Lapsi ei syö – viisi vinkkiä vanhemmalle

Priitta

Kommentit (5)

Miten lapsi voi auttaa äitiään pesemään vihannekset (kohta 5.) kun lapsi asuu minun eli isänsä kanssa?  Nykyisin myös isät tekevät ruokaa ja ovat yksinhuoltajia...

Äiti itsekin

En ymmärrä tuota kysymystä, etteikö lapsi suostuisi syömään?
Meillä lapset on syöneet sitä ruokaa mitä on pöytään laitettu. Joskus on sanottu, ettei tykkää, mutta silti on maistaneet. Ei ole ollut vaihtoehtoja, vaan sinne vain ääntä kohden. Allergiat ja vatsavaivat ovat poistaneet joitan ruokia joidenkin lasten lautasilta, mutta kun lapsi on nälkäinen, eikä turhia välipaloja napostella, niin kyllä ihan perusruoka on meillä aina mennyt alas.
Lasten mielitekoja on kyselty ja niiden perusteella on joskus ruokalistaa muutettu, mutta pääosin vanhemmat jotka ruoan valmistaa, päättäneet mitä tänään meillä syödään.
Ei suomalainen lapsi kuole nälkään, vaan korkeintaan kärsii aliravitsemuksesta, jos annetaan liikaa vaihtoehtoja.
Mutta niin se toimii kaikesa kasvatuksessa. Vanhemmat kasvattavat lapset, lapset eivät määrää miten eletään.

Nitta

Onko jutussa otettu huomioon sitä että lapsen masun tilavuus on yksilöllistä? Meillä tyttö 2v. syö uskomattoman pieniä annoksia. Päivään kuuluu aamupuuro, 2 lämmintä ruokaa, 2 välipalaa sekä iltapuuro. Päivämme kesto on 05.30-20.30 eikä päiväunia enää nukuta. Lähiaikoina on ollut iso annos jos on mennyt puolikas peruna lihan/kalan/kanan kanssa kastikkeineen ja vihanneksineen. Normaalina päivänä annos on puolet pienempi. Meillä tyttö kasvaa ja kehittyy normaalisti, pituuskäyrän yläraja ohitettu ajat sitten mutta painokäyrän alapuolella reilusti ollaan, siitä ei kuulemma olla neuvolassa huolissaan koska painoa tulee hitaasti mutta tasaiseen tahtiin kokoajan. Makeisia ja limpsoja meillä ei käytetä lainkaan, mehun teen itse.
Vaikka kuinka yrittäisin pakottaa, rukoilla, toivoa ja tuppuuttaa enemmän ruokaa niin sitä ei vaan mahdu masuun tämän enempää, enkä halua että ruokailusta tulee minkäänlaista pakkopullaa ja kammottavaa tunnetta.

Riitta

Miten olisi vanha kunnon pihaulkoilu? Kyllä tulee nälkä kun touhuaa pihalla ja liikkuu. Joukkopäätös vanhemmilta että ulkoilua pari tuntua ennen ruokaa niin johan maistuu sapuska.

Priitta

Ystävä antaa 3-vuotiaan poikansa syödä koko ajan herkkuja eikä mitään säännöllisiä ruokailuaikoja ole, ja sitten ihmettelee kun pojalle ei maistu ruoka. Mutta kun vanhempien omat ruokailutottumukset ovat hukassa niin miten lapsi oppisi? Nyt jo ylipainoinen ipana, oikein hirvittää miten parin vuoden päästä. En kehtaa puuttua kun pitäisivät kumminkin yksityisasioihin puuttumisena...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat