Mistä vakuutusyhtiöstä saa kotivakuutuksen, jos luottotiedot on menneet?

Vierailija

Täällä oli joskus keskustelu, jossa asiaa puitiin, mutta en tallentanut. Ja nyt en sitä haulla löydä.

Sivut

Kommentit (29)

Miksi yhtiön pitäisi luottaa, että hoidat laskusi, kun et ole aiemminkaan hoitanut.?merkintä luottotiedoissa on melkein pahempi kuin linnatuomio. Vaikka lasku olisi jo hoidettu ja asiat ok, säilyy merkintä vielä vuosia ja vaikeuttaa elämää. Olen pahoillani tilanteestanne.voisit kuitnekin ehdottaa, jos maksaisit koko vuoden vakuutusmaksut kerralla, että tekisivätkö sitten vakuutuksen?

Lainaus:

Miksi yhtiön pitäisi luottaa, että hoidat laskusi, kun et ole aiemminkaan hoitanut.?
Kun takaajana joutuu maksumieheksi ja luoton ottanut mennä porskuttaa ilman huolen häivää. Ei aina ole kyse siitä, että henkilö itse olisi elänyt yli varojensa.

Juuri mikään vakuutusfirma ei myönnä kotivaakuutusta jos on luottotiedot mennyt, ei edes vaikka maksaisit pari vuotta etukäteen. Ihmemenettelyä, mut tähän itse törmännyt.

pelkästään siitä, että joku maksaisi vakuutusmaksut etukääten. Vakuutuksen antaminen on vakuutusyhtiöille riskien arvioimista ja sillä mietitään kenelle vakuutuksia myönnetään ja kelle ei.. ihminen jolla on luottotiedot menetetty on vakuutusyhtiölle tietynlainen riski (tämän vuoksi luottotiedot menetetään ja silloin monella eri tavalla saa ns."epäluotettavan" statuksen). Vakuutusyhtiölle riski tulee mahdollisessa korvaustilanteessa, eli jos ihmisellä on jo jotain häikkää ollut omassa rahankäytössä, niin silloin riskinä voidaan katsoa, että myös esim. korvauksia voidaan hakea väärin perustein. Ei mikään yritys tee hyväntekeväisyyttä, jos on jotain riskiä. Ja tiedän, että ihmisiä on menettänyt luottotietoja monin eri tavoin ja missään nimessä kaikki ei ole silti epäluotettavia, mutta tämä on se väline, mikä kertoo yritykselle, että jotain ongelmia on ollut. Todella harmi, että ne ns.luotettavat luottotietonsa menettäneet joutuu kärsiä tilanteesta. Esimerkkinä voin kertoa tapauksesta, jossa isovanhemmat olisivat ottaneet lapsenlapselle sairaskuluvakuutuksen, mutta sitä ei myönnetty, kun äidillä ei luottotietoja.. huoltaja kun on aina se, joka on ainoastaan oikeutettu hakemaan lapsen korvauksia.

Skriivasin äskettäin perustietoja aiheesta tuonne: http://www.omalaina.org/maksuhairiomerkintaJos maksuhäiriömerkinnän perusasiat eivät ole hanskassa, kannattaa käydä sieltä vilkaisemassa.

- Eli luottotietorekisteriin menee tosiaan merkintä yleensä käräjäoikeuden päätöksen kautta. Laskun pitää olla ollut maksamatta min. 60 vrk. Ilman oikeuden päätöstä merkintä tulee lähinnä jostain virallisista maksuista kuten sakkojen maksamatta jättämisestä.- Rekisteristä pääsee ulos 2-4 vuoden sisällä riippuen siitä kuinka näppärästi on velan hoitanut pois. Jos velkaa ei hoida lainkaan, merkintä vanhenee 15 vuodessa. Kyse on siis periaatteessa "elinkautisesta".- Ja tässä sitten jotain infoa alkuperäiseen kyssäriin... Eli lakisääteiset vakuutukset ja pankkien palvelut ovat maksuhäiriöisellekin tarjolla. Samoni netti- ja puhelinyhteyksiin on oikeus kaikilla kansalaisilla. Käytännössä kuitenkin näissäkin pitää häiriömerkinnästä kärsivän asiakkaan maksaa rutkasti ennakkoa. Usein vähintään vuoden maksut etukäteen, mikä on tietty velkojaan pois makselevan kohdalla käytännössä mahdottomuus. Tällöoni perusasioiden hoitamiseen saattaa tarvita hakea sosiaalista luottoa kunnalta, jota tarjotaan kaikkein tärkeimpiin juttuihin (kuten vaikka lakisääteisten velvotteiden hoitamiseen tai perustarpeiden täyttämiseen, syrjäytymisen ehkäisemiseen).- Ja ikävä kyllä on niin, että kotivakuutus ei ole lakisääteinen. Jos vaikka vuokranantaja siis edellyttää vuokralaiselta kotivakuutusta, maksuhäiriömerkintä saattaa tehdä mahdottomaksi vakuutuksen saamisen. Lähinnä suuret vakuudet, jos hakijalla on omaisuutta, voivat auttaa asiasta. Mutta käytännössä tämä ei yleensä tule kyseeseen. Ikävä kyllä hakijan kannalta :(Niin kuin Hamletin kuningas sanoo:

"Kun surut tulee,

Ne yksittäin, kuin vakoojat, ei kulje,

Vaan joukossa.”Mutta kaiken tämän jälkeen, don't take my word for it, vaan kysele vakuutusyhtiöiltä. Ties miten niidenkin politiikka aina vaihtelee.

näiltä palstoilta kun kysyy on tarkoitus ollut saada neuvoja mutta kuten huomaatte tulee vain idioottimaisia kommentteja ihmisiltä jotka ei asiasta tiedä mitään. surullista mutta totta

eipä taida sulla olla mennyt luottotiedot tai etpä tainut olla linnassakaan.joten älä jeesustele asioilla joista sinulla ei oo hajuakaan. p.s taidat olla vara jeesus

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat