Vierailija

Riittääkö että lapsella on oma passi ulkomaanmatkalla, vai pitääkö olla toiselta huoltajalta vielä erillinen kirjallinen lupa lomamatkaa varten, jos on yhteishuoltajuus ja lapsi lähtee toisen vanhemman mukana lomalle?

Kommentit (11)

Oma passi lapselle riittää suurimmaksi osaksi, mutta suostumus toiselta vanhemmalta/huoltajalta ja kannattaa kertoa minne ja milloin on lähdössä ettei tule ongelmia.Riippuen maasta minne matkustatte tarvitaan kirjallinen lupa toiseltakin vanhemmalta.

Hei,Lapsella on oltava oma passi ja joissain maissa vaaditan lisäksi vanhempien tai holhoojien hyväksyntä alaikäisen lapsen matkustukselle, kun lapsi matkustaa vain toisen vanhemman tai holhoojan seurassa tai yksin.Lisätietoja passiasioista voit käydä lukeamssa näistä linkeistä:Poliisi: http://poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/0F1952F245FE4200C22571CE004C091...Finnmatkat: http://www.finnmatkat.fi/35940/16866/37241/Finnair, alaikäisten matkustusasiakirjat:

http://www.finnair.com/FI/FI/information-services/before-the-flight/trav...

Terveisin

Maarit/Finnmatkat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
PiinattuIsä

Hei.

Erosin, kun lapseni oli vain 2-vuotias. Nyt hän on jo 6-vuotias. Olemme neljän vuoden aikana käyneet kolme kertaa Kanarian Saarilla, kahdesti Turkissa, Ruotsissa ja Virossa. Nyt taas lähdössä Kanarian Saarille.

Aluksi exä todellakin rajoitti matkustamista pimittämällä lapsen passin puolustautumalla, että hän olisi huono äiti, jos antaisi minun viedä lapsi ulkomaille. Koska hän oli päättänyt olla peräytymättä asiassa, jouduin viemään asian lastensuojeluun, jossa otettiin yksiselitteisesti kantaa, että jos on yhteishuoltajuus, niin toinen vanhempi EI SAA estää lomien pitämistä millään tavalle. Toiselle vanhemmalle on tietenkin kerrottava matkasta.

Matkustuslupa on toisen vanhemman vapaamuotoinen allekirjoittama lappu, jossa esim. kerrotaan matkan yksityiskohdat ja siinä lukee, että toinen vanhempi hyväksyy matkan. Minulla se on aina ollut matkalla mukana, mutta koskaan sitä ei ole missään kysytty.

Vierailija

PiinattuIsä on voinut unohtaa, että 2-vuotiaan kanssa pitäisi jaksaa olla etelänlomilla selvin päin edes osa päivästä siinäkin tapauksessa, että tuttavaperhe matkustaisi mukana. Jos toinen huoltaja saa jälkikäteen tiedon, että isä on ollut useampana päivänä jo aamusta kännissä, vaikka pitäisi olla vastuussa pienestä lapsesta, niin kyllä äiti silloin on huono äiti, jos ei kyseenalaista matkoja. Lastensuojelu ei ota kantaa matkalupiin. Lastensuojelussa käsitellään heitteillä olevien lasten asioita.

Käräjäoikeuden sovittelussa sen sijaan saattaa lastenvalvoja sanoa, että päivän tai pari kestäviä Tallinnan ja Ruotsin matkoja ei lasketa sellaisiksi ulkomaanmatkoiksi, johin pitäisi välttämättä olla toisenkin huoltajan suostumus, mutta viikon tai kahden lomamatkoista  pitää yhteishuoltajuudessa sopia toisen huoltajan kanssa. Siis sopia ja neuvotella. Pelkkä yksipuolinen ilmoitus ei riitä. Matkailusta sopimista ei helpota se, että vuosia myöhemminkin lapsen puhelimeen vahingossa tallentuneesta muutaman sekunnin illalla kuvautuneesta videopätkästä  etelänlomalla kuulee selvästi piinatun ihmisen olevan kännissä.

nonäenasiannäin

No tänä päivänä se turkkiin menemisen voisi kokea lapsille vaaralliseski kun turvallisuus tilanne siellä nyt on mikä on kun ulkoministeriönin ohjeistukset lukee eli kyllä luulisi että jos aikoo viedä maahan missä suuri riski levottmuuksille tms. pitää noudattaa erityistä varovaisuutta niin siihen voisi se toinen vaikuttaa.

näinsehommahoituu

Tai jos on viemässä varsinkin kaakkois-turkkiin tai itä-turkkiin niin se pitäisi estää. mut kai sitä muualla turkkia turistikohteissa on jotenkuen turvallista kunhan noudattaa ulkoministeriön ohjeita mutta en veisi omia lapsia tässä maailmantilanteessa turkkiin. 

Vierailija

Itse olen matkustellut sukulaisen lapsen kanssa useissa maissa. Ainoastaan Islannissa rajavalvonta halusi nähdä kirjallisen "maahantuontiluvan". 

Erikoisinta asiassa on, että edes USA:ssa eivät kysyneet sen perään. Olisin voinut kuvitella, että siellä ollaan erityisen tarkkoja asiasta. 

Itse pyydän aina dokumentin mukaan, että on lupa matkustaa ko. lapsen kanssa. 

Vierailija

Olen lähdössä lapsen kanssa espaanjan,exä ei anna suostumuksen.lapsella on oma passi,tarviiko espanjaan toisen vanhemman lupa?olen yksinhuoltaja mutta meillä pn yhteis vastuu

Verdad

Voithan reissata Espanjaan, mutta lapsen toinen huoltaja saattaa kyseenalaistaa matkan. Laillisesti sinulla pitäisi olla lupa matkaan. Todennäköisesti olet töppäillyt niin paljon, että lupaa ei heru ja siksi kyselet asiaa täällä.  Sellaisessa tilanteessa isä sentään ajattelee lapsen parasta.

Yleisesti voisin sanoa, että yhteisvastuu tarkoittaa tuollaisella kyselijällä sitä, että olet tehnyt lapsen omissa motiiveissasi ja tuskin lasta edes oikeasti rakastat. Voin veikata, että olet saattanut saada jo tuomioita lapseen liittyen ja viranomaiset seuraavat suhdettasi lapseen.

Sinun itse kannattaisi muuttaa ulkomaille ja jättää lapsi isälle. Kaikki ovat onnellisia ja lapsi kasva terveenä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat