Voiko jonnekkin valittaa jos pitää todistuksen arvosanoja

Vierailija

epäoikeudenmukaisina. Eli lapsemme sai matikan kokeista 25/27 ja 28/29 ja lisäksi kerotaulukokeista 30/30 ja päässälaskusta 29/30. Kirjan tehtävät aina lähes kaikki oikein. Todistuksessa matikassa kaksi kohtaa toiseksi huonoimmassa kohdassa!

Kommentit (8)

Vaikka kokeista saisi kympin, niin se ei tarkoita, että automaattisesti todistuksessa on paras arvosana. Arviointiin vaikuttaa oppilaan innostuneisuus, oma aktiivisuus ja aloitteellisuus kyseistä ainetta kohtaa. Eli suuri osa numerosta tulee myös sen mukaan, miten kyseisen aineen tunnilla on mukana.Kannattaa silti soittaa opettajalle ja kysyä perusteluja arviointiin, jotta vaikka tietää, että missä on parannettavaa. Jos opettaja ei ole yhteistyöhaluinen niin soita sitten rehtorille.

Lainaus:

epäoikeudenmukaisina. Eli lapsemme sai matikan kokeista 25/27 ja 28/29 ja lisäksi kerotaulukokeista 30/30 ja päässälaskusta 29/30. Kirjan tehtävät aina lähes kaikki oikein. Todistuksessa matikassa kaksi kohtaa toiseksi huonoimmassa kohdassa!
Kouluarvosanoihin vaikuttaa myös tuntiosaaminen ja tuntiaktiivisuus. Mitkä nämä kaksi (huonoiksi arvioitua) kohtaa olivat?

omilta kouluajoiltani muistan kuinka sain kerran ala-asteella liikunnasta 7. olin liikunnallisesti lahjakas ja aina innolla mukana liikuntatunneilla. (tuonakin vuonna olin luultavasti päässyt useassa lajissa koulujenvälisiin ,kuten lähes joka vuosi, ja lisäksi pääsin edelleen piirin kisoihin.) valitettavasti en ollut kiltein oppilas musiikissa jota sama opettaja myös opetti. äitini otti asian puheeksi, ja kappas, sain uuden todistuksen jossa liikunnan numerona 9.

sitten kunnan koulutoimeen ja sitten lääninhallitukseen.Näistä alakoululaisten rastitodistuksista en kyllä itse viitsisi nähdä vaivaa. Valituksen voi tehdä, mutta sen merkitykset ovat yleensä pieniä. Opettajalla on varmasti joku peruste numerolleen ja on se hyvä tai huono, se todennäköisesti pätee paperilla. Lapsi on jo peruskoulusta poissa ennen kuin läänihallituskierrokselta tulee päätös...

Soita sille opettajalle ja kysy. Eihän tuossa ole mitään "epäselvää" sen suhteen että arvosana on liian huono. Viimeksi tähän samaan taisin vastata kutakuinkin näin "soita opettajalle, voi olla että on arvosanarivi ja nimi mennyt sekaisin kun on arvosanoja näpytellyt koneelle.."

Ja ennen kuin menee sen pidemmälle, kannattaa hengähtää hetken ja miettiä. Lapsesi ensimmäisillä todistuksilla ei ole mitään merkitystä kuin tukena ja kannustuksena kotiinpäin. Opet vaihtuvat vielä moneen kertaan ennen päästötodistusta, ja jos lapsesi on oikeasti hyvä matikassa, ei niitä viimeisiä opeja kiinnosta niiden ensimmäisten mielipiteet lapsistasi pätkääkään. Eikä kyllä muutenkaan. Joten tuolla todistuksella ei ole mitään merkitystä lapsesi tulevaisuudelle.Toinen juttu on sitten se, että todistuksen merkintä kertoo muustakin kuin kokeesta. Se kertoo tuntityöskentelystä ja aktiivisuudesta jne.

poika on tunnilla aktiivinen ja käyttäytyy hyvin. Toinen huono kohta oli sanalliset tehtävät vaikka niistä on aina kaikki oikein, toista kohtaa en muista nyt.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat