi, onko hellemekot esim. liian paljastavia?
Hei

Tänne onkin tullut jo usea hyvä vastaus kysymykseesi. Myös meidän mielestämme Dubai on kohteena varsin turvallinen ja pidetty. Paikalliset ovat hyvin ystävällisiä ja kohteliaita ja englantia puhutaan yleisesti. Arabiemiraateissa näkee monenlaista pukeutumista mutta paikallisia kunnioittaen olisi hyvä peittää olkapäät ja polvet. Hillitty pukeutuminen on erityisen suositeltavaa Sarjahin puolella.

Dubaissa voi kuitenkin hyvin illalla pukeutua mekkoon kun lähtee illastamaan ja aurinkoa voi ottaa rannalla bikineissä.Oikein mukavaa viikonloppua.Ystävällisin terveisin

Terhi/Finnmatkat

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat