Suloinen myrkynkeittäjätär

Kommentit (6)

pinja

Ensinnäkin karppausmuoti vähän niin kuin meni jo ja toiseksi,moniko teini on valmis luopumaan limusta,karkista pizzasta ja hamppareista...No,melko harva.Toi karppaus oli juppiaikuisten juttu.

vhh

Se ärsyttää eniten, että puhutaan karppausmuodista.. jostain trendistä joita tulee ja menee. Vaatteita voi kyllä vaihtaa muodikkaampiin vaikka joka päivä, mutta ruokavalio on jo ihan terveyskysymys. Useat karppaajat vaan tuntevat voivansa paremmin ja huomanneet useiden veriarvojensa kohentuneen, ettei ole syytä vaihtaa johonkin "uuteen trendiin" joista lehdet keksivät kirjoittaa.

VHH-ruokavalio ei edes ole mikään uusi juttu vaan jo vanha ja hyväksi todettu. Karppaus on sen sijaan nimenä uusi enkä pidä sen käyttöä virheenä, kun se on jo päässyt näinkin hyvin yleiseen puhekäyttöön.

Kaikkien ei tarvitse karpata, sehän on selvä. Jokainen voi silti tehdä itsellään kokeita ja tutustua uudenlaiseen tapaan syödä. Vaatii ehkä vaivaa ja perehtymistä, mutta voi palkita todella niin kuin allekirjoittaneelle kävi. Hyvän olon lisäksi painoa -10kg. Monelle teinille varmaan kelpaisi?

huu

Karppaus on täyttä roskaa. Miks karpata, kun se ei ole edes terveellistä? Normaalipainoiseksi voi päästä paljon terveellisemmillä ja mukavemmilla kikoilla. Sitä paitsi herkkuja sun muita ruokia ei tarvitse jättää pois.
Kouluruoassa on vikaa - mutta en valita, siihen on tietty rahasumma käytössä, eikä sillä saa sen parempaa. Sitä paitsi ruoat tehdään isoissa erissä, joka tekee niistä "huonosti maustettuja".
Tämänpä takia lisään kouluruokiin mielelläni paljon mausteita, esim. suolaa, ketsuppia ja tulisia mausteita. Kannattaa kokeilla, saa ruoan hetkessä maistumaan paremmalta!

Nelli

"Karppaus ärsyttää suomalaisnuoria"
Kivasti otsikoitu ;) Toki onnnistunut valinta toimittajalta, vaikkakin yleistys.

Onhan osa tottakin; jos ei saa syödä pitsasta kuin päälliset, niin panee harmittamaan. Ja tiettyjen "ns. herrkkujen" käyttöä rajoitetaan, ainakin jokapäiväisessä käytössä. Eikä kyseisen ruokavalion/muidenkaan ruokavalioiden noudattaminen estä koko perhettä syömässä yhdessä, sellainen ajatus on kyllä korvienvälistä ja tahdonvoimasta kiinni.

M´oon sitä mieltä, että jos syö sen puoli kiloa kasviksia, hedelmiä ja marjoja päivässä, niin syököön sen jälkeen mitä lustaa :) Tuosta määrästä on saanut melkein kaikki tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet. Paitsi D-tä joka pitää ottaa purkista.

Mutta jos ton vetäsee, ni sen jälkeen voi syödä vaikka munkkeja ja cocista joka päivä - jos enää tekee mieli :)

Suloinen myrkynkeittäjätär

"Kouluruoassa on vikaa - mutta en valita, siihen on tietty rahasumma käytössä, eikä sillä saa sen parempaa. Sitä paitsi ruoat tehdään isoissa erissä, joka tekee niistä "huonosti maustettuja"."

Nyt en ollenkaan ymmärtänyt edellistä kommenttia. Miksi isommissa määrissä tehdyn ruoan maustaminen ei onnistuisi samoin kuin pienempienkin erien?

Kysehän on ollut siitä, että ruokia on maustettu sellaisilla lisäaineilla, jotka erikseen ovat haitattomia, mutta kun niitä käytetään monta yhdessä, ne tulevat haitallisiksi.

Kouluruoan puolesta olen silti, se on monesti ainut lämmin ateria minkä nuori saa päivässä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat