Lapsen kanssa juhlissa: viisi selviytymisvinkkiä

Nuori aikuinen

Kommentit (3)

eräs vain

Kohta 1 Katseen kääntäminen pois ylikierroksilla käyvästä lapsesta

Pitäisikö ajatella muita juhlavieraita? Ylikierroksilla käyvän lapsen käytös tuskin miellyttää muita osallistujia esim. häissä yms tilaisuuksissa ympäriinsä juokseva ja/tai huutava lapsi tulee viedä pois muita häiritsemästä, katseen poiskääntäminen on pakoilua vanhemmuudesta ja sen vastuista.

Eveliina

En edes lukenut mita hän kirjoitti mutta oletan etta Suomessakin on ajat muuttuneet niin että tapakouluttajakin saisi mennä katsomaan tavallisen kansan pariin miten hommat hoituu nykyään.
Kahvikuppineuroosejahan nämä (vanhan koulukunnan) kouluttajat aiheuttavat.
Tarinoi Italiassa asuva suomalainen :)

Nuori aikuinen

Itse muistan varsin hyvin vielä lapsuuden aikaisia kokemuksiani, ja tuo nolaamiskohta kyllä on osuva. Se ei toki koske vain tilanteita, joissa lapsi toimii väärin (ja tällöin kyllä uskoakseni asiasta täytyy voida sanoa), mutta myös muita puheita. Omista vanhemmistani muistan, ja muista olen huomannut, että usein jotenkin sotketaan se, mitä puhutaan kahden kesken lapsen kanssa, ja mitä julkisesti. Esimerkiksi kuusivuotias, jolta vieraisilta lähdettäessä kysytään kovaan ääneen muiden edessä että täytyykö tämän vielä päästä pissalle, voi hyvinkin nolostua niin, ettei varmasti mene vaikka tarvitsisikin. Vanhemmilta siis vaaditaan herkkyyttä siinä, millaiseksi lapsi kussakin ikävaiheessa kokee oman yksityisyytensä. Vertailun vuoksi, kysyykö joku puolisoltaan muiden edessä että pissattaako häntä?

Tämä asia vertautuu vähän myös teinien vanhempien puheiden häpeämisen kauteen, mutta tuo kausi on kyllä niin yliherkkä, ettei nolauksia voi normaalin kommunikoinnin puitteissa välttää :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat