Vierailija

Aluksi haluan sanoa, että en halua pilkata tai haukkua romaneja, olisin vain kiinnostunut, että mistä nämä tavat ovat peräisin?Ensinnäkin, kun uusi lapsi syntyy sukuun, lapsen isovanhemmat (eivätkä kai muutkaan) saa tavata lasta ensimmäiseen neljään kuukauteen! Äiti ei myöskään saa mennä keittiöön kuukauden sisällä synnytyksestä. Lisäksi kerran juttelin erään romaninaisen kanssa hänen lapsenlapsistaan. Kysyin, koska lapset ovat syntyneet, niin nainen sanoi, että joskus kesällä. Eli isovanhempienkaan ei ole sopivaa tietää lastenlasten syntymäaikaa.Itse pidin näitä asioita aika outoina, varsinkin tuo, että isovanhemmat eivät saa tavata lastenlapsiaan ihan pieninä!

Kommentit (10)

koskee myös ruuanvalmistusvälineitä. Ja jos romani kuolee, tulee lesken hävittää kaikki vainajan jäämistö, autot, vaatteet, muu irtaimisto, yms. Ja sosku maksaa

ja toihan on samanlaista mitä kaikilla suomalaisilla oli 1800-luvulla..Eli luultavasti kyseinen toiminta on lähtöisin sieltä...Monet vanhemmat romanit ovat tarkkoja perinteiden noudattamisessa mutta nuoremmat eivät ota niin paljon stressiä..

Kristinuskossakin on kirkotettu naisia synnytyksen ja lapsivuoteen jälkeen. Asialla on muuten kääntöpuolikin: nainen on saanut toipua raskaudesta ja synnytyksestä rauhassa kun mies ei ole saanut tulla aviovuoteeseen omine tarpeineen! Kätevää; tosin nykyään sama asia hoidetaan juttelemalla aviomiehen kanssa.

nainen ei saa yölläkään mennä keittiöön yöpuvussa tms. asussa, vaan pitää käydä ensin pukemassa se romanihame (vai mikä röijy se on) päälle. Aika rankkaa!keittiö tuntuu olevan heille aivan erityinen paikka

Nykyään nuoret romanit eivät aina niin tarkkaan noudata noita pukeutumisjuttuja. Romaninainen voi olla kotona jopa tavallisessa oloasussa. Mutta silloin ei tietenkään asunnossa voi olla muuta kuin oma perhe.

samassa kerrostalossa, eivät nuoremmat saa asua vanhempien (iältään) yläpuolella, vaan kunnioitus pitää olla ja vanhemmat ylemmässä kerroksessa.Keittiössä pöytäluutulla/rätillä ei saa missään nimessä pyyhkiä esim tuolia, vain pöytää. Tämä on tullut tavaksi hygieniasyistä kun he asuivat vielä aikoja sitten "asuntovaunuissa", eivä pöpöt levinneet.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat