jepajee

Kommentit (6)

Meillä on itäeuroopanpaimenkoira harrastus- ja perhekoirana. Tämä koira ei pelkää kirkuvia lapsia, imuria, putoavaa astiakaappia tai mitään muutakaan kodin mahdollista ääntä. Omilta laumanjäseniltä sietää lähes mitä tahansa. Meille tämä oli parempi vaihtoehto kuin säheltävä saksanpaimenkoira. Itäeuroopanpaimenkoiran hermot ovat hyvät ja luonne on itsevarma ja vakaa. Koira osaa ottaa lasten lapsenmielisyyden huomioon leikeissä ja omaa sen verran tilanne älyä että tajuaa olla menemättä leikkiin kun omat sekä vieraat lapset riehaantuvat.

Jere

Olen monilta osin samaa mieltä, mutta tähän voisi lisätä vielä muutamia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Ensinnäkin lapsiperheelle, missä on pieniä lapsia pitäisi saada itsevarma ja rauhallinen koira, esimerkiksi tanskan doggi on mitä parhaimpia lapsivahteja, ne kestää lapsen kiusaukset paljon paremmin kuin monet vanhemmat, samaa koske joitakin muita rotuja, esimerkiksi Itä-Euroopan paimenkoira, mutta se on taas samalla erinomainen herrastekoira. Moni teini innostuu pelvelus- ja täysikäisenä ehkä pelastuslajeista, koiran opettaminen ja sen kanssa säännölliset harjoitukset ovat mitä mahtavinta touhua joka antaa lapselle onnistumisen iloa aivan rajattomasti. Myös pitää mmiettiä, ettei ole kovin järkevää hankkia koiraa joka ei tarvitse paljon liikuntaa vaan toisinpäin, sehän on ulkoiluttajalle myös liikuntaa ja koira toimii personal treinerinä. :) Isompi koira on myös mahtavaa vetokoira, meillä lapset kulkee pulkalla ja koira valjaissa tarhaan ja tarhasta kotiin, se on aivan mielettömän hauska lasten mielestä. Kannatta miettiä myös sitä, että koira antaa myös paljon turvaa kotiisi jos hankit tiettyjä rotuja, ensisijäisesti ennalta ehkäisevää, mutta myös tilanteessa konkreettista apua. Esimerkiksi paimenkoirat ovat tosi herkkiä agressiolle ja jopa tuttujen ihmisten väliseen kiinaan koira tulee väliin aika pienellä kynnyksellä, esimerkiksi lasten riitoihin, meillä koirat ovat tehokkaimat rauhoittajat, koska lapset tajua ettei koiralle pysty selittää, että älä nyt tule väliin. Hyvin vaistomaisesti toimivat paimenet eivät missään nimessä puree jos kyseessä ovat perhejäsenet. Iso asia on myös puhtaus, Suomi on tosi sateinen maa ja tassuja pitää joko pestää tai pyyhkiä monesti päivässä oletteko valmiit tekemään sen joka ulkoilutuksen jälkeen? Turkin hoitokin vaatii sen, että muutama kerta viikossa sitä harjataan, riippumatta rodusta.

Maaret

Mielestäni otsikko ei ole kovinkaan paljon koiralle eduksi, toki toivon että kaikki ymmärtävät harkita koiran ottamista pitkään ja realistisesti sekä perehtyvät kunnolla rodun ominaisuuksiin mutta ikävän usein lapsiperheisiin otetut koirat etsivät n. 1-2 vuoden iässä jo uutta kotia koska koiralle ei ole ollut aikaa eikä sitä ole keretty kouluttaa ja siitä on tullut hankala.

Toivonkin kovasti että vanhemmat jotka koiraa harkitsevat ovat valmiita hoitamaan niin lapset kuin koirankin, pelkästään lapsen vastuulle ei koiraa voi ottaa. Rotu mikä tahansa koira tarvitsee liikuntaa, koulutuksen ja huomiota.

Suosittelen myös etsimään kunnon kasvattajan joka on valmis antamaan tukea ja neuvoa läpi koiran elämän! Välttäkää pentutehtailijoiden halppis pentuja! :)

TKRK

Tässäkin unohtui TAAS kirjoittajalta asia mikä pitää AINA ottaa huomioon, nimittäin se, että koira pitäisi valita sen käyttötarkoituksen mukaan. Beagle ei todellakaan ole mikään sohvan täyte, se on METSÄSTYSkoira. Sillä on kovat vietit, eikä siksi näin ollen sovellu millään tapaa perhekoiraksi.
Poistakaa kokonaan tuo beagle tästä kirjoituksesta ja lisätkää tilalle amstaffi, staffi ym rotuja.. ranskanbulldog on myös oiva valinta.
Silti oon sitä mieltä, että ihminen joka ei koirien päälle ymmärrä yhtään mitään, ei myöskään pitäisi tällaisia ihmisiin todella vaikuttavia artikkeleita edes kuvitella kirjoittavansa. Ottaisitte edes asioista kunnolla selvää!

Harvinaista herkkua

kingcharlesinspanieleita rekisteröitiin viime vuonna Suomessa 30 kpl (lähde Kennelliiton jalostustietokanta). Siltä pohjalta laskettuna ehkä ihan joka perheeseen ei löydy omaa lyttynokkaa ;)

jepajee

Meidän perheeseen tuli ensimmäinen sheltti kun olin itse 4 v. tytöntyllerö (nyt ikää 20 v.) Mainioita koiria kaikki ja erittäin hyvä käytöksisiä! Ensimmäinen jouduttiin valitettavasti lopettamaan syövän takia ja toinen viime marraskuussa 15-vuotiaana vanhuuden tuomien vaivojen takia, ei päässyt raukka viimeisenä päivänään enää edes ylös:( Nyt kesällä tulossa kolmas turilas ja innolla odotetaan :)Kingcharlesinspanielia en itse henkilökohtaisesti ottaisi, sillä lajia valitettavasti jalostettu aivan liikaa..

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat