äijä

Kommentit (7)

Yökasteluun auttaa aika. Olen ollut lasten leireillä ohjaajana ja yllättävän usein tulee pikkukoululaisia joilla on yökastelua. Siitä ei tehdä numeroa. Veljeni oli yökastelija eikä häntä kaverit kiusanneet asiasta.

No, nyt oma lapseni on yökastelija. En ole (eikä oma äitinikään aikoinaan) nääntynyt pyykkikuorman alle. On olemassa vaippoja ja omallani käytän kestovaippoja ja olen "markkinoinut" ne lapselleni isojen vaippoina. 

En lähde lääkitsemään lastani tuollaisen vaivan tähden. Veljelläni oli viikon hälyyttävä lakana käytössä. Koko muu perhe heräsi joka ikinen yö hälyyttimen ääneen, veljeni nukkui tyytyväisesti (tämän hälytyslakanan kanssa ilman vaippaa).

tiitu

Täytyy myös muistaa, että vaikka yöakastelua hoidettaisi esim. lääkityksellä, alkaa kastelu yleensä uudestaan lääkityksen loputtua. Sikeästi nukkuva lapsi harvoin herää hälytyspatjan ääneen. Mielestäni paras keino on tukea ja ymmärtää lasta eikä tehdä yökastelusta suurta numeroa. Se menee kyllä ohi, kun hormonitoiminnot kehittyvät niin, että lapsi herää virtsaamistarpeeseen myös kesken unien. Tietenkin jos lapsi alkaa olla reilusti kouluikäinen ja vielä yökastelee, niin on syytä tutkituttaa sen syyt. Perinnölliset tekijät vaikuttavat yökasteluun, mutta ei aina. Lapsi voi olla yökastelija vaikka kumpikin vanhemmista olisi oppineet kuiviksi ns. normaalissa iässä. Psyyketekijät tulevat kysymykseen silloin, jos lapsi on ollut pitkään yökuiva ja aloittaa kastelun uudestaan. Nimimerkillä: yökastelijan äiti ja sairaanhoitaja.

äiti

Meillä mentiin vuosia lääkehoidolla, kun ajateltiin, että kyllä se luonto aikanaan korjaa. Vihdoin päätimme kokeilla hälytinlakanaa (siis sehän on lakana eikä patja)ja yökastelu loppui kahdessa viikossa. Lapsemme on kouluikäinen. Hälytinlakanassa on todella kova ääni ja siihen kyllä herää naapuritkin kerrostalossa. Vaimensimme ääntä peittällä kaiuttiminen kohdalta. Homma toimi silti.

nukkuja

Meidän piltille annettiin lääkekuuri ja kastelu loppui eikä koskaan ole tullut takaisin.Hälytintä lääkäri ei suositellut,koska sanoi ettei ymmärrä,että miksi koko perheen tarvitsisi herätä pikku ongelman takia.Ja oikeassa oli.

ooo

Meillä ei 5-6 vuotiaalle auttanut lääkitys,eikä hälytinlakana.Hälyttimeen heräsivät kaikki muut,ei se jonka olisi pitänyt.Lääkkeillä ei ollut mitään vaikutusta.

äijä

Tottakai yksityisellä lääkäriasemalla työskentelevä lääkäri suosittelee "hoitoon hakeutumista". Tämä juttuhan on pelkkä lääkäriaseman mainos.

Vierailija

Asiaa myös kasteluun liittyen www.pissarakonpomoksi.fi
Jokainen lapsihan kasvaa ja kehittyy omaa tahtiaan eikä ennen kuutta ikävuotta ole tarvetta edes miettiä yökastelun hoitoa. Ensin arjen perusasiat kuntoon ja vasta sen jälkeen mietintä hoitolinjoista. Katso tark em.sivuilta

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat